Özelleştirme İdaresi Haberleri

Özelleştirme İdaresi Haberleri

CHP’Lİ ERBAY: ‘MUĞLA’DA YİNE AKP’NİN KİRLİ BİR OYUNUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ’

AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği kanun teklifiyle Türkiye Çevre Ajansı’na koylar ve sahillerle ilgili tasarruf yetkisi verilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğla’nın koylarını, ormanlarını, doğasını talan etmek için bütün yöntemleri kullanan AKP, şimdi de Türkiye Çevre Ajansı eliyle kıyılarımızı talan etmek istiyor.” dedi.

CHP’li Erbay; AKP iktidarı gittiğini bildiği için milli değerleri yağmalıyor

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Cumhurbaşkanı kararı ile Muğla’nın Bodrum ilçesi Gökçebel Mahallesi’nde 25 dönüm arazinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredilerek imara açılacağını duyurdu. Özelleştirme kararına tepki gösteren Erbay, “AKP iktidarı gideceğini gördüğü için ülkenin milli değerlerini ve doğal güzelliklerini yağmalıyor. Ama her halükarda bu yağmanın hesabı sorulacaktır.” dedi.

CHP’li Erbay; AKP barajları satmaya başladı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Dalaman Çayı üzerinde bulunan Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile Santral tarafından kullanılan taşınmazlar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı. Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin özelleştirilmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “AKP’nin geldiği nokta ülkenin enerji kaynaklarını ve barajlarını satmaktır. Ülke ekonomik olarak o kadar zor duruma düşmüş ki AKP, son olarak Akköprü Barajı’nı satarak ekonomik olarak günü kurtarmaya çalışmaktadır.” dedi.

Milletvekili Ergun’dan soru önergesi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Datça’nın Kargı koyundaki arazi üzerinde otel ve otopark yapılması gibi amaçlarla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yetkilendirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplandırması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.