Sınıf Haberleri

Sınıf Haberleri

Gazi İlkokulu Öğrencileri Fethiye’yi Gürcistan’da temsil ettiler

Fethiye Gazi İlkokulu 4-D sınıfı öğrencileri, Gürcistan'da düzenlenen festivale katılıp, ülkemizi ve Fethiye’yi temsil etti.

Başkan’dan Örnek Davranış

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, Zorlar Şehit Jandarma Onbaşı Hasan Küçükçoban İlköğretim Okulu’nun minik öğrencileri arasında heyecan yarattı.

Çocuklar Sordu Başkan Akdenizli Cevapladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Simge Gazetesinin 2. baskısında Şehit Gürcan Akan İlkokulu 3-C sınıfı öğrencilerinin sorularını cevapladı.

Öğrencilerinden Sergi Etkinliği

Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan resimler ve hediyelik eşyalar, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde sergilendi.

Fethiye Yerel Seçime Hazır

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlere 1 gün kala oylarını kullanılacağı okullara sandıklar kuruldu. Sınıflara paravan kurulurken, seçmenlerin oylarını kullanılacağı sandıklar ve oy kabinleri de sınıflara yerleştirildi.

11. Sınıf Özel Eğitim Öğrencisi Rumeysa Hastalığına Yenik Düştü

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 11. Sınıf özel eğitim öğrencisi Rumeysa Alagöz geçirdiği kriz sonrası hayata gözlerini yumdu.

Çömlekçi Atatürk İlkokulu’nun açılış töreni

Hayırseverler Tarafından Bodrum’a Kazandırılan 44’üncü Okulun Açılışı Yapıldı Muğla Valisi İdris Akbıyık, Bodrum ilçesi Çömlekçi Mahallesinde Hayırsever Gaye Çarmıklı tarafından yaptırılan 1’i anasınıfı olan 6 derslikli Çömlekçi Atatürk İlkokulu’nun açılış törenine katıldı.

Fethiyeli Milli Sporcu Dünya Üçüncüsü

Fethiye Karaçulha Şehit Mustafa Gökdal Ortaokulu’nda öğrenim gören 11 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Milli Sporcu İsmail Mündüz U23 Muaythai Dünya Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü oldu. 

Türkçe ortalaması 70’i geçmeyen sınıfta kalacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrenci ve velilerin merakla beklediği yeni döneme ilişkin bilgiler verdi.

Başkan Akdenizli'den Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu’ndaki Ana Sınıfı ve 1’inci Sınıf öğrencilerine kırtasiye desteğinde bulundu. 

Liselerde “Sınıfta Kalma” Geri Döndü

Liselerde sınıf geçme ve sınıf tekrarına ilişkin detayların yer aldığı yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Liselerde alt sınıf dâhil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Fethiye’de Şube Belirleme Kuraları Çekildi

Fethiye’de okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için Şube Belirleme Kuraları, ilçe genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak, velilerin huzurunda gerçekleştirildi. 

Okullarda Cep Telefonu Yasaklandı Mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engellemek için önlemler alacaklarını açıkladı.

Bunu yapan motor sürücüleri ceza yedi

Motosiklet ehliyet sınıflarıyla ilgili yanlış bilgi kafalarda soru işareti bıraktı.

Seydikemer’de Karne Sevinci Yaşandı  

Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkan Vekili Hakan Büyükaydın, Hasan Günay İmam Hatip Ortaokulu ve Anasınıfı öğrencileri ve öğretmenlerinin karne sevincine ortak oldu.

Vekil Otgöz öğrencilerle karne heyecanı yaşadı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Hasan Günay İmam Hatip Ortaokulu ve anasınıfında öğrencilerin karne sevincine eşlik etti.

Büyük İşçi Direnişi 53. yılında

Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük işçi direnişi olan 15-16 Haziran direnişinin 53. Yılında açıklama yapan,  DİSK Genel iş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Yücel Avcı “15-16 Haziran 1970’de büyük bir direnişle haklarına, geleceklerine ve demokratik talep ve tercihlerine ipotek konmak istenen işçilerin mücadelesi, o onurlu geçmişle bugün de sürüyor, bundan sonra da sürecektir” dedi

Minik Uslu’nun resim sergisi açıldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği katkılarıyla 4. sınıf öğrencisi İlkem Deniz Uslu’nun resim sergisi açıldı.

4-C sınıfı öğrencilerinden resim sergisi

Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan resimler, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Fethiye Gazi İlkokulu 2 /B Sınıfından Tiyatro Gösterisi Projesi

Fethiye Gazi İlkokulu 2/B şubesi Sınıf Öğretmeni Hatice KARAKAN öncülüğünde başlatılan Aile Sahnesi Projesi kapsamında Uzak Diyarların Güzel Prensesi adlı tiyatro oyununu Sahneleyecek.

125 cc'nin altındaki motorlar B ehliyetle kullanılabilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, motor kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini duyurarak, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek" dedi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR ÖĞRETMENLER EŞLİĞİNDE ŞARKI SÖYLEDİ

Depremzede çocuklar gönüllü öğretmenler eşliğinde Fethiye KYK Yurdu’nda açılan sınıfta şarkı söyleyerek keyifli vakit geçirdiler.

DEPREMİN YARALARI SARILIYOR

Hatay ve Osmaniye'den gelen depremzede çocuklar, Fethiye’de konaklama merkezlerinde oluşturulan sınıflarda öğretmenler tarafından psikososyal destek çalışmalarının yanı sıra sanat atölyelerinde de etkinlikler yapılıyor.

LGS VE YKS'DE İKİNCİ DÖNEM KONULARI OLMAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız." açıklamasında bulundu.

KÖYCEĞİZ'DEKİ ÖĞRETMENDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Pınar Kulfat İlkokulu Sınıf Öğretmeni Emine Özel Okuklu yaptığı girişimler ile sınıfına özel donanım kazandırdı.

AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI SINIFI AÇILDI

Fethiye Yunus Nadi İlkokulu’na, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) aracılığı ile geçtiğimiz aylarda vefat eden Orhan Korba anısına yaptırılan; Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı’nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ DE KAMU İŞÇİSİDİR; KADRO İSTİYORUZ

DİSK/Genel-İş belediye işçilerinin hakları için inatla ve yılmadan mücadele etmeye, ülkemiz ve geleceğimiz için emek ve demokrasi talebini ısrarla ve kararlılıkla sürdürmeye, işçi sınıfının hakları ve özgürlükleri için örgütlenmeye ve güçlenmeye devam ediyor.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE YARDIMI

Seydikemer Belediyesi, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu’ndaki Ana Sınıfı Öğrencilerine kırtasiye malzemeleri dağıttı.

FETHİYE’DE DE BURSLULUK SINAVI HEYECANI YAŞANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik düzenlenen İOKBS bursluluk sınavı heyecanı tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de yaşandı. Velilerin heyecanlı bekleyişi kameralara yansıdı.

KAYMAKAM BALCI ASALETEN ATANDI

Resmi gazete de yayımlanan Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesiyle, 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile hukuk müşavirlerinin atamaları yapıldı.