Ödem Haberleri

Ödem Haberleri

Akdenizli; “Her Mahallemizde MUSKİ Sorunu Karşımıza Çıktı”

Seydikemer’i adım adım dolaşarak seçim çalışmalarına devam eden Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli; “Bugüne kadar 65 mahallemizin 60’ında toplantı yaptık. 59 mahallemizde MUSKİ sorunu hep karşımıza çıktı. Muğla’nın 13 ilçesiyle eşit su bedeli ödemek zorunda değiliz. Biz bunu hak etmiyoruz!” dedi.

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Kapsamında Verilen Kosgeb Destekleri FTSO’da Anlatıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda, sanayi işletmelerinin çatılarına kuracağı yenilenebilir güneş enerji sistemlerine yüzde 60 destekli, 14 Milyon TL’ye kadar geri ödemeli destek verileceği kaydedildi.

Şoför Esnafının Hesaplarına ücretsiz taşıma maliyeti yatırıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üstü ücretsiz taşıma ile ilgili şoför esnafına  21 Aralık tarihinde ilk ödemeyi yaptı. 

Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Tebliği Yayınlandı

Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile sağlanan desteklerin başvuru ve ödeme tarihlerinde değişikliğe gidildi.

“Evlilik kredisi çok güzel bir olay”

Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek. Fethiye’de yaşayan Halitcan Özdemir, evlilik kredisinin olumlu olumsuz yanlarını değerlendirdi.

İlk ev kredisine vatandaşın yorumu

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi imkanı sağlanacak. 15 yıl vadeli ödeme planı ile ilk kez ev alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi fırsatı sunulacak. Fethiye esnafı, bu konuyla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Emekliler'den İkramiye açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 'Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak' demişti. Fethiye’de yaşayan emekliler, 5 bin liranın çok düşük olduğunu ifade ediyor.

Karbon Vergisi Çevreci Şirketlerin Rekabet Gücünü Artıracak

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program’da, Ulusal Emisyon Ticaret Sisteminin hukuki altyapısının tamamlanması ve AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedeflendi. Emisyon Ticaret Sistemi sayesinde atmosfere salınacak emisyon limitini aşan şirketlere karbon ücreti yansıtılırken, karbon ücreti ödemek zorunda kalmayan şirketlerin rekabet gücü artacak.

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE‘DEN YENİ ÖDEME KANALI

Ege Bölgesi elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, ödeme kanallarını çeşitlendirmek ve müşterilerine ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla dijital kredi platformu Kredim ile iş birliğine imza attı. Bu iş birliği kapsamında; tüm abone gruplarına ait elektrik faturalarının, bir ay faizsiz erteleme fırsatının yanı sıra, dokuz aya varan özel faiz oranlı taksit seçenekleriyle ödenebileceği duyuruldu. 

VATANDAŞ 'KARA KIŞ DESTEĞİNİ' FRTTV MİKROFONLARINA DEĞERLENDİRDİ

Son bir yıldır elektrik faturalarının yüksek gelmesi ve ekonominin kötüye gitmesi vatandaşı derinden etkiledi. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen bilgiler doğrultusunda vatandaşlara kara kış desteği sağlanacak. FRTTV ailesi olarak mikrofonları vatandaşa uzattık ve 'Vatandaşlar bu destek ödemelerinin detaylarını biliyor mu?' diye sorduk.

KENDİNİ BAŞKOMİSER SANAN ŞAHIŞ, LOKANTADA HESABI ÖDEMEDİ SONRASINDA YAKALANDI

Kendisini başkomiser olarak tanıtan şahıs yemek yediği lokantada gelen hesap adisyonuna “Başkomiser Onur” yazıp ayrılınca şikâyet üzerine yakalandı.

BAŞKAN ÇIRALI “FETHİYE’NİN HAKKINI SAVUNDUĞUMUZ İÇİN Mİ SUÇLANIYORUZ?”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, Babadağ Teleferik sözleşmesine ilişkin açıklama yaparak, Fethiye’yi Babadağ’dan gelecek milyonlarca liralık gelirlerden mahrum bırakan sorunları tek tek açıkladı. Sözleşmenin ödemeler bölümünde yer alan ve hiçbir netliği bulunmayan, “…ihale konusu işler kısmen veya tamamen işletmeye alındığı tarihten itibaren” ibaresi nedeniyle Babadağ’dan pist kullanım ücreti tahsil edilemediğini vurgulayan Başkan Çıralı, bu muğlaklık nedeniyle Fethiye’nin büyük bir gelirden mahrum kaldığını söyledi. FTSO üyelerine teleferikte yüzde 50 indirimi çok görenlerin ücretsiz biletlerle Babadağ’a çıktığını aktaran Başkan Çıralı, sözleşmede yer alan “Kiracı pist kullanım ücretlerini yıllık bazda toplam yüzde 20 artırma veya istediği oranda düşürme yetkisine sahiptir” ibaresinin nasıl sonuçlara yol açtığını bu sezon gördüklerini kaydetti. Anlaşmaya göre kiracı firmanın bilanço üzerinden Fethiye Güç Birliği (FGB) şirketine pay verdiğini hatırlatan Başkan Çıralı, “Düşünün ki bir işletmeyi yüzde 12,5 gelir ortaklığı ile kiraya vereceksiniz, ödemenin ne zaman başlayacağına dair net bir ifade koymayacaksınız. İşletmenin gelir denetimini yapamayacak, bu hususla ilgili de şartnameye ve sözleşmeye açık bir madde de koymayacaksınız. Üyelerimize yüzde 50 indirimi çok görecek ama ücretsiz bilet dağıtacak, Babadağ’a ücretsiz çıkacaksınız. Sözleşmenin eksik ve hatalı hazırlandığını ifade ettiğimizde de bizi bilgisizlikle suçlayacaksınız! Bizim suçumuz, üyelerimizin dolayısıyla Fethiye’mizin hakkını savunmak mı?” dedi.

TOKİ’DEN MUĞLA’YA 2 BİN 600 YENİ KONUT

2022 TOKİ başvuru şartları daire fiyatları ve taksit ödemeleri İstanbul dâhil 81 il için belli oldu. Buna göre 250 Bin Sosyal Konut projesi kapsamında Muğla merkez ve ilçelerinde toplam 2 bin 400 yeni konut inşa edilecek.

UZMAN DİYETİSYEN ARSAL’DAN ÖDEM ATMA TÜYOLARI

Birçok farklı nedene bağlı olarak özellikle kadınlarda daha sık görülen ödem, vücutta sıvı birikmesiyle oluşan yaygın bir sorundur. Yanlış beslenme, az su içmek, magnezyum eksikliği, fazla karbonhidrat tüketimi, bol tuzlu beslenme gibi birçok nedene bağlı olarak ödem yaşanabilir. Peki, bu ödemden nasıl kurtulabiliriz? Uzman Diyetisyen Gamze Arsal vücuttan ödemi atmanın yolları anlattı.

ÇALIŞANLAR PROMOSYON ÖDEMELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN KDK'YE BAŞVURDU

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı.

ZAYIFLAMAK İÇİN CHIA TOHUMU

Yaz mevsimi hızlı bir şekilde devam ederken fazla kilolarından rahatsız olan insanlar ise diyet programlarına başvuruyor. Bu konuda FRT TV mikrofonlarına konuşan Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen ödem atmaya yardımcı olacak ürünleri aktardı.

KYK FAİZLERİ SİLİNDİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’nın verdiği kredilerin geri ödemesinde uygulanan faiz kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde anormal faizler ile gündeme gelen KYK Kredi Borçları’nın faizleri kaldırılarak sadece anapara borçları bırakıldı.

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE‘DEN ELEKTRİK FATURALARINDA ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLAYAN İŞ BİRLİĞİ

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, müşterilerine sunduğu ödeme kanallarını çeşitlendirmek ve fatura ödemelerinde kolaylık sağlamak amacıyla QNB Finansbank ile yaptığı iş birliğiyle; ödemelerini Kassa Finansbank e-Cüzdan üzerinden gerçekleştirecek tüm müşterilerin, 50 TL üst limit olmak üzere faturalarının yarısının e-cüzdan hesaplarına geri yükleneceğini duyurdu.

Girgin: ‘Müjdeniz Yurttaşın Kâbusu Oldu’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, iktidarın 2 milyonluk ev kredisi “müjdesini” eleştirdi. Girgin, “2 liralık Halk ekmeği alabilmek için saatlerce sıra bekleyen halka, 2 milyon liralık bir konut için 0.99 faizle 10 yıl, yani aylık 28 bin 55 lira ödemeli ev kredisini müjde olarak veriyorsunuz. Siz insanların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? 28 bin TL’lik aylık ödemeyi kim yapabilir? Bir de bunu müjde olarak veriyorsunuz. Müjdeniz yurttaş için kâbus oldu” dedi.

İyi partili Ergun, “Haksız faturalara engel olduk”

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, 1 Mart 2022 tarihli Resmî Gazete’de yapılan düzeltme sayesinde çok sayıda vatandaşın haksız yere yüksek elektrik faturası ödemesine engel olduklarını söyledi.

Gündüz saatlerinde yanan sokak lambaları meclis gündeminde

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’da ve birçok yerde akşamları hava daha kararmaya başlamadan açılan ve sabahları hava aydınlandıktan çok sonra kapanan ve vatandaşın tepkisini çeken sokak lambalarının yarattığı ışık israfını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yazılı olarak sordu. Girgin “vatandaşlarımız özellikle elektrik ödemelerinde oluşan artıştan dolayı bu konuda daha hassaslaşmıştır. İsrafa neden olan uygulamalar tespit edilip, sonlandırılmalıdır” dedi.

Fethiye Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı

Fethiye Belediyesi ile Belediye – İş Sendikası arasında 2022 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. 702 KHK'lı ve 57 şirket personelini kapsayan toplu iş sözleşmesinde, en düşük KHK'lı personel maaşı 4.750 TL oldu. Bunun yanında KHK’lı personele yıl içinde 3’er ay aralıklarla 4 kez 6’şar günlük ikramiye ödemesi ve sosyal yardım ödemeleri yapılacak.

Demir,‘Faturasını ödeyemeyenler AKP İl ve İlçe Teşkilatına götürsün’

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir; “Elektriğe yapılan 7 zamların ardından, zaten geçinemeyen vatandaşlar daha büyük bir çaresizliğe düştü. Evine ekmek götürecek durumu olmayan vatandaş şimdi de elektriksiz kalacak. Benim vatandaşlarımıza bir çağrım var. Yaşadığımız tüm sıkıntıların tek sebebi AKP olduğuna göre, o zaman bu faturaları da onların ödemesi gerekir” dedi.

Mete, artık söz Osman Gürün’de

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li milletvekillerinin dile getirdiği, ‘çiftçilere bedava elektrik verilmesi, şoför esnafına destek ödemesi yapılması, indirimli su tarifesi’ gibi komisyona sevk edilen önergelerin takipçisi olacaklarını belirterek, “Artık söz Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’de” dedi.  

Çırakların ücretleri belli oldu

5063 sayılı Karar doğrultusunda aday çırak ve çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilerin ücretlerine ilişkin alt sınırlar ile bu ücretlere yönelik devlet katkısı ödemelerinin süresinin uzatılması hakkında karar Resmî Gazete’de yayımlandı.

Dane zeytin desteği

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil olan çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve Tritikale üretimi yapanlar için fark ödemesi yapılacak.

Kamu alacakları ödenmeye başlandı

Tıbbi cihaz firmalarının iki yıldır kamudan almayı bekledikleri ödemeler verilmeye başladı.

Prim borcu ve cezası olanlar dikkat!

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan prim borçlarını yapılandıranlar için ikinci taksiti ödeme süresi ay sonunda bitiyor.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende’den Faizleri Sildiren Kampanya

Ege Bölgesi’nin görevli elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, 2019 yılı ve öncesi fatura dönemlerine ait asıl alacak, icra gideri ve avukatlık ücretlerini, 30.09.2021 tarihine kadar peşin ödeyen müşterilerinin bakiye faiz borçlarının silineceğini açıkladı. Ödeme avantajı sağlayacak ve mevcut borç oranını düşürecek bu kampanyadan yararlanmak isteyen müşteriler, Müşteri İlişkileri Merkezleri’nden ödeme yapabilecek veya 0850 800 0 186 numaralı çağrı merkezini arayarak ödeme alternatifleri ile ilgili detaylı bilgi alabilecek.

Seydikemer Belediyesi yapılandırma borçlarını 1 ay erteledi

Seydikemer Belediyesi Emlak Vergisi, Çevre ve Temizlik Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi ile Resim ve Harçlar, İdari Para Cezaları, Gelir Tarifesindeki Ücretlerin ödemelerini 1 ay uzattı.