Sera, Haberleri

Sera, Haberleri

Ayat, ‘Fiyatları uygun seviyede tutuyoruz’

Salı pazarı esnaflarından Halil Ayat, hava sıcaklıklarının artmasının ardından pazarda satılan meyve ve sebze ile ilgili açıklamada bulundu.

SERA ÜRÜNÜ ZAMLI GELDİ

Kış ayının başlamasıyla birlikte tarla ürünlerinde sona yaklaşıldı. Sera ürünlerinin satışının başlaması da fiyatları arttırdı. FRT TV'ye konuşan esnaf Ersoy Özdemir ise, 'Tarla ürünü bitti fiyatlar yükseldi' dedi.

Koca karı soğukları dondurdu

Kışın sonundaki en soğuk günler olarak bilinen kocakarı soğukları, baharın müjdecisi olan Mart ayının ortalarında tüm ülkede etkili oluyor. Mevsim normallerinin altındaki soğuk hava dalgası 11 Mart - 17 Mart arasında 7 günlük bir sürede etkisini gösterecek.

Demirtaş, “Çiftçilik zor ve meşakkatli bir meslektir”

Fethiye’nin sevilen esnaflarından Kamil Mutlu Demirtaş, soğuk hava koşulları nedeniyle zirai don nöbeti bekleyen çiftçileri ziyaret etti.

Kota müjdesini don nöbetindeyken verdi

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, havaların soğuk gitmesiyle don nöbetine başlayan üreticileri yalnız bırakmadı. Bölgede üretim yapılan tam 6 serayı gezip üreticilerle birlikte don nöbeti tutan başkan Öztürk, hem sorunları dinledi hem de çiftçilere müjde verdi. Gittiği her serada üreticiler tarafından ikramlarla karşılanan Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk," çiftçilerimizin zor zamanlarında onlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Sıkıntıların farkındayız. Rusya ile 50 bin tonluk yeni kota konusunda anlaşmaya varılmak üzere. Üreticimiz bizim baş tacımız" dedi. 

Fethiye’de seracılar don nöbetinde

Soğuk hava nedeniyle Fethiyeli seracılar, domateslerini don tehlikesinden koruyabilmek için seralarda sabahlamaya başladı.

Fethiye'nin ihracat rekortmeni Ölüdeniz Sistem Sera! 

Fethiye’den başta Türkmenistan olmak üzere pek çok ülkeye sera ihracatı yapan Ölüdeniz Sistem Sera, yeni projelerle dünya devi olmaya hazırlanıyor. Fethiye’de 35 yıl önce balık pazarı inşaatı ile başlayan, ardından Fethiye Halı Sahası, Salı Pazarı gibi mekanların inşaatını üstlenen firmanın sahibi Mehmet Şal, artık sera konusunda yeni projelerle bir dünya devi olma yolunda hızla ilerliyor.