Kanalizasyon Haberleri

Kanalizasyon Haberleri

Saatcı: Bizim Yaptığımız Tesise Kanalizasyon Bağlamakla 100 Yılın Projesi Yapılmış Olmuyor

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı Ovacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında Kaşıkçı Elması olarak adlandırdığı Ölüdeniz markasını tüm dünyaya tanıtacaklarını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Yılın Yatırımını yaptık sloganına da gönderme yapan Saatcı, “Kanalizasyon sistemini bizim 2002 yılında yaptığımız arıtma tesisine bağlayarak 100 yılın projesi yapılmış olmuyor.” dedi.

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Torba Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile yapımına başlanan Torba Atık su Arıtma Tesisi ve kanalizasyon çalışması tamamlandı. Projenin hayata geçirilmesi ile kanalizasyon şebekesi bağlanan mahallelerden Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması gereken atık su gelirleri, 27 yıl süre ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na veriliyor.

Dalaman’a ek su kaynağı çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri Dalaman’da 4 Mahalleye ek su sağladı.

Tamamlanan Kanalizasyon Hatları Hizmete Açılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Bodrum’da başlattığı dev altyapı yatırımları hizmete giriyor. Bu kapsamda Gümüşlük, Koyunbaba ve Geriş Mahallerinde tamamlanan kanalizasyon hatları için bağlantı işlemleri 1 Aralık itibariyle başlıyor.

Çalışmaların Yüzde 85’i tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde altyapıyı güçlendirmek ve altyapı hizmetlerinden yararlanma oranını arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak atık su sorunun ortadan kaldırmak ve atık suyun dönüşümünü sağlamak amacıyla Menteşe Düğerek Mahallesi’nde kanalizasyon projesi başlattı.

Düğerek kanalizasyon hattı tanıtım töreni yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Düğerek Mahallesi’nde 25 Milyon TL yatırımla hayata geçirdiği alt ve üstyapı yatırımları için tanıtım toplantısı düzenledi.

TURİZM ALTYAPI VE DİGİTAL NOMAD’S PROJESİ TOPLANTISI 

İlçede turizm alanında içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma, katı atık toplama ve bertaraf tesisleri, telekomünikasyon, elektrik, ulaşım gibi altyapı konularındaki sorunların, eksikliklerin turizm sezonundan önce tespiti ve giderilmesi, kurumlar arası koordinasyonun tesisi noktasında gerekli planlamanın yapılması, çalışmaları değerlendirmek ve takibini gerçekleştirmek ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen yeni nesil iş ve çalışma dünyası çalışanlarını bölgeye getirebilmek amacıyla yürütülen “Dalyan Digital Nomads” projesinin istişare toplantısı yapıldı.

BAŞKAN DEMİR, “NE OLMUŞ FOSEPTİK BİR HAFTA DENİZE AKTIYSA” BAŞKAN DEMİR, “FOSSEPTİK OLAYI BİR DOĞAL AFET”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir katıldığı bir televizyon programında, foseptik ile ilgili gelen soruya verdiği cevapla vatandaşın tepkisini çekti. Yaşanan foseptik sorunu için afet diyen Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Ne olmuş bir boru patladı da kanalizasyon bir hafta denize aktı. Tamam, biz istiyor muyuz böyle bir şeyi? Ama afet” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KARACA, “ALT YAPI SORUNUNU ÇÖZDÜK”

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla gazeteciler ile kahvaltıda buluşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’nin sorunlarını ve bu zaman kadar yapılan çalışmalar hakkında basına bilgiler aktardı.

KÖPRÜBAŞI’NDA YOL ÇALIŞMASI

9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca ara verilen Fethiye Belediyesi ve MUSKİ, AYDEM ve Telekominasyon Şirketleri işbirliği ile başlayan alt yapı çalışmaları Köprübaşı Mevkii’nde devam ediyor.

RUHSATSIZ YAPILARA GEÇİCİ SU VE ELEKTRİK ABONELİĞİ

Ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olan ya da hiç ruhsat alınmamış yapılara, yol, elektrik, su, telefon, kanalizasyon, doğal gaz gibi alt yapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde elektrik ve su aboneliği yapılabilmesine imkân tanındı.

ÖZTÜRK “BÜYÜKŞEHİR SINIFTA KALDI. REZİL OLDUK”

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk Fethiye Körfezi’ne akan kanalizasyon ve bunun sonucunda sahil kesimlerinde ortaya çıkan koku ile ilgili açıklama yaptı. Öztürk “Kriz masaları yemek yemek için değil bu tür sorunları çözmek için oluşturulur” dedi.

KORONA ÖLDÜRMEDİ KOKU ÖLDÜRECEK

Fethiye Kordonunda yayılan koku vatandaşları canından bezdirdi. Vatandaşlar kokunun Cuma gününden bu yana Fethiyespor Otoparkının hizasından denize akıtılan fosseptik kokusu olduğunu ifade ettiler.

YOL YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye Belediyesi ve MUSKİ işbirliği ile başlayan kanalizasyon kolektör hattı çalışması nedeni ile 22 metrelik yolun bir kısmı trafiğe kapalı durumda bulunuyor.

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi’nin işbirliğinde Mustafa Kemal Bulvarı’nda gerçekleştirilen kanalizasyon kollektör hattı çalışmaları sona erdi. Fethiye Belediyesi üstyapı çalışmalarına hızlı başladı.

FETHİYE’Lİ MAKİNA MÜHENDİSLERİNDEN AÇIKLAMA

MUSKİ tarafından başlatılan Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü-Ovacık Mevkii kanalizasyon ve kolektör çalışmaları sebebiyle yaşanılan mağduriyetlerin tekrarlanmaması için Fethiye’de görev yapan makine mühendisleri açıklama yaptı.

FETHİYE’DE ALT YAPI ÇALIŞMASI

Fethiye Belediyesi ve MUSKİ işbirliği ile başlayan kanalizasyon kolektör hattı çalışması nedeni ile Mustafa Kemal Bulvarı’nın bir bölümü Şehir Merkezi’nden Fethiye Devlet Hastanesi istikametinde trafiğe kapatıldı.

Yatağan bizim karar bizim!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Yatağan ilçesine yapılması planlanan "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi" projesine karşı çıkan ilçe halkı, harekete geçti. İmza kampanyası başlatan Yatağan Belediyesi’ne destek veren vatandaşlar, geçmişte hava ve çevre kirliliği ile zor günler geçiren Yatağan’a "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi"nin kurulmasını istemiyor.

CHP’li Zeybekoğlu'ndan AK Partili Mete'ye cevap

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’nin geçtiğimiz günlerde Kötekli Mahallesi’ne yapılan öğrenci yurtlarında su ve kanalizasyon işlerinde gecikmeler olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren açıklamalarına cevap verdi. Zeybekoğlu, “Tamamı doğru olmayan bilgilerden oluşan, adı basın açıklaması olan ve işin enteresan tarafı da devletin bir yatırımını yanına yine devletin müdürlerini de alarak kendini milletvekili ya da bakan zannederek inceleyen bir il başkanı. Daha yatırımların içeriği hakkında bilgin yok ama bol keseden sallıyorsun.” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Mete: “Görevlerini yapamayan bir anlayışla karşı karşıyayız”

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete Menteşe Kötekli Mahallesi'ne yapılan yeni yurt binasında incelemelerde bulundu. Mete yurt binasının su ve kanalizasyon işlemlerinde yaşanan gecikmeleri ele alarak, “Bunca yatırıma rağmen kendilerinin görev ve sorumluluklarında bulunan su ve kanalizasyon sorununu çözemeyen Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Osman Gürün’ü ve yöneticilerini önce gençlerimizin sonra da Muğlalı hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum.” dedi.

Işık Taban, 'Kayaköy MUSKİ'den bıktı

Fethiye, Kayaköy’de yaşanan su ve elektrik kesintileri vatandaşlara zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Su kesintilerinden çokça etkilenen Kayaköy sakinleri Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ)’ye isyan etti.

Su Kesintisi Vatandaşı Çileden Çıkardı! Sular Neden Akmıyor?

Muğla’nın Fethiye, Milas ve Bodrum ilçelerinde yaşanan su kesintileri vatandaşlara zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Su kesintilerinden etkilenen bölgelerde ikamet eden vatandaşlar da Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) resmi sitesine girerek suların geleceği saate yönelik araştırma yapıyor. Peki, sular ne zaman gelecek?

Hisarönü’nde üstyapı çalışması başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kanalizasyon ve içme suyu hattını Hisarönü’nde bölgesinde tamamlanmasının ardından Telekom şirketi de bağlantı kablolarını yenilenmişti. Altyapı çalışmalarının ardından Fethiye Belediyesi’nce 22 bin m²’lik alanda üstyapı çalışmalarına başlandı.

Kanalizasyon borusuna sıkışan yavru kediler kurtarıldı

Muğla’nın Datça İlçesinde kanalizasyon borusuna sıkışan yavru kediler, Datça itfaiye grup amirliği tarafından yapılan çalışma ile kurtarıldı.

Ak Parti MKYK Üyesi Hıdır, Ölüdeniz Esnaflarını Ziyaret Etti

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Nil Hıdır, Fethiye ve çevresinde ziyaretlerde bulundu. Hıdır, Ölüdeniz Mahallesinde taksici ve minibüsçülerin sıkıntılarını dinlerken, esnaf ziyaretlerinde de bulundu. Ölüdeniz Mahallesindeki yol çalışmalarının plansız ve programsız yapıldığı şikayeti ile karşılaşan AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Nil Hıdır, “Yollarımız kanalizasyon nedeni ile kazılmış. Allahtan turizm sezonu gecikti. Bu zaman zarfında başkanımız turizm sezonuna yetiştirmeyi başarır. Bizde merkezi hükümet olarak talep gelirse elimizden gelen gayreti gösteririz” dedi.

Büyükşehir’den çevre ve tarih katliamı!

Muğla'da Atık su rezaletine bir yenisi daha eklendi. Fethiye-Ölüdeniz, Bodrum-Yalıkavak, ve Milas Güllük’te yaşanan atık su skandalına şimdide Bodrum Gümüşlük eklendi. Kanalizasyon suları arıtılmadan cennet koylara boşaltılıyor. Çevre sakinleri isyan etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm üretmesi yerine yıllardır aynı metoda başvurduğunu dile getiren Gümüşlük sakinleri ve esnaf " Bu doğaya, tarihe ve turizme vurulmuş darbedir" diyerek tepki gösterdiler.

Alt yapı çalışmalarında yol kazıları başladı

Fethiye Belediyesi, MUSKİ, Telekom, Vodafone ve ADM Elektrik Dağıtım AŞ. işbirliğinde sürdürülen alt ve üstyapı çalışmaları Baha Şıkman Caddesi ile devam ediyor. Sabah saatlerinde başlayan alt yapı çalışmalarında yol kazıları başladı. 

Karaca, “Fethiye’yi sezona yetiştireceğiz” 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Sezona yetişmesi için tüm ekipler var gücü ile çalışıyor. Bölgemizde yapılan bu büyük yatırımlara öncülük eden sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte çok güzel hizmetler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız Fethiye’nin geleceğini hazırlamak” ifadelerini kullandı. 

Yetkililerden yardım bekliyorlar 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü-Ovacık Mevkii kanalizasyon hattı çalışmaları devam ederken; yağmurlu havaların ardından yollarda ulaşımın zor olduğu ifade edildi. Bazı yerlerde çukurların oluştuğu da gözlenirken; vatandaşlar sorunların çözülmesini bekliyor.