Tasarım Haberleri

Tasarım Haberleri

Manken Wilma Elles İlgi Odağı Oldu

Fethiye’de Manken Wilma Elles, giydiği gelinlikle ilgi odağı oldu. 100 metre kuyruğu olan kırmızı gelinlik satışından elde edilecek gelir depremzede çocuklara bağışlanacak.

Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı Semineri Düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği İnş. Müh. Ahmet Çelikkollu’nun konuşmacı olarak katıldığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve depreme dayanıklı yapı tasarımı konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi.

Başkandan Çarşı Esnafına Ziyaret

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, geçmiş dönem Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karataş ile birlikte Çeyrek Efe Reklam ve Tasarım Ajansı’nı ziyaret etti.

Latte-Art yarışmasında renkli görüntüler yaşandı

Cream Cafe’de düzenlenen Latte-Art yarışmasında renkli görüntüler yaşandı. Yarışmanın sonunda e iyi tasarıma sahip olan kahveyi yapana kupa taktim edildi.

4-C sınıfı öğrencilerinden resim sergisi

Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan resimler, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sergilendi.

ERMAŞ MUĞLASPOR'UN TAKIM OTOBÜSÜ SEZONA HAZIR

Takımın otobüsü için yeni bir tasarım yaptıran Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Ermaş Muğlaspor, kulüp armasını taşıyan otobüsü 2022-2023 sezonuna hazırlattı.

TASARIMCI FIRAT NEZİROĞLU FETHİYE BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Dünya Çağdaş Sanatı içinde kendine has teknikleri ile, Anadolu’ya ait kumaşları modayla birleştiren ünlü tasarımcı Fırat Neziroğlu Fethiye Belediyesi’ni ziyaret etti.

FARKLI BÖLGELERDEN ÖĞRETMENLERE TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından (MSKÜ), "Öğrenmede Evrensel Tasarım: Öğretim Stratejilerine Teknolojinin Entegre Edilmesi" projesi kapsamında, 20 farklı şehrinden gelen öğretmenlere ders materyalleri hazırlama konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

FETAV’dan bahar kermesi

FETAV’ın bahar aylarında bir gelenek haline getirdiği kermesini gerçekleştirdi. Atatürk Parkı yanında gerçekleşen kermes vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Bodrum Belediyesi’nin proje yarışmasına yoğun ilgi

Bodrum Belediyesi’nin “Bodrum’un Kalbine Dokunuş” sloganı ile başlattığı Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Fikir Projeleri Yarışması’na Türkiye ve Kıbrıs üniversitelerinden 131 öğrenci projesi katıldı.

Anadolu Vakfı öğretmenlerin hayatına değer katıyor

Anadolu Vakfı’nın, öğretmenlerin değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı amaçlayan “Değerli Öğretmenim Programı”, Kasım ayı eğitimleri ile devam ediyor. Tüm Türkiye’ye açık olan projede Kasım programı kapsamında 22 Kasım “Eğitimde Yaratıcılık ve Oyun Tasarımı”, 24 Kasım’da “Zihin Haritası Teknikleri” ve 25 Kasım’da “Kuşağını Anlamak ve Yönetmek” eğitimleriyle Muğlalı eğitimcilerle buluşacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü otobüsleri halkla buluşuyor

Muğla'da 2 yıldır tüm resmi bayramlarda ve özel günlerde gelenek haline gelen günün anlam ve önemine uygun olarak tasarımı yapılarak giydirilen otobüsler Muğla il merkezi ve ilçelerini dolaşarak halkla birlikte özel günleri kutluyor.

Bodrum'un kalbine dokunan projeye yoğun İlgi

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve büyük ilgiye mazhar olan İki Meydan Bir Cadde Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Yarışması’nın detaylarını Örgütleme Kurulu Başkanı Devrim Yücel Besim anlattı. Yarışmaya başvuruların Kasım ayına kadar süreceğini duyurdu.

Sıfır Atık Temalı Obje Tasarımı Yarışması Ödülleri Verildi

Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün sıfır atık temalı obje tasarımı yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Fethiye Belediyesi, sıfır atık temalı obje tasarımı yarışması yapıyor

5-12 Haziran Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Fethiye Belediyesi, sıfır atık temalı obje tasarımı yarışması yapıyor. Son katılım tarihinin 31 Mayıs olduğu yarışmada, ilk 10 kişiye bisiklet ve sürpriz hediyeler verilecek.

Amaç çevre hakkında farkındalık oluşturmak

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık” Temalı Obje Tasarımı Yarışması düzenleneceği belirtildi. 

İki Meydan Bir Cadde Yarışması’nın basın toplantısı yapıldı

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen, Bodrum’da İki Meydan Bir Cadde Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Yarışması’nın basın toplantısı Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Hasan Ercan Caddesi’nde Asfaltlama Çalışmalarına Başlandı

Menteşe Kentsel Tasarım Yolu 2. Etap cadde, yol, kavşak düzenlemesi ve altyapı çalışmaları kapsamında Hasan Ercan Caddesi üzerinde devam eden alt yapı çalışmaları tamamlanarak asfaltlama işlemine geçildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Yarışmasında Finale Kaldı

Uluslararası Altın Kentler Derneği'nin düzenlediği dünya kentsel tasarım ve şehircilik alanının marka yarışması olarak tanımlanan Golden City Awards 2020'de Halk kategorisi “Yaşama Değer Katanlar” ana temasında 30 Büyükşehir Belediyesi arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi ilk 5 içerisinde yer alarak finale kaldı. 

Hasan Ercan Caddesi’nde Çalışmalar Devam Ediyor

Menteşe Kentsel Tasarım Yolu 2. Etap cadde, yol, kavşak düzenlemesi ve altyapı çalışmaları kapsamında Hasan Ercan Caddesi üzerinde 1-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan altyapı, yol ve kaldırım çalışmalarına başlandı.

100’üncü yılda minik ellerden büyük fikirler

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gençlik Masası (SOGEM) gönüllüsü gençler Düşünme Tasarım ve Beceri Atölyesiyle 100. yılı etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Peugeot 2008 Göz Kamaştırdı

Tasarımı ve teknolojisiyle iddialı yeni Peugeot 2008 modeli, Muğla-Aydın Karayolu Salihpaşalar mevkiindeki Peugeot Turgut Showroom’da gerçekleştirilen lansmanda tanıtıldı.

Milas'ta 'Teknoloji Tasarım Sokağı' Oluşturuldu

Milas Sakarya Ortaokulu öğrencileri, Teknoloji ve Tasarım dersinde yaptıkları çalışmaları yıl boyunca sergilenmesi amacıyla Sakarya Ortaokulu’nda Teknoloji Tasarım Sokağı oluşturuldu.