Baklavanın kilosu da tanesi de cep yakıyor! Güncel baklava fiyatları..

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve sofraları şenlendiren baklava da son zamlardan nasibini aldı. İçindeki malzemelerin fiyatının artmasıyla baklavanın da fiyatı yükseldiği için esnaflar çareyi çok ilginç bir yöntemde buldu. Bütçesi yeterli olmayanların da baklava tüketebilmesi için baklavalar tek tek de satılmaya başlandı. Baklavanın kilosu ne kadar? Tanesi ne kadar? Haberimizde derledik.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Gıda fiyatlarındaki artık hem sofraları hem de vatandaşın beslenme alışkanlıklarını değiştirdi. Tereyağına, una, şekere ve fıstığa gelen zamla beraber Türk mutfağının en özel tatlısı olan baklavada da değişiklik yaşandı. Ancak bu değişiklik baklavanın lezzetinde değil miktarında oldu. Kiloyla satılan baklava artık tek bir dilim halinde de satılmaya başlandı. İşte 1 dilim baklavanın fiyatı kaç TL? Fethiye Anteplioğlu Tatlı Dünyası işletmecisi Adem Aydın, Fethiye ve İstanbul arasındaki baklavanın kilosunun fiyat farkı ve 1 dilim baklavanın fiyatı hakkında bilgi verdi.

Baklavanın kilosu Fethiye’de ortalama 600 liraya satılırken İstanbul’da bu fiyat 1000 liraları bulabiliyor. Bu fiyatlar doğrultusunda vatandaş baklava alırken zorlanıyor. Anteplioğlu Tatlı Dünyası işletmecisi Adem Aydın, baklavada tepsi kültürünün bittiğini ve baklavanın tane tane de satıldığını dile getirdi. Aydın, baklavanın tanesinin 35 TL’ye, 4 tanesinin de 130 TL’ye geldiğini belirtti.

Anteplioğlu Tatlı Dünyası işletmecisi Adem Aydın yaptığı açıklamada, “İstanbul’da baklavanın kilosunun 1000 lirasının olmasının birçok etkeni var. Kiralar etken, kullanılan malzeme etken, Antep’e de gitsek kilosu 1000 liradan baklava satılabiliyor. İstanbul piyasasına göre Fethiye piyasası ucuz. Bu bir gerçek. İstanbul piyasası yüksek olduğu için fiyatlar yüksek. Biz piyasanın bu halde olmasından çok memnun değiliz. Bizim için artı bir şey değil. Baklavanın 70 lirayken 100 lirayken yoldan geçene satabiliyorduk. Şimdi baklava da 1000 lira yövmiye de 1000 lirayken bu durum bizi hiç mutlu etmiyor. Artık kültür taneye döndü. Tepsi kültürünün bittiğini söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN