Onay Haberleri

Onay Haberleri

Fethiye’de yaşam kalitesi artacak: Yol üstü otopark, alternatif yollar, feribot, yeni otogar

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yaptığı açıklamada Fethiye'nin trafik sorunlarını hafifletmek ve şehirdeki yaşam kalitesini artırmak adına önemli projeler hayata geçireceklerini duyurdu.

Gümüşlük’te yıldız yağmuru

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Piyanist Gülsin Onay, Athenaeum String Quartet ve Daniil Margulis’in Antik Taş Ocağı’nda verdiği konserle başladı…

Yeryüzü Pazarı İtalya’dan Uluslararası Onayını Aldı

Türkiye’nin beşinci yeryüzü pazarı Slow Food Muğla Yeryüzü Pazarı Topluluğu tarafından, 22 Temmuz Cumartesi günü Muğla’da Arasta bölgesinde açılıyor.

MUHTEŞEM DÜĞÜN İLE DÜNYA EVİNE GİRDİLER

Sonay Akkaya ve Ulaş Naktan, Bahar Beach’de düzenlenen görkemli düğün ile evlendi. Yoğun katılımın gerçekleştiği düğünde danslar edilip, şarkılar söylenerek unutulmaz anlar yaşandı.

OFFROAD ARAÇLARI, BEŞKAZA MEYDANI’NDA

Türkiye Akdeniz Offroad Kupası 3. ayak yarışı için araçların güvenlik onayı Beşkaza meydanında alındı. Akabinde Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Boleli, araçlara seremonik start verdi. Yarış, Pazar günü saat 11.00'da Esenköy Parkur alanında start alacak.

"WORLD ACRO CUP" ETKİNLİĞİ ÖLÜDENİZ’DE BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Fethiye Kaymakamlığının katkılarıyla; Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) ile Uluslararası Hava Sporları Federasyonunun (FAI) onayıyla ve Babadağ Teleferik’in organizasyonuyla bu yıl ilk kez düzenlenen "World Acro Cup" etkinliği tören ile başladı.

BAŞKAN OTGÖZ: ‘SEYDİKEMER TDİOSB TÜZEL KİŞİLİK KAZANDI’

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi’nin Kuruluş Protokolü Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit Kirişci tarafından onaylanarak tüzel kişilik kazandığını söyledi.

Bodrum, Ralli İle Yaza Start Veriyor

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda heyecan, 15-17 Nisan tarihlerinde Bodrum Rallisi ile Muğla, Bodrum'da başlıyor. Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından geçtiğimiz sezon şampiyonaya aday olarak düzenlenen ralli, bu sezon şampiyona açılış yarışı olarak ulusal statüde gerçekleştirilecek.

Ofspor maçı Antalya’da

Fethiyespor Teknik Direktörü Selehaddin Dinçel, Mardin deplasmanı sonrası basın açıklaması yaptı. Gündemi değerlendiren Dinçel, “. Gerek stadyum yetkilileri, gerek TFF, gerek oynayacağımız rakiplerin onayıyla gerçekleşecektir. Dün akşamüzeri itibariyle nihai karar verildi ve Ofspor maçını Antalya’da oynayacağız” dedi.

MSKÜ ile Muğla KGK arasında öğrenci topluluğu işbirliği

MSKÜ bünyesinde alt kurul olarak hizmet verecek genç ve kadın girişimcilerden oluşan öğrenci topluluğu kurma fikri onaylandı.

Tezcan,“Takdir halkımızın”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için hazırlanan projelere Fransa Kalkınma Ajansı’ndan 63,5 milyon Euro’luk çıkan krediye Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmemesi nedeni ile CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan basın açıklaması yaptı. 

“Muğla Sağlık Turizmi Tek Durak Hizmet Merkezi Projesi” taslağı ilk onayını aldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı talimatıyla sağlık turizmi çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Muğla ilinin sağlık turizminin geliştirilmesi, sağlık turizmi potansiyelinin artırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, Sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması amaçlarına hizmet edecek olan Tek Durak Hizmet Merkezi, konsept proje taslağı projeye finansman sağlayacak anahtar paydaşlar tarafından desteklendi.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin Kâğıt Baskısı Kaldırıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ilk nüshası 21 Şubat 1957 tarihinde yayımlanan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi, dijital ortama taşındı. Kâğıt baskısı kaldırılan gazeteye, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren dijital olarak ulaşılabilecek. Ayrıca onaylı sureti de internet üzerinden temin edilebilecek.

Offroad yarışı nefesleri kesecek

Türkiye Akdeniz Offroad Kupası 1. ayak yarışı için araçların güvenlik onayı Beşkaza meydanında alındı. Yarış öncesi FRT TV’ye açıklama yapan Fethiye Orman Spor Kulübü Offroad Başkanı Tercan Kısa, yarışın Pazar günü saat 11.00’da Esenköy Parkur alanında start alacağını belirterek tüm Fethiye halkını Offroad yarışına davet etti.

İyi Partili Ergun Paris Anlaşması ile ilgili konuştu

İyi Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun TBMM Genel Kurulu’nda onaylanan Paris Anlaşması ile ilgili konuştu.

Oğuz, “Plan çalışmaları bir an önce yapılmalıdır”

Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, Fethiye bölgesinde her geçen gün artan kaçak yapılaşma ile ilgili açıklamalarda bulundu. Odamıza ve derneğimize kayıtlı emlakçıların kaçak bir yapının satışını onaylamadığını ifade eden Serdar Oğuz açıklamasında; Fethiye Belediyesi ile Muğla Büyük şehir Belediyesinden ve hükümetimizden bölgemizde artma eğiliminde olan kaçak yapılaşma ile ilgili ciddi bir çalışma bekliyoruz, dedi.

Muğla Teknopark’tan ilk ihracat Amerika’ya

Faaliyetlerini Muğla Teknopark’ta sürdüren Willow Yazılım firması, ilk ihracatını Amerika’ya gerçekleştirdi.

Rusya’nın Türkiye'den domates kotasını arttırması sevinçle karşılandı

Rusya Tarım Bakanlığı tarafından onaylanan kararnameye göre, Rusya’nın Türkiye’den ithal ettiği domatesin kotasının 50 bin ton artırılarak 300 bin tona çıkartılması sevinçle karşılandı.

Mahalle afet gönüllülerine ilk yardım eğitimi verildi

Fethiye’de Mahalle Afet Gönüllülerine İlk Yardım Eğitimi verildi. İlk yardım eğitmeni Fatma Solgun tarafından verilen 2 günlük eğitime katılan gönüllülere Sağlık Bakanlığı onaylı İlk Yardım Sertifikası verileceği öğrenildi.

Menteşe’de “Kırsal Mahalle” Düzenlemesi Belediye Meclisinde Kabul Edildi

Menteşe Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi Kanununa eklenen ek 3. madde ile Menteşe ilçesine bağlı mahallelerde kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan belirleme çalışmasını tamamladı. Belediye Meclisinin incelemesi için İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale edilen ve komisyonca 3 ay süren değerlendirme sonucunda, Menteşe ilçesine bağlı 33 mahalle kırsal, 6 mahalle kırsal yerleşik alan olarak belirlendi. Karar belediye meclisince oy çokluğu ile onaylandı.

İzin talebi koronayı unutturdu

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüs salgını nedeni ile 18 günlük kapatma kararı verilince Fethiye’de de vatandaşlar gerek seyahat gerekse çalıştıkları iş kolları ile ilgili izin için başvurunca kaymakamlık binası önünde uzun kuyruklar oluştu. Seyahat izinlerinin e-devlet üzerinden alındığını bilmeyen vatandaşlarda sabahın erken saatlerinden itibaren kaymakamlık binası önünde sıraya girince kuyruklar iyice uzadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kaymakamlık binası önünde başlayan yoğunluk mesai saati olan saat 10.00’a kadar devam etti.

AYDEM’in SPK başvurusu onaylandı

Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş’nin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yapılan başvurusu onaylandı.

Menteşe Kent Konseyi rapor oluşturdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 24.06.2020 tarihli ve 2020/5-194 sayılı kararı ile onaylanmış olan il geneli yol üstü araç park yeri uygulamasının yürürlüğe girmesine karşı vatandaştan tepkiler gelmeye devam ederken, Menteşe Kent Konseyi rapor oluşturdu.

DYP seçim programı maddelerinden motosiklet sürücüleri için yasal düzenleme 

DYP Muğla İl Başkanı ve Genel Başkan Danışmanı Gizem Saatci’nin hazırlayıp parti divanına sunduğu motosiklet sürücüleri için yasal düzenleme onaylandı. Önümüzdeki seçimlerde; DYP’nin seçim programı maddeleri arasında motosiklet sürücüleri için yapılacak düzenleme de yer alacak.

Başkan Karakuş, alınan karardan alakamız ve bağımız yoktur

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 24.06.2020 tarihli ve 2020/5-194 sayılı kararı ile onaylanmış olan il geneli yol üstü araç park yeri uygulaması yürürlüğe girdi.

Yeşil yelekliler iş başında

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 24.06.2020 tarihli ve 2020/5-194 sayılı kararı ile onaylanmış olan il geneli yol üstü araç park yeri uygulaması yürürlüğe girdi. Buna göre park ücreti 15 dakikaya kadar ücretsiz, 15-30 dakika 5 lira, 30-60 dakika 6 lira, 1-2 saat ise 7 lira olarak belirlendi. Ayrıca 2 saatin ardından her saate 3 lira ilave edilecek.

Türkiye'de coğrafi işaretli ürün sayısı 688'e ulaştı

Son yıllarda Türkiye genelinde coğrafi işaretli ürün sayısı giderek artıyor. Türk Patent ve Marka Kurumundan onay alan coğrafi işaretli ürün sayısı 23 Mart 2021 itibariyle 688'e, coğrafi işaretli zeytinyağı sayısı ise 16'ya ulaştı. 

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanlığı’ndan açıklama 

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi 24 Kasım 2011 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, millî uzlaşı ile kabul edilmiştir. O dönem Başbakan olarak bu sözleşmeye onay veren Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak gece yarısı tek başına aldığı karar ile İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmiştir” denildi. 

Uygulama 25 Mart’ta başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 24.06.2020 tarihli ve 2020/5-194 sayılı kararı ile onaylanmış olan il geneli yol üstü araç park yeri uygulaması yürürlüğe girdi.

Cenaze Ve Taziye, Koronayı Yaydı

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınında tedbirlere uyulmaması, salgının kontrolünü de zorlaştırıyor. Fethiye’nin Karagedik Mahallesi’nde, bazı vatandaşların geçtiğimiz hafta içinde bir cenaze törenine ve taziyeye katılmasının ardından mahallede salgının artmaya başlaması üzerine hemen tedbir alındı. Mahallede dün akşam saatlerinde 110 vatandaş, filyasyon ekipleri tarafından tek tek tarandı.