Usulsüz Haberleri

Usulsüz Haberleri

Büyükşehir, Muğla’yı Korumak İçin 202 Çevre Davası Açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin doğasını, çevresini ve kıyılarını korumak için hukuki yollardan mücadele etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi 202 dava açarak usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemeye çalışıyor.

Keskin, “Seri galibiyetlerle herkesi mutlu edeceğiz”

Fethiyespor Yöneticisi Uğur Keskin, geçtiğimiz haftalarda usulsüzlük olduğunu belirttikleri GMG Kastamonuspor maçından 3 puan beklediklerini ve Somaspor maçında çok tartışılan penaltı pozisyonu ile ilgili açıklamalarını FRT TV mikrofonlarına yaptı.

Bakırcı, “Usulsüzlük var! Gerekli yerlere müracaatımızı yaptık”

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, kendi evinde 1-0 yenildiği Kastamonuspor maçında “Sahada esame listesinde gösterdiği ancak Fethiye’ye bile getirmediği” futbolcusu Yusuf Talum ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu Başkanlığına müracaat ederek GMG Kastamaonuspor’un hükmen mağlubiyetine karar verilmesi için soruşturma açılmasını talep etti. 

KALDIRIM VE YOL ÜZERİ DENETLEMESİ YAPILDI

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği, Fethiye Belediyesi Trafik Müdürlüğü ve Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yol üzeri engel teşkil eden usulsüz dubalar ve dükkân eşyaları için denetim gerçekleştirildi.

RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK OPERASYONUNDA 3 GÖZALTI

Fethiye ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı “usulsüz yollarla ehliyet alan şahıslara” yönelik operasyonda yürütülen soruşturma kapsamında A.R.Ö., R.S. ve K.Ö. gözaltına alındı.

Belediye Usulsüz Simit Fiyatına “Dur!” Dedi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde geçtiğimiz günlerde 2 liradan satılan çıtır simide yapılan P zamma Menteşe Belediyesi dur dedi. Menteşe’de 90 gramdan 2 liraya satılan çıtır simidin Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası tarafından yapılan P zam ile 3 liraya yükselmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin şoför esnafından aldığı paralar usulsüz çıktı

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile dönemin Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa’nın 2015 yılında hayata geçirdiği ‘Ulaşımda Dönüşüm’ projesinin belediyeyi zarara uğrattığı ortaya çıktı. Belediyenin il genelinde 10 bin şoför esnafına yaklaşık 700 milyon lira ödeyeceği öğrenildi. Ayrıca Belediye’nin aldığı ücretlerin yasaya aykırı olmasına rağmen “Ulaşımda Dönüşüm” projesi birincilik ödülünü aldığı ortaya çıktı.

Sayıştay MUSKİ’nin usulsüzlüklerini raporladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (MUSKİ), 2019 yılında yaptığı faaliyetlerdeki usulsüzlükler Sayıştay Raporuna yansıdı. Raporda MUSKİ’nin 2019 yılında gerçekleştirdiği usulsüzlükler gün yüzüne çıktı. Raporda, “Dünya Bankasından Sağlanan Kredilerin Amacına Uygun Olarak Kullanılmaması, Ecrimisil Bedellerinin Mevzuata Uygun Olarak Hesaplanmaması, İçme Sularındaki Kayıp Oranlarının Yasal Sınırlara İndirilememesi” gibi bulgular yer aldı.

Mahkeme Delege Seçimlerini İptal Etti

Dalaman Ziraat Odası’nın Aralık 2018’de yapılan Delege Seçimleri ile ilgili Muğla 1.İdare Mahkemesi’nden şok bir karar geldi. Mahkeme, Osman Ekin’in itirazını red eden Dalaman Kaymakamlığı’nın kararını iptal etti, seçimler öncesi üye alımı yapıldığını ve bunun usulsüz olduğunu belirtti.