Modeli Haberleri

Modeli Haberleri

Fethiye ve Seydikemer zeytini için üretim modeli oluşturulacak

Fethiye ve Seydikemer'de zeytin üretiminde değişen iklim ve ekonomik koşullara uygun üretim modeli oluşturarak verimliliğin arttırılması amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Seydikemer Ziraat Odası öncülüğünde araştırma projesi başlatıldı.

1954 MODEL NOSTALJİK JİP TANITILDI

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ve Turizm Polisi birimlerinde kullanılacak olan 1954 model tuzla modeli nostaljik jipin tanıtımı yapıldı.

FETHİYE’DE TRAFİK VE OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM ARANIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Fethiye’de trafik ve otopark sorunun çözümüne ilişkin alınabilecek tedbir ve önlemlerin görüşülmesi gündemiyle toplandı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda ilçede trafik güvenliğini sağlayan jandarma ve polis ekiplerinin de görüş ve önerileri kayda geçti. Toplantıda konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Özellikle turizm sezonunda vatandaşlarımızı ve tatilcilerimizi zor durumda bırakan trafik sorununa kalıcı çözüm getirmek için uzun süredir çalışma yürütüyoruz. İlçe merkezinde ve Ölüdeniz Mahallesi’nde halkımızı ve tatilcilerimizi rahatlatacak, işletmelerimizin müşteri ve tedarik yollarını sonuna kadar açacak bir çözüm modeli ortaya koymak zorunluluk haline geldi.” dedi.

Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman koylarının korunması ve yönetimi Çalıştayı başladı

Dünyaca ünlü Göcek koylarının korunması ve yönetilmesine ilişkin çözüm modeli oluşturmak amacıyla Göcek’te düzenlenen ‘Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı’ açılış töreni ve koylarda inceleme gezisi ile başladı.

GÖCEK KOYLARININ GELECEĞİ BİLİMSEL VE HUKUKSAL OLARAK ÇALIŞTAYDA ELE ALINACAK

Dünyaca ünlü Göcek koylarının korunması ve yönetilmesine ilişkin çözüm modeli, 18-19 Haziran tarihlerinde düzenlenecek, ‘Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı’nda ele alınacak. Mapa ve şamandıra kurulum ihaleleri büyük tepki çeken Göcek koylarındaki son durumun bilim ve hukuk ışığında analiz edileceği çalıştay Türkiye’nin önde gelen deniz bilimcilerini ve hukukçularını bir araya getirecek.

Hava Modelcilik sergisi Erasta Avm’de

Hava Modelcilik Sergisi 24-27 Şubat tarihleri arasında Fethiye Erasta Avm’de başladı. Birçok maket uçak modelinin bulunduğu sergiye vatandaşların talebi yoğun.

Yılmaz yıldırım, ‘bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete!’

‘Bir tarafta yoksulluk diğer tarafta israf, bir tarafta açlık diğer tarafta şatafatın yaşandığı ülkemizde bir kesim lale devri yaşarken, her yerden emekçiler ve yoksul halkımızın geçinemiyoruz çığlıkları yükselmeye devam ediyor. Gelen günün gideni arattığı bir dönemi hep birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Geleceğe dair kaygılarımız her geçen artıyor’ dedi.

Dane zeytin desteği

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil olan çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve Tritikale üretimi yapanlar için fark ödemesi yapılacak.

Özcan, tahliyeye karşı dava açtık

Fethiye Belediyesi’nin 10 yıl önce yap-işlet-devret modeliyle Buba İnvest adlı firmaya ihale ile verdiği sahil bandı işletmesinin süresi doldu. 16 Mart tarihinde sözleşmesi biten sahil bandının boşaltılmasını talep eden Fethiye Belediyesi’nin bu talebini yargıya taşıyan Buba İnvest firması, yürütmeyi durdurma kararı istedi. Şirket mesul müdürü Süleyman Özcan, “Biz yatırımcıyız. Sahil bandı, devletin hükmü altında olan yerdir. Kimse burada mülkiyet hakkı elde edemez. Yatırımcılar, küstürülmemelidir. Dolguyla birlikte, yaklaşık 13 milyon Euro yatırım yaptık” ifadelerini kullandı. 

Buba İnvest’in 10 yıllık süresi doldu

Fethiye Sahil Bandı’nı Fethiye Belediyesi’nden ihale ile alıp yap-işlet-devret modeliyle düzenleyen ve 10 yıl boyunca mekanlardan kira geliri elde eden Buba İnvest firmasının sözleşme süresi doldu. Fethiye Belediyesi, ilgili şirketten yerin boşaltılmasını talep ederken şirketin çıkmayıp hukuki süreç başlattığı öğrenildi. 

Gönen, Köy Enstitüleri, başka ülkelere de örnek bir modeldir

Köy Enstitülerinin kuruluşunun 81. yıldönümü buruk kutlanıyor. Covid 19 nedeniyle kuruluş etkinliklerinin yasaklanmasıyla buruk bir kutlama yapıldığını söyleyen Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Fethiye Şube Başkanı Avukat Ali Gönen “Köy Enstitüleri, başka ülkelere de örnek olan bir modeldir. Köy Enstitülerinde kapatıldığı döneme kadar 17 bin 500 öğretmen yetişmiştir. Köy Enstitüleri, Türk eğitimcilerinin ürettiği bir eğitim-öğretim modelidir” dedi. 

Kaymakam Fırat, hedefimiz bilinçlenmeyi yüzde 100’e çıkarmak

İçişleri Bakanlığı’nın, 81 İl Valiliğine gönderdiği “Dinamik Denetim Modeli Faaliyetleri” genelgesi kapsamında, tüm Türkiye’de uygulanan Kovid-19 denetlemesi, Fethiye’de de Kaymakam Eyüp Fırat başkanlığında devam ediyor. Kaymakam Eyüp Fırat, “hedefimiz Fethiye’de bilinçlenmeyi yüzde 100’e çıkarıp Muğla’yı maviye çevirmek” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Fırat, “Fethiye’yi karış karış denetleyeceğiz”

Ülke genelinde başlatılan Koronavirüs ‘Dinamik Denetim Modeli Faaliyetleri’ kapsamında, denetimler Fethiye’de de devam ediyor. İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda Fethiye'de yeme-içme mekânları ve toplu ulaşım araçlarında ‘yoğunlaştırılmış dinamik denetim’ gerçekleştiriliyor. Kaymakam Eyüp Fırat başkanlığında gerçekleştirilen denetimde kordon boyundaki restoran ve kafeler denetlendi.

Dinamik modelde, gıda ürünleri de denetlendi

İç İşleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelge ile Kontrollü Normalleşme Döneminde Dinamik Denetim Modeli temel esasları kapsamında gıda denetimleri başladı. Muğla genelinde ve ilçelerinde, 6 Mart Cumartesi günü gıda ürünleri satılan yerlerde toplam 475 denetim gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerince gerçekleştirilen gıda denetimlerinde Muğla genelinde toplam 30 ekip görev yaptı.

İlçe de denetleme yapıldı

Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan ile Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz "Dinamik Denetim Modeli" kapsamında ilçenin birçok noktasında denetleme yaptı. Başkan Otgöz, “Yeni normalleşme önlemlerine uyarak Muğla’nın yüksek riski temsil eden turuncu rengini maviye döndürebiliriz.” dedi.

Finans Kampanyası devam ediyor 

Fethiye’de hizmet veren Toyota Plaza Bakırcılar’ın büyük finans avantajlarıyla dolu kampanyası şubat ayında da devam ediyor. 2021 model tüm Corolla ve C-HR modelleri ile 2020 model tüm Corolla, C-HR, Corolla Hatchback ve Yaris modellerine Toyota Finans çatısı altında ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla 100 bin TL 12 ay vade ve yüzde 0,99 finansman oranı ile sahip olunabilecek. Bunun yanında 2020 model yılı Toyota RAV4 modeli de 200 bin TL 12 ay yüzde 0.99 finansman oranıyla Toyota Plaza Bakırcılar’da satışa sunulacak.  

Tünele gelen zam tepki çekti

Yap-İşlet-Devret modeli ile 2006 yılında hizmete açılan ve Türkiye’nin tek paralı tüneli olan Göcek Tüneli geçiş ücretlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da zam gelince tepkiler yağdı. Tünel geçiş ücretine yapılan yaklaşık yüzde 25'lik zamma eski yoldan geçerek tepki gösteren araç sürücüleri yetkililerin bu duruma bir an evvel çözüm bulması gerektiğini ifade ettiler.

Göcek Tüneli'ne yüzde 25 zam

Muğla’nın Fethiye ile Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan ve Yap-İşlet-Devret modeli ile 2006 yılında hizmete açılan ve Türkiye’nin tek paralı tüneli olan Göcek Tüneli geçiş ücretlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 25 zam geldi.

Babadağ Teleferik Pojesi’nin yüzde 97’si tamamlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO)Yönetim Kurulu Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Limited Şirketi (FGB) Müdürler Kurulu Başkanı Osman Çıralı, yap işlet devret modeli ile ihalesi yapılan yaklaşık 300 milyon TL’ye mal olacak Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Babadağ Teleferik Projesini yerinde inceledi. Çıralı yüzde 97’si tamamlanan, Babadağ Teleferik Projesi’nin Ocak ayı içersinde faaliyete geçeceğini bildirdi.

Peugeot 2008 Göz Kamaştırdı

Tasarımı ve teknolojisiyle iddialı yeni Peugeot 2008 modeli, Muğla-Aydın Karayolu Salihpaşalar mevkiindeki Peugeot Turgut Showroom’da gerçekleştirilen lansmanda tanıtıldı.