Vade Haberleri

Vade Haberleri

Ekonomist Sağlam’dan yatırım tüyoları

Ekonomist Murat Sağlam, Likya İş İnsanları Derneği (LİDER) tarafından Fethiye Jiva Beach Resort’da düzenlenen programa katıldı.

Faiz oranlarında yeni tablo!

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yükselişe geçen mevduat faizleri yatırımcısını sevindirmeye devam ediyor. Faizlerde yüzde 56 bandı da aşıldı ve yüzde 60'a dayandı. Peki, hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte 3 aylık vadede 1 milyon TL'nin getirisi...

“Evlilik kredisi çok güzel bir olay”

Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek. Fethiye’de yaşayan Halitcan Özdemir, evlilik kredisinin olumlu olumsuz yanlarını değerlendirdi.

“Evi olmayanlar için kredi imkanı çok iyi olur”

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında hiç evi olmayan vatandaşlar için düşük faizli kredi kampanyası hayata geçiriliyor. Fethiye Cuma Pazarı Esnafı Ahmet Talha, evi olmayanlar için bu kredi fırsatının çok iyi olduğunu dile getirdi.

İlk ev kredisine vatandaşın yorumu

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi imkanı sağlanacak. 15 yıl vadeli ödeme planı ile ilk kez ev alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi fırsatı sunulacak. Fethiye esnafı, bu konuyla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Karbon Vergisi Çevreci Şirketlerin Rekabet Gücünü Artıracak

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program’da, Ulusal Emisyon Ticaret Sisteminin hukuki altyapısının tamamlanması ve AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedeflendi. Emisyon Ticaret Sistemi sayesinde atmosfere salınacak emisyon limitini aşan şirketlere karbon ücreti yansıtılırken, karbon ücreti ödemek zorunda kalmayan şirketlerin rekabet gücü artacak.

Fethiyespor A Takım Seçmeleri Devam Ediyor

TFF 2.lig Kırmızı grupta mücadele eden Fethiyespor, gelecek vadeden oyuncuları kadrosuna katmak için seçmeler gerçekleştiriyor.

Yapılandırmada son gün ne zaman?

Borç yapılandırması için son günler. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 2.000 TL’nin altında borcu olan 7.6 milyon kişinin borçları silinecek. Diğer borçlular ise düşük faiz oranları ile 48 ay vadede borcunu ödeyebilecek. Avantajlı düzenlemelerden yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz Pazartesi günü sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. 31 Temmuz’a kadar ise yapılandırmanın hem birinci hem de ikinci taksitlerinin birlikte ödenmesi gerekiyor.

Kiralık Konutlarda Artış Durdurulamıyor

Türkiye’de kira artışlarına bir yıllık süre ile sınırlama getirildi. Ancak kira artışlarının önüne geçmek mümkün olmadı. Enflasyonun düşüşünün de kira fiyatlarına yansıması uzun vadeli olacak şekilde devam ediyor.

KONUT KREDİSİ PAKETLERİ AÇIKLANDI

Ev alma hayali kuranlara yönelik olarak müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Bakanlar Kurulu toplantısında aldıkları kararları açıkladı. Erdoğan, konut alacaklara yönelik iki kredi kampanyası yapıldığını duyurdu. Vatandaşlar yüzde 0.89 ve 0.99 faiz oranlarıyla 10 yıl vadeli olarak 2 milyon liraya kadar kredi kullanabilecek.

Demir’den kur garantili TL hesabı

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Demir hükümet tarafından döviz kurunun kontrol altına alınabilmesi için yürürlüğe sokulan “Kur Garantili Vadeli Türk Lirası Hesabı” ile ilgili açıklama geldi. Mehmet Demir bir sistemin açıkça devlet garantili köprülerden, havalimanlarından, hastanelerden sonra dolar garantili TL sebebi ile vatandaşın cebindeki parayı nasıl zenginlere aktardığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Girgin: “Öğrencilerin barınma sorununu barınma ve temel eşya desteği ile çözeceğiz”

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu hakkında bir kanun teklifi verdi. Girgin, “Öğrencilerin barınma sorununu uzun vadede sosyal devlete yaraşır yurtlarla çözeceğiz. Ancak şu an bir barınma krizi yaşanmaktadır. Bu barınma krizinde, kendisine yurt tahsis edilemeyen öğrencilerimize her ay asgari ücretin yarısı tutarında barınma desteği vermeliyiz. Bu da yetmez, üniversiteye yeni başlayanlara bir defaya mahsus olarak, bir asgari ücret tutarında temel eşya desteği verilmelidir” dedi.

Tüketici kredilerine yeni düzenleme

BDDK, tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırını, kredi tutarı 50 bin TL'nin üzerinde olan krediler için 36 aydan 24 aya indirdi.

Turhan Doğu, “Türkiye’nin mültecilerle plan ve programı yoktur”

Yurt dışından Türkiye’ye gerçekleşen düzensiz göçten rahatsızlık duyup, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)e bir soru listesi yollayan genç siyasetçi Turhan Doğu, CİMER’den gelen cevapları FRT TV ile paylaştı. Turhan Doğu, “Türkiye Cumhuriyetinin mültecilerle alakalı günlük popüler söylemler dışında uzun vadeli hiçbir plan ve programı yoktur” dedi.

Ercan, “70 bin hektarlık ormanlık alanı bu afette kaybettik”

Muğla’nin ilçelerinde ormanlık alanlarda çıkan orman yangınlarının ardından bir açıklamada Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’dan geldi. Yangınlarda yaklaşık 70 bin hektarlık alanın yok olduğuna değinen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Toplam orman alanı 830 bin hektar olan cennet ilimizin ne yazık ki 70 bin hektarı aşkın ormanlık alanını bu afette kaybettik. Bu büyük afetin ekonomik açıdan doğrudan ve dolaylı tahribatını ise uzun vadede göreceğiz” dedi.

Aydem Yenilenebilir Enerji, 750 milyon dolarlık yeşil tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi

Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, Eurobond tahvilini başarıyla gerçekleştirdi. Şirket, 5,5 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı yaparken faiz oranı yüzde 7,75 oldu.

Vade farksız 10 ay taksit imkanı 

Eğitimin destekçisi Denizbank, Özel Fethiye Ata Okulları’nın ödemelerinde vade farksız 10 ay taksit imkanı sağlıyor. Okul Müdürü Gülçin Baysal Demen, bu fırsattan faydalanan velilerin faiz ödemeyeceğini belirtti. 

Bahar Kampanyasından FTSO üyeleri de yararlanabilecek

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) işletmelerin yüzünü güldürecek bahar kampanyası başlattı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyelerinin de yararlanabileceği kampanya kapsamında, işletme sahipleri ilk 3 ay ödemesiz ve sonrasında aylık eşit taksitlerle ödenmek üzere maksimum 36 ay vadeli kredi kullanabilecekler. Kampanya 1 Mayıs 2021 tarihine kadar geçerli olacak.

CHP’li Erbay, “Turizm çalışanları aşılanmalı”

Turizm sektörünün sağladığı döviz girdisi ve birçok sektörlere verdiği katkı nedeniyle lokomotif bir sektör olduğunu söyleyen CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Avrupa’da büyük bir hızla devam eden aşılama çalışmaları 2021 turizm sezonu için umut vadetmektedir. Yaşanacak turizm hareketliliğinden, ülkemizin 2021 yılında hak ettiği payı alabilmesi için gerekli tedbirler alınmalı ve turizm sektörü çalışanlarına aşılama sıralamasında öncelik sağlanmalıdır.” dedi. 

Finans Kampanyası devam ediyor 

Fethiye’de hizmet veren Toyota Plaza Bakırcılar’ın büyük finans avantajlarıyla dolu kampanyası şubat ayında da devam ediyor. 2021 model tüm Corolla ve C-HR modelleri ile 2020 model tüm Corolla, C-HR, Corolla Hatchback ve Yaris modellerine Toyota Finans çatısı altında ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla 100 bin TL 12 ay vade ve yüzde 0,99 finansman oranı ile sahip olunabilecek. Bunun yanında 2020 model yılı Toyota RAV4 modeli de 200 bin TL 12 ay yüzde 0.99 finansman oranıyla Toyota Plaza Bakırcılar’da satışa sunulacak.  

TOBB ve Halkbank, finansman anlaşması imzaladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Halkbank arasında imzalanan ‘Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması’ törenine online video konferans yöntemiyle katıldı. Satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade imkanıyla ödeme esnekliği sunan anlaşmadan TOBB çatısı altındaki 1,5 milyon işletme yararlanabilecek.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 475 baz puanlık artışla yüzde 10.25'ten yüzde 15'e yükseltti.