Türk Mutfağı Haberleri

Türk Mutfağı Haberleri

Fethiye'de lezzet yolculuğu: 30 yılın hikayesi

Fethiye'de 30 yıldır hizmet veren restoran, 30 yıldır hem yerel hem de uluslararası damaklara hitap ediyor. İşletme müdürü Uğur Alparslan, restoranın başarısını, sürekli yenilenen ve zenginleşen menüsü, yöresel lezzetlere verdiği önem ve müşteri memnuniyetine olan bağlılığına bağlıyor.

Baklavanın kilosu da tanesi de cep yakıyor! Güncel baklava fiyatları..

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve sofraları şenlendiren baklava da son zamlardan nasibini aldı. İçindeki malzemelerin fiyatının artmasıyla baklavanın da fiyatı yükseldiği için esnaflar çareyi çok ilginç bir yöntemde buldu. Bütçesi yeterli olmayanların da baklava tüketebilmesi için baklavalar tek tek de satılmaya başlandı. Baklavanın kilosu ne kadar? Tanesi ne kadar? Haberimizde derledik.

Menteşe Mutfak Atölyesi’nde Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’NIN FETHİYE AYAĞI TAMAMLANDI

Fethiye’deki Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, renkli görüntülere sahne olmuştu. Etkinlikler kapsamında kortej yürüyüşü, halk oyunu gösterileri ve yerleşik yabancıların katıldığı Türk yemekleri yarışmalarının düzenlendiği Türk Mutfağı Haftası son buldu.

BEŞKAZA MEYDANI’NDA Kİ STANTLAR İLGİ ÇEKİYOR

21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı haftası Etkinlikleri kapsamında Beşkaza Meydanı’na kurulan yöresel ürün stantları ilgi çekiyor.

SAKLIKENT KANYONU’NDA YÖRESEL LEZZETLER TANITILDI

BAŞKAN OTGÖZ, SEYDİKEMER’İN LEZZETLERİNİ TANITTI Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Saklıkent Kanyonu’nda ‘Türk Mutfağı Haftası’ kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte yöresel lezzetlerden ‘Keşkek’ ve ‘Kar şerbetini’ vatandaşlara ikram etti.

FETHİYE’DE ‘TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) katkıda bulunduğu Fethiye’deki Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikler kapsamında kortej yürüyüşü, halk oyunu gösterileri ve yerleşik yabancıların katıldığı Türk yemekleri yarışması düzenlendi.

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI KUTLAMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye’de 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde kutlamalar gerçekleştirildi.

YATAĞAN’DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Yatağan ilçesinde, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı. Etkinliklerde asırlık tariflerle hazırlanan keşkek, katılımcılara ikram edildi.

KAYMAKAM BALCI’DAN ZEYBEK GÖSTERİSİ

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ‘Türk Mutfağı Haftası’ kapsamında Ölüdeniz Güzelleştirme Derneği önünde düzenlenen programa katıldı. Kaymakam Balcı katıldığı etkinlikte zeybek oynadı.

SEYDİKEMER’İN YÖRESEL LEZZETLERİ TANITILDI

Seydikemer’de "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerinin açılışında Türk mutfağının yöresel ve sevilen lezzetleri Saķlıkent, Tlos ve Letoon Antik Kentlerinde tanıtıldı.

‘’Türk Mutfağı Haftası’’ başladı

21-27 Mayıs tarihleri arasından kutlanan ‘’Türk Mutfağı Haftası’’ FETOB ve Ölüdeniz Güzelleştirme Derneği’nin ortak düzenlediği programla başladı. Programda Fethiye kaymakamı Alper Balcı zeybek oynadı.