Üsküp Haberleri

Üsküp Haberleri

DALAMAN-ÜSKÜP UÇAK SEFERLERİ TURİST AKIŞINI BAŞLATACAK 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) kardeş odası Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile birlikte düzenlediği iş geliştirme programı kapsamında Kuzey Makedonya’dan Fethiye’ye gelen tur operatörleri FTSO’da düzenlenen toplantıda izlenimlerini anlattı. 

ÇIRALI: “2023 YILINDA UÇAK SEFERLERİNİN BAŞLAMASIYLA İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) turizmde pazar ülke çeşitliliği hedefi kapsamında bir adım daha atıldı. FTSO ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile arasındaki kardeş oda protokolü çerçevesinde düzenlenen ilk ziyaretten güzel haberlerle dönüldü. FTSO koordinasyonunda Üsküp’e yapılan ziyarete Fethiye’deki konaklama sektörünün temsilcileri ve Dalaman Havalimanı temsilcileri katıldı. Ziyaret kapsamında MATTO tarafından düzenlenen çalıştayda Kuzey Makedonya ile Fethiye’nin turizm acenteleri, otelcileri ve havayolu firmaları temsilcileri bir araya gelerek, 2023 yılı itibarıyla başlatılması planlanan uçak seferleri için yapılması gerekenler ele alındı. Üsküp-Fethiye uçak seferlerinin 2023’te başlatılmasıyla Fethiye, Makedonyalı turistleri ağırlamaya başlayacak. 

DALAMAN-ÜSKÜP ARASI UÇAK SEFERLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

‘Kardeş Oda’ protokolü imzalayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, Dalaman-Üsküp arası karşılıklı uçak seferleri konulması ve acenteler arası işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar değerlendirildi.

FETHİYE VE SEYDİKEMER İLE ÜSKÜP ARASINDA TİCARİ İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ HIZLANDI

Fethiye ve Seydikemer ile Makedonya’nın Üsküp şehri arasında ticaretin gelişmesini sağlamak, sosyo-kültürel faaliyetlerde birlikte hareket ederek rol model olmak amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında imzalanan ‘Kardeş Oda Protokolü’ kapsamında görüşmelere devam ediliyor.

Makedonya Türkiye Ticaret Odası ile kardeş oda protokolü

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında kardeş oda ve işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Fethiye ve Üsküp şehirleri arasında Oda üyeleri öncelikli olmak üzere, ticari ve ekonomik ilişkiler geliştirilecek. Ayrıca sosyo-kültürel faaliyetlerde birlikte hareket edilerek diğer odalara rol model olacak uluslararası projelerin hazırlanması hedeflenecek.