Kurtarma Ekipleri Haberleri

Kurtarma Ekipleri Haberleri

DEPREM KAHRAMANLARI ANLATTI

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile birlikte deprem bölgesinden ayrılan Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri yaşadıklarını anlattı. Arama kurtarma ekibinden Muhammet Kara, “Hatay Defne’ye varan ilk ekip bizdik. Elektrik Mahallesindeki tüm vatandaşlar bunu söyledi. Herkes enkaz altından birini çıkarmak için yoğun mücadele verildi” dedi.

DEPREM KAHRAMANLARI ANLATTI;

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile birlikte deprem bölgesinden ayrılan arama kurtarma ekipleri yaşadıklarını anlattı. 28 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkaran ekibin bir parçası olan Yavuz İlhan, “Hatay’da gördüğümüz her şey yıkılmıştı. Nasıl bir cehennem çukurundayız dedik. Ancak bu çukurdan bir hayatı kurtarmanın mutluluğu anlatılamaz ” dedi.

YK ENERJİ'DEN DEPREM BÖLGESİNE İŞ MAKİNESİ VE ARAMA KURTARMA DESTEĞİ

Muğla'nın Milas ilçesinde faaliyet gösteren ve IC İÇTAŞ Enerji-LİMAK Enerji ortaklığında işletilen YK Enerji, deprem bölgesinde arama kurtarmada kullanılacak ekskavatörler, kamyonlar, yakıt tankerleri, arazi araçları ve arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti.

DEPREMDEN 24 SAAT SONRA KURTARILDI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 12 şehri etkileyen depremde Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri Süral ailesi ile birlikte 15 kişiyi enkazların altından sağ çıkardı.

MARMARİS YANIYOR

Marmaris Yalancıboğaz’da orman yangını çıktı. Olay yerine çok sayıda kara ve hava aracı sevk edildi.

CHP’li Erbay; Muğla için tehlike devam ediyor

Muğla'da 13 gün önce başlayan orman yangınları halen devam ediyor. Bodrum, Marmaris, Menteşe, Yatağan  ilçelerinde yangınlar kontrol altına alındı. Milas ve Köyceğiz ilçelerindeyse yangınlar devam ediyor. Köyceğiz’de Ağla, Çövenli Yaylası ve Gökçeova Göleti bölgelerindeki yangınlar kontrol altına alınamadı. Erbay, “Öncelikle yangınların söndürülmesi için Türkiye’nin dört bir yanında gelen, canla başla mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü personeline, itfaiye personeline, belediye personeline, sivil toplum kuruluşlarına, arama-kurtarma ekiplerine, gönüllülerimize ve bölge halkına, Muğla halkını bu zor zamanda yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim.” dedi.

JAK ve AKUT'tan kurtarma operasyonu

Fethiye'de Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile Arama Kurtarma (AKUT) ekibi, ortak bir operasyonla patika yolunda mahsur kalan İsviçreli turisti kurtardı. Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonunda İsviçreli turist, arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti.

Eski Belediye Başkanının Babasını Bulmak İçin Seferber Oldular

Bodrum’un Mumcular mahallesinde kaybolan Alzheimer hastası Halil İbrahim Avcı için arama kurtarma ekipleri seferber oldu.