Patent Haberleri

Patent Haberleri

FTSO Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri'nden Saatcı'ya ziyaret

Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’yı seçim ofisinde ziyaret etti.

‘Fethiye Güç Birliği’ Marka Oldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) iştiraki şirketi ‘Fethiye Güç Birliği’nin ismi ve logosu, Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvurunun kabul edilmesiyle markalaştı.

“Çıntar Kavurması” coğrafi işaret alıyor

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), Milas’a özgü yerel lezzetlerden olan çıntar kavurmasına da Türk Patent ve Marka Kurumundan (TPMK) coğrafi işaret tescili alıyor.

Kolonyacı Ahmet'in bayram yoğunluğu

Muğla'da, "Kolonyacı Ahmet" olarak tanınan ve 45 yıldır patenti kendisine ait 60 çeşit kolonyayla kent sakinlerine ve turistlere hizmet veren Ahmet Gümüşbulut'un 10 metrekarelik dükkanında ramazan bayramı öncesi yoğunluk yaşanıyor.

ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER SEMPOZYUMU’NDA BÖLGEMİZİN ÜRÜNLERİ ANLATILDI

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen ‘Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu’na Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Dış Ticaret ve Sanayi İşlemleri Sorumlusu, aynı zamanda FTSO Coğrafi İşaretler yetkilisi Özge Ertürk Hakanoğlu konuşmacı olarak katıldı. FTSO tarafından coğrafi işaret tescili gerçekleştirilen Seydiler Kilimi, Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini’nin üretiminin arttırılmasına ilişkin hedefleri katılımcılarla paylaşan Hakanoğlu, ürünlerin ekonomik yönden üreticilere, firmalara ve bölgeye katkıları hakkında sunum yaptı.

Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini denetlendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) girişimiyle Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işareti tescili gerçekleştirilen Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini’nin üretim standartları denetimi gerçekleştirildi. İncelenmek üzere numune alınan denetimlerden tüm firmaların başarıyla geçeceğine emin olduğunu belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, üretici ve firmalardan alınan geri bildirimlerin tescil yapılan ürünlere yönelik talep artışını net şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Fethiye’de Coğrafi İşaret Logosuyla Ürün Satan Firma Sayısı Artıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından coğrafi işaret tescili gerçekleştirilen ‘Fethiye Tahini’ ve ‘Fethiye Kaya İnciri’ni coğrafi işaret logosuyla satışa sunmak isteyen firmalara yenileri eklendi. Coğrafi İşaret Logo Kullanım belgelerini, Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Servet Şekerleme Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkililerine teslim eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, coğrafi işaretli ürünlere yönelik tüketici ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, firma ve kooperatifi tebrik etti.

FTSO girişimiyle Fethiye kaya inciri coğrafi işaret aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), Kaya İnciri coğrafi işaret tescili için 2019 yılından bu yana yürüttüğü çalışmalar olumlu sonuçlandı ve Fethiye Kaya İnciri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Seydiler Kilimi’ne mağazalar ve vatandaşlardan talep arttı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Türk Marka ve Patent Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi alınan Seydiler Kilimi’ne talep arttı. Yok olma noktasına gelinmişken halı mağazalarından ve hediyelik eşya talebiyle vatandaşlardan çok sayıda sipariş aldıklarını belirten Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, kilim dokumayı bırakan kadınların yeniden tezgahlarının başına geçtiğini belirterek FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya teşekkür etti.

Fethiye Tahini coğrafi işaret logosuyla satışa sunulmaya başlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi alınarak Türkiye’nin tescilli ilk tahini olan çifte kavrulmuş ‘Fethiye Tahini’ coğrafi işaret logosuyla satışa sunulmaya başlandı. Başvurusu kabul edilerek coğrafi işaret logosu kullanmaya hak kazanan ilk firma Başak Tarım Ürünleri, Gıda, Sanayi ve Turizm, Ticaret Limited Şirketi oldu.

Fethiye Tahini’nde markalaşma adımları üreticileri sevindirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) girişimleriyle Fethiye Tahini’nin, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi alması, susam ve tahin üreticilerini sevindirdi. İri taneli, yağ oranı yüksek yerli susamdan üretilen Fethiye Tahini’nin tadı ve kokusuyla diğerlerinden ayrıldığını vurgulayan üreticiler, atılan markalaşma adımlarının tanıtım ve pazarlama açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Aydın ve Muğla'daki KOBİ'ler için protokol imzalandı

TÜRKPATENT, GEKA ile Aydın ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odalarıyla yürütülecek "Hezarfen Aydın-Muğla Projesi" kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye’nin tescilli tahini, Fethiye tahini oldu

Türkiye’nin ilk coğrafi işaret tescilli tahini; ‘Fethiye Tahini’ oldu. Bölgeye özgü susamlardan yapılan ve ‘Çifte Kavrulmuş’ özelliğine sahip Fethiye Tahini, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret almaya hak kazandı. 

Türkiye'de coğrafi işaretli ürün sayısı 688'e ulaştı

Son yıllarda Türkiye genelinde coğrafi işaretli ürün sayısı giderek artıyor. Türk Patent ve Marka Kurumundan onay alan coğrafi işaretli ürün sayısı 23 Mart 2021 itibariyle 688'e, coğrafi işaretli zeytinyağı sayısı ise 16'ya ulaştı. 

Fethiye Skywalk patent aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Babadağ Teleferik Projesi, ‘FETHİYE SKYWALK’ adıyla markalaştırıldı. FTSO Başkanı Osman Çıralı, markanın Fethiye’ye hayırlı olmasını dileyerek, Babadağ Teleferik Projesi’nin 'FETHİYE SKYWALK' markasıyla dünyaya tanıtılacağını söyledi.

Seydiler kilimi öğrencilerle buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Coğrafi İşaret tescili alınan Seydiler Kilimi’nin tanıtım filmi, Yerli Malı Haftası kapsamında Fethiye ve Seydikemer’deki okullarda öğrencilere gösterildi.

Muğla Beyazı Mermeri Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Muğla'nın coğrafi işaret tescili alan ürünlerine bir yenisi daha eklendi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Beyazı Mermeri'nin 16 Mart 2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendiğini açıkladı.

Bölgenin ilk coğrafi işaretli ürünü, Seydiler Kilimi

Seydiler Kilimi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı çalışmalar sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek, Coğrafi İşaret aldı. Böylece bölgenin ilk coğrafi işaretli ürünü ‘Seydiler Kilimi’ oldu.