Öğretmenlik Haberleri

Öğretmenlik Haberleri

Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü İlkay Şumur Oldu

Seydikemer’de doğup büyüyen, bir süre Seydikemer’de öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevlerini yapan eğitim camiasının başarılı ismi İlkay Şumur, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.

14 EĞİTİM SENDİKASI İŞ BIRAKTI

Fethiye’de 14 eğitim sendikası yürürlüğe giren öğretmenlik meslek kanunu nedeniyle iş bıraktı.

TÜRK,’’ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İPTAL EDİLSİN!’’

Eğitim Sen Fethiye Şubesi tarafından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir’de katıldı.

Başkan Otgöz; ''Öğretmenler Geleceği İnşa Ediyor''

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Kendisinin de bir dönem öğretmenlik yaptığını ve bu kutsal görevi icra etmekten her zaman onur duyduğunu kaydeden Başkan Otgöz, öğretmenlerin geleceği inşa ettiğini söyledi.

Eğitim-İş’ten Taşkıran’a Kınama

Fethiye'de Din Kültürü öğretmeni olan Yunus Taşkıran, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olduk, emrindeyiz, emrinde olacağız...' ifadelerini silahlı fotoğrafı ile birlikte sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Eğitim-iş Fethiye temsilciliği Din Kültürü öğretmeni Yunus Taşkıran’ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa tepki göstererek Taşkıran’ı kınadı, Eğitim-iş Fethiye temsilcisi İstem Altınçekiç yaptığı basın açıklamasın da “Öğretmenin en büyük silahı kalemi ve pedogojik formasyonudur. Toplum önünde öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve güvenirliğini zedeleyecek davranışlarda bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni Yunus Taşkıran adlı kişinin sosyal medyadaki paylaşımlarını Eğitim-iş Sendikası olarak kınıyor ve yetkilileri gereken tedbir ve önlemleri almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Alanında ilk ve tek akredite edilen program oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen Öğretmenlik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi.

Eğitim-Sen öğretmen okullarının kuruluşunun 173. yıldönümünü kutladı

Eğitim-Sen öğretmen okullarının kuruluşunun 173. Yılını Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran Eğitim-Sen adına yayınladığı açıklama ile kutladı. Açıklamada “Dünyanın hiçbir ülkesinde öğretmenin ve öğretmenlik mesleğinin değerinin Türkiye’deki kadar düşmesine neden olan, öğretmenlerin emeğini yok sayan bir iktidar ve eğitim yönetimi görmek mümkün değildir” ifadeleri dikkat çekti. 

Milas’ta 'Öğretmenlik Kumbara' etkinlikleri

Milas Anaokulu’nun destekleri ve katkılarıyla Milas’ta görev yapan okul öncesi ve birinci sınıf öğretmenlerine ve okul öncesi çocukları bulunan ailelere yönelik Bursa Uludağ Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Hasan Er’in katılımıyla eğitim seminerleri ve etkinlikler düzenlendi.