Kapasite Haberleri

Kapasite Haberleri

"BU İLDE GÖREV YAPMAK BÜYÜK ŞANS"

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödül töreni için Gaziantep’e gelen Gazeteciler Valiliği ziyaret ederek Vali Yardımcısı İlker Eker ile biraraya geldi. Gazeteciler gününü kutlayan ve bu mesleğin kutsal olduğunu belirten Eker, “Gaziantep üretim gücüyle Türkiye’yi doyuracak kapasiteye sahip. Bu ilde görev yapmak büyük şans” dedi. 

Yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

Büyükşehir, Gümbet - Gümüşlük Arıtma Tesislerini Tamamladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da başlatılan Gümbet ve Gümüşlük arıtma tesislerinin kapasite arttırım projesi tamamlandı. 226 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında Gümbet 3, Gümüşlük atıksu arıtma tesisinin kapasitesi ise yaklaşık 4 kat arttı.

3 Kooperatifle Daha Güçbirliği İçin İmzalar Atıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer bölgesindeki 1041 ortaklı 3 kooperatifle sofralık zeytin üretim kapasitesinin artması için protokol imzaladı.

Başkan Akdenizli; “Hasan Özyer Fen Lisesi Hayırlı Olsun”

Muğla Valisi Orhan Tavlı ile önceki dönem Muğla Milletvekili ve İş İnsanı Hasan Özyer Seydikemer’e 20 derslikli Fen Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli Pansiyon için protokol imzaladı. İmza törenine katılan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Seydikemer’imizden ve Türkiye’nin her tarafından gelecek evlatlarımıza eğitim yuvası olacak Hasan Özyer Fen Lisesi hayırlı olsun” dedi.

147 Milyonluk Yatırım Tam Kapasite Çalışıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’nin Atıksu Arıtma kapasitesini arttırmak ve özellikle Körfez başta olmak üzere kentin doğasının korunması için arıtma kapasitesi arttırılan Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi tam kapasite çalışıyor.

FETHİYE’NİN 20 YILLIK ARITMA İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Atık Su arıtma tesisinin ikinci etap çalışması tamamlandı. Halihazırda işletilmekte olan 25.000 m3/gün kapasiteli Atık su Arıtma Tesisi yapılan yatırımla 50.000 m3/gün kapasiteye çıkartıldı. Fethiye İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi ilçenin 20 yıllık arıtma ihtiyacını karşılayacak.

FETHİYE BELEDİYESİ GIDA İSRAFIYLA İLGİLİ PROTOKOL İMZALADI

Fethiye Belediyesi, Türkiye'de gıda israfını azaltmaya yönelik savunuculuk, farkındalık ve gıda bankacılığı kapasite geliştirme çalışmaları yapan Gıda Kurtarma Derneği ile işbirliği yapmaya devam ediyor.

SEYDİKEMER HASTANESİNİN YILSONUNA AÇILMASI PLANLANIYOR

Muğla’nın Seydikemer İlçesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Seydikemer Devlet Hastanesinin yılsonuna açılması içi çalışmalar yapılıyor. Cuma günü Seydikemere gelen ve bölgede incelemeler yapan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “150 yatak kapasiteli toplam kapalı alanı 32.564.47 m2 olan hastanemizi bu yılsonuna hizmete sokmayı planlıyoruz” dedi.

SEYDİKEMER TDİOSB’DE DEV ADIM

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi, tüzel kişilik kazanarak Türkiye’nin 33’üncü tarıma dayalı organize sanayi bölgesi oldu. 1200 dekar alan üzerinde 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak projenin 2500 kişiye istihdam sağlayacağını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Çok önemli bir süreci daha tamamlayarak inşaat aşamasına bir adım daha yaklaştık. Dev bir yatırımı bölgemize kazandırıyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

MARMARİS VE FETHİYE BELEDİYELERİ PROTOKOL İMZALADI

Fethiye Belediyesi ve Marmaris Belediyesi, müdahale kapasitelerini aşan her türlü afet ve acil durum olaylarında, tatbikatlarında, masabaşı çalışmalarında oluşacak afet acil durum ihtiyaçlarına göre işbirliğine ilişkin usül ve esaslarını kapsayan karşılıklı yardım ve işbirliği protokolü imzaladı.

Girgin; “İktidar kanser hastalarımızın sesini niye duymuyor?”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Tarama (Pet-CT Nükleer Tıp) ve Kanser Tedavi Ünitesi (Radyasyon Onkolojisi MR-Linac) ne zaman tam kapasiteyle hizmete girecektir?” diye sordu.

İlman Geleceğin Şampiyonları İle Bir Araya Geldi

Bugüne kadar milli takımlara yükselen birçok şampiyon güreşçi yetiştiren 45 sporcu kapasiteli yatılı olarak hizmet veren Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, geleceğin şampiyonları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Ftso’daki Toplantıda Gümrükleme Süreçleri Ele Alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda bölgenin yaş sebze meyve ihracat kapasitesi, dış ticaret yapılan ülkelerdeki uygulama ve anlaşmalara dair değişiklikler ile gümrük süreçleri konuşuldu.

İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla’da başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB KGK ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında Halk Eğitimi Merkezleri’nde eğitimler başladı. “İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimleri yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor. İşletmelerin hijyen kapasitelerini ve tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan projenin ilk yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla’da eğitimlere başvurular devam ediyor.

İlk öğrenciler sabah saatlerinde çiçeklerle karşılandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri için yapılan, 2024 kapasiteli Turgutreis Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı.

Menteşe’nin su tankerleri her zaman göreve hazır

Menteşe Belediyesine ait 18 ton su taşıma kapasiteli, 80 metre uzağa su fışkırtabilen ve 18 ton suyu 10 dakikada boşaltabilen 3 adet su tankeri, yangın süreci boyunca Menteşe bölgesindeki yangınların yanı sıra Marmaris yangınına da müdahale etti.

Köyceğiz Belediyesi’ne hibe araç

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Köyceğiz Belediyesi'ne tam kapasiteli hasta nakil ambulansı ile bir adet binek araç hediye edildi.

Marina İnşaatı İdare Mahkemesine Taşındı

Fethiye sahil bandında karayolları karşısına yapılmak istenen 300 yat kapasiteli marina inşaatına “Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED)”ne gerek yoktur şeklinde ilgili bakanlık yetkililerin aldığı karara çevreci dernekler karşı çıkmıştı.

Yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı

Pandemi nedeniyle şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlaması Türkiye genelinde kaldırıldı. Alınan karara göre Fethiye’de de kalkan kısıtlama sayesinde otobüsler tam kapasite çalışabilecek. Ayrıca çok yüksek risk grubunda bulunan iller hariç terminal ve gar binalarındaki lokanta, restoran ve kafeterya gibi yeme-içme işletmeleri de 7 gün 24 saat açık kalabilecek. Seyahat firması çalışanları ve otobüs sahipleri bir yandan kapasite sınırlamasının kaldırılmasından memnuniyet duyarken, öte yandan yolcu azlığından yakındılar. 

Fethiye’de restoran ve kafeler açılış hazırlıklarına başladı

Fethiye’de kontrollü normalleşme ile birlikte yüzde 50 kapasiteyle açılan kafe, restoran gibi işletmeler temizlik ve bakım için mekânlarını açtılar. Hazırlıklarını tamamlayan bazı işletmeler ilk müşterilerini almaya başladı.

Fethiye, Dalaman Ve Menteşe Devlet Hastaneleri 2022 yatırım programına alındı

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan İle Mehmet Yavuz Demir, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiler. Milletvekilleri, Bakan Koca’yı TBMM'de ki ziyaretlerinde, Muğla’nın tüm ilçelerinin ve merkez hastanesinin hekim, personel, ekipman gibi kapasite artırıcı ihtiyaçlarını görüştüler. 

FTSO İmalatçılar Grubu online toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 1 Nolu İmalatçılar Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak imalat sektörünün sorunlarını konuştu. Toplantıda markalaşma konusunda geride kaldıklarını belirten sektör temsilcileri, imal ettikleri ürünleri bölgeye özgü markalar yaratarak pazarlamaları gerektiğini belirtti. Fethiye ve Seydikemer’de arazi fiyatlarının çok yükseldiğini anlatan üyeler, tesislerini büyütecek alan bulamadıkları için üretim kapasitelerini arttıramadıklarını kaydetti.   

FTSO’dan ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından online eğitim alan ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere alınan klavyeli tabletler, Fethiye ve Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Hiçbir öğrencinin maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimden mahrum kalmasına göz yumamayacaklarını söyleyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, klavyesi ve özel kılıfıyla, EBA TV başta olmak üzere birçok yeni versiyon programı kullanma kapasitesine sahip tabletlerin, ihtiyaç sahibi öğrenci ve velilerine hayırlı olmasını diledi. Başkan Çıralı ayrıca, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile yaptığı görüşmede, Oda üyelerinin 97 Sokak için istedikleri yenileme talebini dile getirdi.

CHP’li Erbay, Sandras ölürse Muğla ölür  

Köyceğiz’in Ağla Mahallesi’nde, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman bölgesinin yanı sıra Muğla ve Denizli’nin su kaynağını oluşturan Sandras Dağı’nda olivin maden ocağının kapasitesini artırmaya yönelik yapılmak istenen ÇED toplantısı, bölge halkının ve çevrecilerin tepkisi nedeniyle yapılamadı. 

Ören altyapı projesi ihale aşamasına geldi

Ören Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan Kanalizasyon Projesi hakkında toplantı gerçekleştirildi. Proje kapsamında Ören Kanalizasyon Şebeke İnşaatı, Ören Atık Su Arıtma Tesisi yapımı gerçekleştirilerek, Ören Mahallesi modern bir altyapıya kavuşacak. Toplantıda Milas Arıtma Tesisi’nin kapasite artışı ve Karbon Tesisi’nin ilavesi hakkında da istişareler yapıldı.

Yatırımcı Akalın, “Ben bu Fethiye’yi seviyorum”

Fethiye Körfezi’nde koyların bulunduğu yarımada üzerinde, Akmarin Marina ve Yat Limanı Turizm İnşaat A.Ş.’nin yapmayı planladığı 328 yat bağlama kapasiteli marina projesi ile ilgili ÇED sürecinin bir aşaması olan halkın katılım toplantısı Fethiye Şefika Pekin Anadolu Lisesi salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda projeye bazı çevreciler tepki gösterirken, bazıları 1 tane bile ağaç kesilmeyeceği, bölgeye önemli bir yatırımın yapılacağı vurgusu yaptı. Toplantıya mülk ve proje sahibi Ali Rıza Akalın da katıldı. Akalın, “Ben bu Fethiye’yi seviyorum ve sonuna kadar da Fethiyeliyim. Her görüşe saygı duyuyoruz.” diyerek Fethiye ekonomisi ve turizmine değer katacak bir proje planladıklarını belirtti. 

FTSO’nun bir projesine daha GEKA’dan hibe

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) bir projesi daha GEKA’dan hibe almaya hak kazandı. FTSO’nun ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi’ Projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) ‘2020 Yılı Teknik Destek Programı’ndan alınacak hibe desteği ile gerçekleştirilecek. Proje ile Fethiye ve Seydikemer’de faaliyet gösteren işletmelerin dijitalleşme kapasiteleri arttırılması hedefleniyor. Bölgedeki firmaların dijital mecralarda tanıtım ve pazarlama çalışmalarına hız kazandırılması amacıyla proje kapsamında, hizmet ve ticaret sektörlerindeki 40 kişiye toplam 50 saat eğitim verilecek.

ÖZEL HABER- Marmaris’te Ölüye

FERDİ YAVUZ- Marmaris’te mezarlar doldu. Marmaris’te mevcut 3 mezarlığın kapasitesinin yüzde 98 oranında dolduğu ve geri kalan boş mezar yerlerinin 1 yıl içerisinde dolacağı tahmin ediliyor.

Seydikemer'e 40 Bin Büyükbaş Kapasiteli Hayvancılık İhtisas OSB'si Kuruluyor

Muğla'nın tarım ve hayvancılığa dayalı potansiyelini ilçeler arasında yer alan Seydikemer'de 2018 yılında başlatılan Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları devam ediyor. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu'nun başkanlığında 2018 yılında yapılan toplantıda projenin mütevelli heyeti ve yol haritası belirlenmişti.