Randevu Haberleri

Randevu Haberleri

Türkiye’de ilk ve Tek “Temiz Petek Projesi” Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi arıcıların büyük sorunlarından biri olan Büyük Balmumu Güvesine karşı başlattığı “Temiz Petek” projesi bu yıl Köyceğiz Merkez ve Marmaris Çamlı Mahallesi’nde arıcılara hizmet vermeye başladı. Hizmetten yararlanmak isteyen arıcılar Büyükşehir Çağrı merkezini arayarak bilgi ve randevu alabilecek.

Nüfus Müdürlüğü’nde Hafta Sonu Mesaisi 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler çerçevesinde kimlik kartı talepleri için nüfus müdürlüklerinin 27-28 Mayıs'ta açık bulundurulacağını ve işlemlerin randevusuz gerçekleştirileceğini duyurdu.

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA GİDECEK YOLDA DEV RANDEVU!

Fethiyeli Boks Şampiyonu Kubilay Alcu, dünya şampiyonluğuna katılmak için ringe çıkıyor.

MUHTARLARDAN KADEM METE AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Koru Mahallesi Muhtarı Nurettin Göktepe’nin, Fethiye'deki mahalle muhtarları, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete'nin kendisini ziyaretleri esnasında ağıza alınmayacak şekilde kendilerine küfür ettiğini ve verilen randevuya uymadığı gerekçesi ile özür beklediklerini dile getirmişti. Bu iddianın ardından olaya dahil olan 5 muhtardan açıklama geldi.

FETHİYELİ MUHTARLAR, KADEM METE'DEN ÖZÜR BEKLİYOR

Fethiye’deki mahalle muhtarları, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete'nin kendisini ziyaretleri esnasında ağıza alınmayacak şekilde kendilerine küfür ettikleri ve verilen randevuya uymadığı gerekçesi ile özür beklediklerini dile getirdiler.

HASTANE ÇİLESİ BİTMİYOR

Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde dişlerini yaptırmaya giden emekli polis Bekir Doğan dişlerini yaptıramadığı için isyan etme noktasına geldiğini ifade etti. Artık intihar etmeyi düşündüğünü bile söyleyen Bekir Doğan yetkililere “Bana reva görülen bu mu?” diye sordu.

Demirtaş; “O Değerli Mesainizi Esnafımızın Sorunlarını Çözmek İçin Uğraşın”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından üyelere gönderilen mesaj hakkında açıklamalarda bulunarak, “Defalarca oda yönetimini ziyaret etmek için randevu istedik. Hiçbir cevap alamadık. Hep iyi niyetli davrandık yine olmadı. Kendi çabalarımız ile üyelere ulaşmaya başladık. Her çalışmamızda olduğumuz gibi birileri rahatsız olmuş ki bu trajekomik mesajı esnaflarımıza göndermişler. O değerli mesainizi bizimle değil de keşke esnaflarımızın sorunlarını çözmeye harcasaydınız” diye konuştu.

Hekimlerden “5 dakikada muayene” dayatmasına tepki

Muğla Tabipleri Birliği Fethiye Temsilciliği üyeleri Sağlık Bakanlığı’nın randevu aralıklarını 5 dakika ile sınırlandırması konusunda Fethiye Devlet Hastanesi önlerinde yaptığı eylemlerle tepki gösterdi.

Muğla Tabip Odası isyan etti; “5 Dakikada Hekimlik Yapılmaz”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Muğla Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı’nın randevu aralıklarını 5 dakika ıle sınırlandırmasına basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Açıklama da, “Dayatılan 5 dakikada ne kişinin yakınmasını anlayabilmek, ne de yeterli muayenesini yapabilmek mümkün değildir” denildi.

Başkan Adayı Demirtaş, “Esnafımızın Omuzundaki Yükü Hafifletmek İstiyoruz”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Oda başkanlığına en fazla iki dönem başkanlık için aday olduğunu ifade ederek, mevcut oda yönetimine sitem etti. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı ve yönetimden 3 defa randevu istediklerini belirten Demirtaş, “Biz barış, saygı ve hoşgörü çerçevesinde bir seçim süreci geçirmek istiyoruz. Ama ne yazık ki beklediğimiz gibi cevap göremiyoruz. Defalarca oda yönetiminden üye listesini talep etmemize rağmen hep boş çevrildik ve bu hiç hoş bir davranış değil” dedi.

Covid olanlar 2. Doz aşı olabilecek

Koronavirüse yakalanan vatandaşlara tek doz aşı uygulamasında değişikliğe gidildi. İptal olan ya da verilmeyen 2. doz aşı randevularını sistemler üzerinden yeniden alabiliyorlar.

Aşılamada yaş 18'e indi

Tedarikte yaşanan sorunların giderilmesiyle birlikte aşılama hız kazandı. Aşılamada yaş sınırı 18’e indi. 18 yaşından gün almış herkes cuma gününden (25 Haziran 2021) itibaren aşı randevusu alabilecek.

Randevusuz, sırasız aşı imkanı

Koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen aşılama çalışmaları yurt genelinde olduğu gibi Fethiye’de de aralıksız olarak devam ediyor. Aşılama çalışmalarında yeni bir modele geçildiğini belirten yetkililer Fethiye’de belirli yerlere kurulan aşı noktaları ile vatandaşların randevu almadan ve sıra beklemeden kolaylıkla aşı olabilmelerine imkan sağlıyor.

Aşılama yaş sınırı 25’e indi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı randevularında yaş sınırının 25’e indiğini açıkladı.

Aşılamada yaş 30'a indi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarından itibaren 30 yaş üzeri kişilerin aşı randevularını alabileceklerini söyledi.

Aşıda 40 yaş üstüne randevu başladı

Covid-19 aşısı için 40 yaş ve üstü vatandaşlara randevu verilmeye başlandı. Sağlık Bakanı Koca, duyuruyu sosyal medya hesabından yaptı, "Bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz" bilgisini paylaştı.

Seydikemer’de muhtarlara aşılama çalışmaları hakkında bilgi verildi

Seydikemer İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Topal, Covid-19 coronavirüs ile mücadele kapsamında süren aşılama çalışmalarıyla ilgili mahalle muhtarlarına bilgi verdi. Koronavirüs salgınına karşı aşılamada kullanılan Alman Biontech aşılarının 1 Haziran Salı günü Seydikemer İlçe Sağlık Müdürlüğüne geleceğini ifade eden Topal, vatandaşların randevu alıp bu aşıdan vurulabileceğini söyledi.

Gazeteciler aşılanmaya başlayacak

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu(TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı'nın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelttiği aşılamada basın mensuplarının “öncelikli meslek grupları” arasına alınması talebi kabul edildi. Basın kartı olan gazeteciler bugün itibariyle aşı için e-nabız uygulamasından öncelikli olarak randevu almaya başladı. 

Fethiye’de yaşayan yerleşik yabancılar da aşı oluyor 

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ülkemizde de etkili olurken; Fethiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar da randevu alıp aşı uygulamasından yararlanabiliyorlar. E-Nabız uygulamasından başvuruda bulunan İngiliz uyruklu vatandaşlar, Aile Hekimleri tarafından aşı uygulamasından yararlanıyor. 76 yaşındaki Alan Small, “Pandemi dönemi boyunca Türkiye’deyim. Türkiye bu süreci çok iyi yönetti. Dün aşı uygulamasından yararlandım” dedi. 

Fethiye’de sağlık çalışanları aşı oldu

Korona virüsü salgını ile mücadele kapsamında Türkiye’de ilk aşı uygulama çalışması başlarken, Fethiye’de de sağlık çalışanları aşı oluyor. Fethiye Devlet Hastanesi’nde oluşturulan Covid-19 Aşı Uygulama Odalarında aşılama çalışmaları başladı. Randevu sistemi kapsamında aşı çalışmalarına sağlık çalışanları; tek tek randevu alarak aşılarını yaptırmaya başladı.