3'lü Masanın konuğu Küçükala oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Atilla Küçükala, 3'lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Küçükala, 'Fethiye için 100. Yılda 100 Proje şeklinde bir çalışmamız var. Kronikleşen sorunlar için ayrıca projeler üreteceğiz. Belediyecilik tecrübem ile göreve hazırım' dedi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Her hafta saat 20.00’de Fethiye TV ve FRT TV ortak yayını ile ekranlarda olan 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Atilla Küçükala oldu.

Programa konuk olan Aday Adayı Küçükala; Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz, Gerçek Fethiye Gazetesi Haber Müdürü Emrullah Gök, Manşet Fethiye Gazetesi Köşe Yazarı Sedat Ünal’ın sorularını yanıtladı. Yaklaşık 2 saat süren programda konuşan Küçükala, kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevapladı.

Aday Adayları Olarak Rakip Değil, Yol Arkadaşıyız  
Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Atilla Küçükala, “CHP içerisindeki birçok unsur ile birlikte hareket ediyoruz. Mevcut başkanımız dahil 8 aday adayımız var.

Sürekli diyalog halindeyiz. Benim kimseyle sorunum yok, hepsinin arkadaşıyım. Alim başkan ile iletişimimiz hiç kopmadı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde çalışırken de birçok iş yaptık. Aday adayları olarak rakip değil, yol arkadaşıyız. Yakaladığımız ortak sinerji ile Fethiye Belediyesi yeniden CHP’nin elinde olacaktır” dedi. 

Bir Teşvik Söz Konusu Oldu
Samsun Atakum Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek, Fethiye Belediye Başkan aday adaylığı hususunda genel merkezin bir tavsiyesi olup olmadığı sorusuna Küçükala, “Halkımız böyle şehir efsanelerini sever. Böyle algıların benim için güzel olduğunu söyleyebilirim.

Benim memleketime hizmet etmek gibi bir amacım vardı. Fethiye’ye aday adayı olarak başvurmam gerektiğini ifade edenler oldu. Ama o kişinin sözü genele geçerli değildir. Böyle bir teşvik söz konusu oldu. Çok da önemli bir husus değil. Siyasetçi değil belediyeciyim. İçinde bulunduğumuz süreçte bir saatte bile çok şey değişebilir. Memleketime hizmet etmemin söylenmesi ne bir söz ne de bir garantidir” şeklinde yanıt verdi. 

Aday Adaylarının Olmasında Hiç Sakınca Yok
Aday adaylığına müracaat süreci ve aday adaylarının sayısı hakkında görüşlerini aktaran Küçükala, “CHP köklü ve Cumhuriyetimizi kuran partidir. O yüzden CHP’de demokrasi çok iyi işler, diğer partilere göre söylüyorum. Aday adaylarının olmasında hiç sakınca yok. Herkes daha iyi hizmet edeceğini gözeterek aday adayı olmuştur. Mevcut başkanın yaptıklarından öte ben daha iyi hizmet edeceğime inandığım için yola çıktım” ifadelerini kullandı. 

Birlikte Üreteceğiz, Birlikte Yöneteceğiz
Aday Adayı Küçükala, “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde yerel tohum merkezini açan ekibin arasında yer aldım. Tarımsal Hizmetler Dairesi’nin kırsalda yürüttüğü faaliyetlerin hemen hemen tamamında görev yaptım. Tıbbı aromatik bitkiler bahçesi, zeytinyağı tadım ile toprak ve su analiz laboratuvarları, ayrıca kooperatiflerimiz ile hayata geçirdiğimiz çalışmalarımız oldu.

Fethiye’de sakız deneme bahçesi yaptık. Karaçulha Toptancı Hali’nde meyve sebze kurutma tesisi yeni bizim projelerimiz arasındaydı. Sloganımız da birlikte üreteceğiz, birlikte yöneteceğiz. En büyük fikir gücü gençlerimiz. Gençlerin düşüncelerini değerlendirip, bunları uygulamaya geçireceğiz. Atakum’da da benzer çalışmalar yaptık. Hayvancılığa destek olmak adına halk yem evleri açtık. Karadeniz’in ilk ata tohum merkezini açtık. Bölgede ilk gıda bankasını faaliyete kazandırdık” diye konuştu. 

Adaylar Demokratik Bir Şekilde Belirlenecektir 

Aday belirleme yöntemi hakkında düşüncelerini paylaşan Küçükala, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel bir değişim için yola çıktı. Bu düşünce toplumun her kesiminde ciddi karşılık buldu. CHP’nin aday belirleme için yaptığı temayüller vardır. Önümüzdeki zaman bir ön seçim yapılacak kadar yeterli değil. Bu yüzden başka yöntemler uygulanıyor. Anket çalışması, temayül veya örgüt kontrolünde bir ön seçim olabilir.

Demokratik bir şekilde bu sürecin tamamlanacağına inanıyorum. Aday gösterilmem halinde ise reçetem hazır. Fethiye için 100. Yılda 100 Proje şeklinde bir çalışmamız var. Bunun alt başlıklarını da hazırlayacağız. Bunlar yeterli olmayacak. Kronikleşen sorunlar için ayrıca projeler üreteceğiz. Belediyecilik tecrübem ile göreve hazırım. İnşallah aday olup, belediye başkanlığını kazanacağız” şeklinde konuştu. 

Önemli Olan Tecrübe Ve Liyakat  
Atakum Belediye Başkan Yardımcısı olarak göreve başlama sürecini de aktaran Küçükala, “Atakum Belediye Başkanımız seçildikten sonra ihtiyacı olduğu belediye başkan yardımcısı ile ilgili olarak bir profil çiziyor. Hemen ardından partiden benim ismim kendisine iletiliyor. Görüşmeler sonunda bu durum ortaya çıktı. Burada önemli olan tecrübe ve liyakat” açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN