Kemes Haberleri

Kemes Haberleri

Fethiye Müftülüğü'nden “Yardım Kermesi” açıldı

Fethiye İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen yardım kermesi Hüseyin Yılmaz İmam-Hatip Ortaokulu karşısında açıldı.

“Vergiler çok fazla! Ek MTV için söylenecek söz yok”

Anayasa Mahkemesi(AYM), ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu karara bağladı. Kararı duyan vatandaş ise isyan etti.

Göcek, Çalıştaya Ev Sahipliği Yapıyor

Türk Ceza Hukuku Reformunun 18. Yılında "Anayasa Mahkemesinin Ceza Hukukuna İlişkin Kararlarının Değerlendirilmesi Çalıştayı Göcek Kültür Merkezinde başladı.

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’ndan Karaman’a Ziyaret

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nursel Bedir, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Engin Bedir ile birlikte Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’ı makamında ziyaret ettiler.

Mahkeme Önünde Basın Açıklaması Yapıldı

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda başlayan ağaç kesimine karşı mücadele eden İkizköy Çevre Komitesi ve vatandaşlar Muğla 1. İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

Cinayet zanlısı iki sevgiliye ağırlaştırılmış müebbet verildi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, dere yatağında ölü bulunan 24 yaşındaki Kerim Bozan'ı öldürdükleri iddiası ile yakalanıp tutuklanan İngiliz uyruklu Elizabeth Rose Oleary ile sevgilisi Iraklı Hayder Mahdı Karaeem, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında yine birbirlerini suçlarken, her iki tutuklu sanık da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

BAŞKAN KARAYİĞİT MAZBATASINI ALDI

25 Şubat Cumartesi günü tek liste ile gerçekleşen olağan genel kurulda mevcut başkan Kenan Karayiğit güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi. Başkanlığa seçilen Karayiğit mazbatasını Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Ungan’dan aldı.

İŞ ADAMI CENK KURT TAHLİYE OLDU

2022 Temmuz aylarında yapılan operasyonla cezaevine giren Cenk Kurt, 15 Şubat tarihinde görülen mahkemesi neticesinde tahliye edilerek serbest bırakıldı. 

FETHİYE’DE AİLE MAHKEMESİNE “1.458” BAŞVURU

2022 yılında Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesine Aile hukukundan kaynaklı 1458 dava başvurusu olduğu öğrenildi.

FETHİYE’DE PASLI ÇİFTİ CİNAYETİNDE SANIĞIN TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 9 Mart 2016 tarihinde av tüfeği ile öldürülen Cahit ve Hatice Paslı çifti cinayetiyle ilgili tutuklu bulunan Muhammet Ali V.'nin, yargılandığı Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tahliye talebi reddedildi.

“GERİ DÖNÜŞÜM; GERİ DEĞİL, İLERİ DÖNÜŞÜMDÜR” SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından “Boş zaman yapılandırma etkinlikleri” kapsamında, 14 Ekim 2022 tarihinde Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde  “Dönüşüm geri değil, İleri dönüşümdür”  sergisinin açılışını Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Abdülkadir Ungan, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sebahattin Akçal, HSK Başmüfettişleri Mustafa İnanç, Gökhan Has, Ahmet Serhat Erginkanat, Adalet Bakanlığı Baş kontrolörü Ahmet Bozdoğan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri tarafından yapıldı.

FETHİYE FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ’NDEN ZİYARETLER

Fethiye Fenerbahçeliler Derneği, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına yeni atanan Günşafak Karartı ile Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Ungan’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

KAMUOYU AÇIKLAMASI

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 10 Mart 2022 tarihinde oy çokluğu ile aldığı 2016/5903 başvuru numaralı kararı, Resmi Gazete’nin 10 Ağustos 2022 tarih ve 31919 sayılı nüshasında yayımlanmıştır. Kurumumuzca, gerekçesiyle birlikte bugün öğrenilen AYM kararına ilişkin; kamuoyunun bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

BAŞSAVCI VE HAKİMLERE VEDA PROGRAMI

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2022 yaz kararnamesi kapsamında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Ünal Bingül, hakim ve savcılar için veda programı düzenlendi.

FETHİYE’YE YENİ BAŞSAVCI

Hâkimler ve Savcılar Kurulu 2022 yaz kararnamesini tamamladı. Buna göre 24 Mayıs 2021 tarihin-de Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaya başlayan Ünal Bingül Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken, Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Günşafak Karartı Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı görevine getirildi.

GİRGİN: YATAĞAN GEÇİŞ YOLU İÇİN BAKANLIKTAN CEVAP; “YOL, GELEN TALEPLERE GÖRE YAPILDI”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 29 Mart’ta Yatağan Geçiş Yolu Projesi ile ilgili bir soru önergesi vermişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önergeyi yanıtladı.”Hayaller Battı Çıktı,Gerçekler Oldu Bitti” diyen Girgin şunları söyledi.

GİRGİN: OLDU BİTTİYE GETİRİLEN YATAĞAN YOLU İÇİN MAHKEMEDEN İPTAL KARARI ÇIKTI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davada, 2022/329 sayılı kararı ile “Yatağan Geçiş Yolu” olarak adlandırılan yol için dava konusu işlemlerin iptali kararı verdiğini belirttikten sonra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunarak vatandaşları mağdur eden yol için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Tanju Acar'a ağırlaştırılmış müebbet hapis

Fethiye'nin Patlangıç Mahallesi'nde karısını bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Tanju Acar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Hava oyunları festivali renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor

21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivali başladı. 21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline Babadağ 1700’de düzenlenen etkinlikle start verildi. Etkinliğe Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Ungan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Mete Ay, Kırtur işletme sahibi Kenan Kır, Fethiye protokolü, Siyasi Parti temsilcileri, STK üyeleri, akrobasi pilotları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pınar Gültekin Cinayetinin 6’ncı duruşması yapıldı

Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin cinayetinin 6’ncı duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Haklarında delilleri yok etme suçundan iddianame hazırlanan Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan da katıldı. Avcı’nın eski eşi Eda Karagün ifadesinde, “Aldatılan taraf benim, mağdurum. 4 buçuk yaşında bir kız çocuğu büyütüyorum. Cemal'in yaptığı suç beni ilgilendirmiyor. Boşandık. Kızımla yeni bir hayata başladık.” dedi. Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı ise, “Allah belasını versin dedim o Cüce Bar’ın, cüce de tanımıştır o kızla dedim.” diye konuştu. Dava 1 Kasım’a ertelendi.

Pınar Gültekin davasının 6. duruşması bugün

Muğla'da Cemal Metin Avcı'nın tarafından öldürülen Pınar Gültekin'in davasının 6'ncı duruşma bugün yapılacak. Dava Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 13.00'te başlayacak.

Başsavcı Ünal Bingül Basın Mensupları ile bir araya geldi

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığından Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına atanan, Başsavcı Ünal Bingül; Fethiye’de basın mensupları ile bir araya geldi.

Anne Cemile Kaya, “Kızım yaşamaya çok hevesliydi”

Fethiye’de 2 çocuk annesi eşi Selvan Acar'ı (25) sırtından ve kalbinden bıçaklayarak öldüren Tanju Acar (31) hakkında savcılığın hazırladığı iddianamenin ardından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava da ilk duruşma gerçekleştirildi. Tutuklu sanık Tanju Acar’ın Antalya cezaevine SEGBİS ile bağlantı kurulamaması üzerine duruşma gıyabında gerçekleşti. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis ile yargılanan Tanju Acar’dan şikayetçi olduğunu söyleyen Selvan Acar’ın annesi Cemile Kaya, duruşmada gözyaşları içerisinde, “Benim çocuğumu öldürdüler. En ağır şekilde cezalandırılsınlar” dedi.

7 aylık hamile eşin kayalıklardan itildiği iddiasında bir duruşma daha geride kaldı

Fethiye’de kelebekler vadisinde 3 yıl önce fotoğraf çekilirken kayalıklardan düşerek hayatını kaybeden ve 7 aylık hamile olan Semra Aysal’ın olay günü kendiliğinden düşmediği eşi tarafından ittirilerek öldürüldüğü iddia edilerek Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Marmaris'teki 'Suikast Timi'ne ceza yağdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen suikast timindeki 1'i firari tutuklu 37 hükümlünün, 'nitelikli yağma' suçundan yargılandığı Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada ceza yağdı. Hainlere kişi başı 270’er yıl hapis kararı çıktı.

Marina İnşaatı İdare Mahkemesine Taşındı

Fethiye sahil bandında karayolları karşısına yapılmak istenen 300 yat kapasiteli marina inşaatına “Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED)”ne gerek yoktur şeklinde ilgili bakanlık yetkililerin aldığı karara çevreci dernekler karşı çıkmıştı.

3 çocuğa cinsel istismardan tutuklanan polise 25 yıl 10 ay ceza

Muğla’nın Milas ilçesinde, 2018 yılında 3 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan ve Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması süren polis memuru C.H.’ye 25 yıl 10 ay hapis ve 166 gün para cezası verildi.

Fethiye'nin yeni Başsavcısı Ünal Bingöl oldu

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanırken, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına ise, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül atandı.

Pınar Gültekin davasında gerginlik

Muğla'da geçtiğimiz yıl Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin cinayetinin 4. duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada, Avcı'nın eşi Eda Avcı ile boşandığı ortaya çıktı. Cemal Metin Avcı'nın, "Pınar sevgilim değildi. Eskorttu" demesi salonu karıştırdı. Duruşmaya Diyarbakır'dan SEGBİS ile katılan Mehmet Yusuf Özten isimli tanık da, "Pınar'ı korkutmam için bana para teklif ettiler" iddiasında bulundu.

Pınar Gültekin cinayetinde 4. duruşma yarın

Muğla'nın Menteşe İlçesi Karabağlar Yaylası'nda Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin cinayetinin dördüncü duruşması yarın Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.