Muğla Odaları Haberleri

Muğla Odaları Haberleri

Doç. Dr. Saltık EUROCHAMBERS Eğitimine Katıldı

Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) koordinatörlüğünde yürütülen "Yeşil ve Dijital Bir Geçiş için Girişimcilik Yetkinlikleri Projesi” kapsamında İspanya’da düzenlenen Eğiticilerin Eğitimine katıldı.

37’nci Muğla Odaları ve Borsa Müşterek Toplantısı

Muğla Odaları ve Borsa Müşterek Toplantısı’nın 37’ncisi Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın katılımıyla Bodrum’da gerçekleştirildi. Toplantıda turizm kenti olarak Muğla ilinin sorunları ve kamudan beklentiler gündeme alındı.

MUTSO’da Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Muğla Zirvesi

Muğla Odaları / Borsa ve YÜCİTA ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tüm gün süren beş oturumda, coğrafi işaretin küreselde ve ulusalda değerlendirilmesi yapılırken, Oda bahçesinde açılan stantlar ile Muğla’nın coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin de tanıtımı yapıldı.

FTSO Meslek Komiteleri'nden ekonomi toplantısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının gündemi ekonomi oldu. Toplantıda TOBB Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, bölge ekonomisine ilişkin verilere ve beklentilere ilişkin bir sunum yaptı. 

Ekonominin Kalbi TOBB’da Attı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şûrası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ilgili bakanlar ile oda ve borsa başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de yapıldı.Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon diğer Muğla Odaları ve Borsası ile birlikte toplantıda hazır bulundu.

Muğla Odaları ve Borsası buluştu: “Muğla için birlikteyiz”

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde 36’ıncı kez bir araya gelen TOBB üyesi Muğla Odaları ve Borsası Muğla için birliktelik mesajı verdi.

Muğla Odaları ve Borsası Ortak Toplantısı Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MİTSO) ev sahipliğinde yapılan 36. Muğla Odaları ve Borsası Ortak Toplantısı’nda Fethiye’nin ve Oda üyelerinin sorunlarını dile getirdi. 

Muğla Odaları Yeni Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık FTSO Meclisi ile Tanıştı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Meclis toplantısına katılan TOBB Muğla Odaları ve Borsasının yeni Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, FTSO Meclis üyeleri ile bir araya geldi. 

MUĞLA ODALARI VE BORSA 35'İNCİ ORTAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Muğla Odaları ve Borsa 35'inci ortak toplantısı, Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının başlıca gündemini, yaşanan deprem felaketi, iklim değişikliği ve kuraklık, pandemi sonrası yapılaşma ve düzensiz göç ile birinci derece deprem bölgesi olan Muğla’nın depreme yönelik hazırlıkları oluşturdu.

FTSO HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Haziran Ayı olağan meclis toplantısında, meclis üyelerine, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi ve 34. Muğla Odaları ve Borsası Müşterek Toplantısı ile ilgili detaylı bilgi aktarıldı.

34. Muğla Odaları ve Borsası Müşterek toplantısı FTSO ev sahipliğinde yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), ev sahipliğinde yapılan 34'üncü Muğla Odaları ve Borsası Müşterek Toplantısı, Fethiye’de yoğun katılımla gerçekleştirildi.

MUĞLA’DA BABASININ BAYRAĞINI TAŞIYAN 63 KADININ BAŞARI HİKAYESİ TÖRENLE TANITILDI

Muğla’da işini babasından devralarak sürdüren 63 kadının başarı hikâyesinin kitap, film ve sanal ortamda anlatıldığı ‘Babalar ve Kızları’ projesi görkemli bir törenle tanıtıldı. Muğla Odaları ve Borsası’nının desteğiyle TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 2020 yılında başlatılan projenin tanıtım gecesine Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk kadın başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ onur konuğu olarak katıldı. Törende projede yer alan kadın girişimcilere ve destekçilerine belge ve kitap takdim edildi. Projeye Fethiye ve Seydikemer’den katılan kadın girişimcilere belge ve kitapları, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından verildi.

MUĞLA ODALARI VE BORSA BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU

Muğla Borsa ve Odaları Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları Ortak İstişare Toplantısı’nda bir araya gelerek oda üyelerinin son dönemde yaşadıkları sorun ve talepleri görüştü. Özellikle son dönemde ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler karşısında üye işletmelerin ihtiyaç duyduğu destekler değerlendirildi.

FTSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda, Rusya-Ukrayna savaşının Muğla ekonomisine etkileri değerlendirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi, Muğla Odaları ve Borsa Akademik Danışmanı Doçent Doktor Serkan Dirlik, toplantıda yaptığı sunumla savaşın Muğla ekonomisine ve 2022 yılı turizm sezonuna muhtemel etkilerini rakamlarla anlattı.

Muğla Odaları ve Borsası’ndan “Tatile gelin” çağrısı

Muğla genelinde etkili olan orman yangınlarının sona ermesinin ardından ortak açıklama yapan Muğla Odaları ve Borsası, ‘Yeryüzü cenneti Muğla’da Yaşam devam ediyor’ başlıklı duyuruyla ülke genelindeki vatandaşlara “Tatile gelin” çağrısı yaptı.

Başkan Çıralı, ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’ programında coğrafi işaretli ürünlerimizi tanıttı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Muğla'nın coğrafi işaretli ürünlerinin ve markalaşma çalışmalarının ele alındığı ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’ programının canlı yayın konuğu oldu. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Muğla Odaları ve Borsa başkanları ile Fethiyeli Sanatçı Soner Olgun, Milli Futbolcu Taylan Antalyalı ve Oyuncu Yiğit Dören’in de konuk olduğu programda Başkan Çıralı, “Büyük yatırımların yanı sıra üretim, markalaşma ve pazarlama projelerimizle, bölgemizin kendine özgü ürünlerine değer katmak için çalışıyoruz.” dedi.

Muğla Odaları ve Borsa Başkanları istişare toplantısında buluştu

Muğla Odaları ve Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ortak istişare toplantısında bir araya gelerek il genelinde üyelerin sorun ve taleplerini görüştü. Toplantı öncesi Marmaris’te bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ile de bir araya gelen Oda ve Borsa başkanları, tüm sektörlerden gelen talepleri Bakan Yardımcısı Alpaslan’a iletti.

Turizm sektöründe çalışanlar aşı takvimine alındı

Muğla Odalarının başarılı girişimiyle turizm personeli öncelikli aşı takvimine alındı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Bodrum Ticaret Odası ve Marmaris Ticaret Odası'nın turizm sektörü çalışanlarının aşılama takviminde öncelikli olmasına ilişkin ortak girişimleri ve lobicilik faaliyetleri olumlu sonuç verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı “Turizm Personeli Aşılama Kayıt Sisteminin” hayata geçirildiğini açıkladı. Turizm sektörü çalışanları için aşı kayıtları alınmaya başlandı.

STK’LARDAN BARIŞ KALKANI'NA DESTEK

Muğla Odaları ve Borsa temsilcileri ile sendika ve Muğla STK temsilcilerinin katılımıyla, TOBB’un öncülüğünde ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MUTSO) ev sahipliğinde, Barış Kalkanı Operasyonu’na destek olmak için tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Muğla Odaları ve Borsa Elazığ ve Malatya’nın Yanında

Muğla Elazığ ve Malatya bölgesindeki depremzedeler için tek yürek oldu; yardım malzemelerini taşıyan kamyon yola çıktı.