Kronik Haberleri

Kronik Haberleri

Kökten, “Sorunları İktidar Gücüyle Çözeceğiz”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, projelerini ve belediye meclis üyelerini, seçmen iletişim merkezinde düzenlenen program ile tanıttı. Başkan Adayı Kökten, “Fethiye’nin kronikleşen sorunlarını iktidar gücüyle çözeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı. 

3’lü Masanın konuğu Küçükala oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Atilla Küçükala, 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Küçükala, “Fethiye için 100. Yılda 100 Proje şeklinde bir çalışmamız var. Kronikleşen sorunlar için ayrıca projeler üreteceğiz. Belediyecilik tecrübem ile göreve hazırım” dedi. 

CHP'li Demir Birinci Sıradayız Ama Konut Artışında!

Cumhuriyet Halk Partili siyasetçi Mehmet Demir artan konut fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulunarak iktidara yüklendi. Fiyat artışında Türkiye'nin dünya birincisi olduğunu ifade eden Demir:" iktidar acilen bu kronikleşmiş soruna çözüm bulmalı "dedi.

“KRONİK HASTALIK TARAMA VE İZLEMLERİ”

Dünyada en sık görülen, en fazla ölüme ve engelliliğe neden olan bulaşıcı olmayan hastalıklara (kalp ve damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve kronik hava yolu hastalıkları) bağlı erken ölümlerin (70 yaş altı ölümler) 2025 yılına kadar % azaltılması ülkemizin bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili temel hedefidir.

GİRGİN RAPORLU HASTALARIN İLAÇ ÇİLESİNİ MECLİS’E TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, kronik hastalığı olup raporlu ilaç kullananların mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

Taşkın sorunuyla mücadele sokak sokak devam ediyor

Bodrum Belediyesi, kronikleşen sorunları çözmeye devam ederken, pandemi sonrası hızla artan ilçe nüfusunun ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar da aralıksız sürüyor.

65 Yaş Üstü ve Kronik Rahatsızlığı Bulunan Vatandaşlar İkinci Kez Sokağa Çıktı

Kovid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar bugün ikinci kez sokağa çıktı.

Muğla Sokakları Onlara Kaldı

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde saat 11:00'de sokağa çıkan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar sokak, park ve meydanlarda yoğunluk oluşturdu.

Sokağa Çıkma Yasağı Yaş Aralığı Kaç, Cezası Ne Kadar?

Geçtiğimiz günlerde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüs için alınan yeni kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağı hakkındaki son gelişmeleri belirtti.

Kızılay'dan Korona İle Mücadeleye Destek

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ve kronik rahatsızlığı olmaları nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan vatandaşlara yönelik Türk Kızılay ekiplerince yardım çalışması başlatıldı

Muğla’da 2700 Aileye Vefa Eli Ulaştı

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan tek başına yaşayan ve/veya herhangi bir yakını bulunmayan vatandaşlar tarafından 112,155 ve 156 çağrı numaraları üzerinden iletilen zorunlu/temel ihtiyaçları “Vefa Koordinasyon Grubu” tarafından ivedilikle karşılanmaktadır.

AK Parti Gençlik Kolları Komşuluk Seferberliği Başlattı

AK Parti Gençlik Kolları, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan tüm yaş grubundaki kişilere sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden sonra ’Komşuluk Seferberliği’ni başlattı.

Datça Polisi İhtiyaç Sahiplerinin Yardımına Koştu

Muğla’nın Datça ilçesinde, Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üstündekiler ile kimsesiz yaşlı ve kronik hastaların ihtiyaçlarını polisler karşılıyor.

Ula Belediyesi Yaşlıların Hizmetinde

Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya, Korona virüs önlemleri kapsamında açıklanan 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlara gelen sokağa çıkma yasağının ardından, ihtiyaçların giderilmesi hususunda sosyal destek ekibini görevlendirdi.

Sokağa Çıkamayan Şehit Babasının İhtiyacını Polis Karşıladı

Türkiye'de 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından Muğla'da 76 yaşındaki şehit babası Kazım Alsan'ın market ihtiyacı polis ekipleri tarafından karşılandı.

65 Yaş Üstü İçin İstisnalar Belirlendi

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü için istisnaları belirledi. İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için uygulamaya konulan “Sokağa Çıkma Kısıtlaması/ Yasağı Genelgesi”ne ek bir genelgeyi daha bu gece saat 01.00’da valiliklere gönderdi. Genelge kapsamında olmakla birlikte, hizmetine ihtiyaç duyulabilecek kamu görevlileri ile eczacılar kısıtlamadan muaf olacak.

Yatağan Vefa Sosyal Destek Grubu Toplandı

FERDİ YAVUZ- Koranavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkmaları sınırlandırıldı. Uygulamanın ardından Yatağan protokolü dün gece saat 22.30 toplantı yaptı.