Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini denetlendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) girişimiyle Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işareti tescili gerçekleştirilen Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini'nin üretim standartları denetimi gerçekleştirildi. İncelenmek üzere numune alınan denetimlerden tüm firmaların başarıyla geçeceğine emin olduğunu belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, üretici ve firmalardan alınan geri bildirimlerin tescil yapılan ürünlere yönelik talep artışını net şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de 3 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen denetimlere, Fethiye Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Gıda Mühendisi Eren Arı, Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü İdari İşler Şefi Ebru Kıroğlu, Seydikemer Belediyesi’nden Yüksek Gıda Mühendisi Kübra Orçun, Seydikemer Ziraat Odası’ndan Ziraat Mühendisi Gökçen Sertkaya Güven ile FTSO Dış Ticaret ve Sanayi İşlemleri Sorumlusu Özge Ertürk Hakanoğlu katıldı.

Denetim ekibi ilk olarak Fethiye’de coğrafi işaretli Fethiye Tahini’nin üretim ve satışını gerçekleştiren Başak Tarım Ürünleri Gıda Sanayi ve Turizm Ticaret Limited Şirketi ile Servet Şekerleme Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde incelemede bulundu. Ekip daha sonra hem Fethiye Tahini ile hem de Fethiye Kaya İnciri satışı yapan Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde denetimlerini gerçekleştirdi. Denetim kapsamında numuneler alınarak, coğrafi işaret analiz süreci başlatıldı. 

Başkan Çıralı, “Talep her geçen gün artıyor”

Coğrafi işaretli ürünlere yönelik ilgi ve farkındalığın giderek arttığını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, üretici ve firmalardan alınan geri bildirimlerin, tescil yapılan ürünlere yönelik talep artışını net şekilde ortaya koyduğunu söyledi. Gerçekleştirilen denetimlerin hali hazırda satılan ürünlerin coğrafi işarete uygunluğunu gözler önüne serdiğini vurgulayan Başkan Çıralı, denetimlerin kriterlere uygunluğun yanında ürün kalitesini sürekli gözetim altında tutan bir süreç olduğunu belirtti. Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtılması için girişimlere aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Çıralı, ‘Sınai Mülkiyet Kanunu’ uyarınca gerçekleştirilen denetime katılan tüm yetkililere teşekkür etti. 

HaberHaberHaber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN