Valilik Haberleri

Valilik Haberleri

Üniversite Güvenlik ve Barınma Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Üniversite Güvenlik ve Barınma Tedbirleri toplantısı Vali İdris Akbıyık başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Muğla Valiliğinden Akbelen Açıklaması

Muğla Valiliği’nden Akbelen ile ilgili açıklama yapıldı.

CHP'Lİ ALBAN: "VALİLİK TARAFSIZLIĞINI YİTİRMİŞTİR"

Muğla Valiliği’nin, AKP bayraklarının taşındığı mitingi sosyal medya hesabından paylaşılmasına tepkiler devam ediyor.

CİMER İL KOORDİNATÖRÜ ARIK TARAFINDAN FETHİYE’DE EĞİTİM VERİLDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca hizmet veren, ‘Devlet-Toplum İlişkisini Güçlendirmek’ bağlamında görev üstlenerek katılımcı demokrasinin önemli bir unsuru haline gelen ve illerde koordinesi valilikler tarafından gerçekleştirilen CİMER sistemi (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) ile ilgili olarak Muğla Valiliği Basın Yayın Müdürlüğü, CİMER İl Koordinatörü İsmail Arık tarafından Fethiye’de eğitim verildi.

Yağışlardan etkilenen vatandaşların yardımına koşuldu

Muğla ve ilçelerinde yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren şiddetli yağışlardan etkilenen ev, işyeri ve tarım alanlarında Valilik koordinasyonunda çalışmalar ve ilgili ekiplerce hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Afetlere Yardım ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Kaymakamlar ve Belediye Başkanlarının katılımı ile Orman Yangınları Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Fethiye’de inşaat yasağı 15 Haziran’da başlıyor

Turizm bölgelerinde geçmiş yıllarda 15 Mayıs’ta başlayan inşaat yasağı bu yıl Valilik kararı ile 15 Hazirana uzatılmıştı. Kovid-19 salgını nedeniyle aksayan veya bitirilemeyen inşaat faaliyetlerinin tamamlanabilmesi amacıyla uzatılan inşaat yasağına kesinlikle uyulması gerekildiğini belirten Felikya Group Yönetim Kurulu Başkanı Doğuş Çelik “Turizm inşaatı besliyor. Bununla ilgili olarak turizm sektörüne karşı anlayışlı olup, bu konuda kentimize gelen misafirlere gerekli rahatlığı ve refahı sağlamak açısından yasaklara uyulması gerekiliyor” dedi

Hayırsever’den Milas’a Eğitim Desteği

Milas ilçesi Küçükdibekdere Mahallesine Hayırsever İş İnsanı İzzet Özcan tarafından yaptırılacak 4 derslikli ilkokul için Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda protokol imza töreni düzenlendi.

Pazaryerlerinde alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda;tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10:00-17:00 saatleri arasında sadece  yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerlerinin açık olabilmesi vatandaşlarımızın yaş meyve/sebze ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilmesi,pazaryerlerinde oluşabilecek yoğunluk gözönünde tutularak Valilik/Kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirlerin alınması,bu amaçla mevcut pazaryerlerinin genişletilmesi ve/veya ilave pazar alanlarının oluşturulması adına il genelinde pazaryerlerinde alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.

Genelge valiliklere gönderildi 

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine pazar yerleri ile ilgili genelge gönderdi. Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, Fethiye Belediyesi ile yapılacak istişareler sonucu açık olan pazarların belirleneceğini söyledi. 

Kısıtlamaya göre yeniden düzenlendi 

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge kapsamında, birçok ilde sokağa çıkma kısıtlamalarına da yeni düzenleme getirildi. Buna göre Fethiye’de bazı semt pazarlarının günlerinde düzenleme yapıldı. 

“Mesai saatleri 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 olmalı”

Korona virüs salgını nedeni ile alınan yeni tedbirleri açıklamasının ardından Muğla'da Valilik tarafından il genelinde kamu kurum ve kuruluşların mesai saatleri değiştirilmişti. Yapılan değişiklikle il genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatleri 10:00-12:30, 13:00-16:00 olarak belirlenmişti. Memur-Sen Muğla İl Başkanı Adem Köseoğlu yaptığı açıklamada, “Tüm kamu çalışanlarımızın sesi olarak mesai saatlerinin 09.00-12.00 ile 13.00-17.00 arası olarak belirlenmesi için Muğla Valiliği’ne başvurumuzu yapmış bulunmaktayız.”

Tüm Alanlar Denetlenecek

İç İşleri Bakanlığı tarafından, 81 İl Valiliği’ne Haftalık Tematik Denetimler konulu ek denetim genelgesi gönderildi. Genelgede kontrollü normalleşme döneminde illerin belirlenmiş kriterler doğrultusunda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 gruba ayrıldığı ve il bazlı tedbirlerin de bu risk gruplarına göre belirlendiği hatırlatıldı. Bu doğrultuda Mart ayında risk gruplarına göre uygulanacak tedbirlerin valiliklere bildirildiği ifade edildi.

‘Dinamik denetim süreci’ 

İçişleri Bakanlığı’nın, 81 İl Valiliğine gönderdiği ‘Dinamik Denetim Süreci’ konulu genelgesi kapsamında, ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri denetimleri, Muğla’ da Vali Orhan Tavlı’nın katılımıyla Menteşe İlçesinde gerçekleşti.

Berber ve marketler sabah 7’de açılıyor

İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere 'İşyerlerinin Çalışma Saatleri' konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı ve benzeri iş yerlerinin açılış saatine, risk grubuna açıklık getirildi. Muğla ve ilçelerinde bu gruba giren işletmeler sabah 07.00’den akşam 20.00’ye kadar hizmet verebilecek.

Alınan tedbirler vaka sayılarının düşmesini sağladı

İçişleri Bakanlığı’nın kabine toplantısı sonrasında İl Valiliklerine, korona virüsü tedbirleri ile ilgili yeni genelge göndermişti. Bu kapsamda 4 haftadır uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte Fethiye’deki pozitif vaka sayılarında düşüş olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığından Valiliklere "Covid-19 Tedbirleri Denetimleri" Genelgesi

İçişleri Bakanlığınca valiliklere "Covid-19 Tedbirleri Denetimleri" konulu genelge gönderildi.

Polisten “Sahte Vali” Operasyonu

Covid-19 tedavisinde kullanılmak üzere hastaneler, sağlık ocakları ve kliniklere solunum cihazı almak için ticari işletmelerden, kendilerini valilik özel kalemi veya vali olarak tanıtarak,  para talep eden şebeke polis tarafından çökertildi

Vali Tavlı’ya Hayırlı Olsun Ziyaretleri Devam Ediyor 

Valilik Kararnamesi ile Çanakkale Valiliği görevinden Muğla Valiliği görevine atanan Vali Orhan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. 

İçişleri Bakanlığı'ndan Nikah ve Düğün Genelgesi

İçişleri Bakanlığı, valiliklere “Nikâh Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler” konulu genelge gönderdi. Nikâh merasiminde karşılama, uğurlama ve takı töreninde tokalaşma ya da temasa neden olan davranışlardan uzak durulacak ve mesafe korunacak.

Muğla Valisi Esengül Civelek Törenle Uğurlandı

FERDİ YAVUZ- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atanan Muğla Valisi Esengül Civelek, Valilik binası önünde yoğun bir katılımın olduğu törenle yeni görevine uğurlandı.

METE 'SİZ AK PARTİ’NİN YAPTIĞI YATIRIMLARIN KANALİZASYONUNU BİLE ÇÖZEMEDİNİZ'

FERDİ YAVUZ- CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun Ak Parti ve İl Başkanı Kadem Mete’yi hedef alan açıklamaların ardından Kadem Mete’de bir açıklama yaptı. Mete, 21 yıldır Muğla’da belediye başkanlığı yapan Osman Gürün’ün kanalizasyon sorununu çözemediğini belirterek “Daha yakın zamana kadar Muğla’nın merkezindeki Valilik Binası’nın fosseptiğini bile vidanjör ile çözülüyorken bizim yurtlar için çözüm beklememiz fazla iyimserlik olur” dedi.

Valilik Bahçesi Şenlendi

FERDİ YAVUZ- Koronavirüs tedbirleri kapsamında bugün ikinci kez sokağa çıkan 0-14 yaş arası çocuklar Muğla Valiliği bahçesinde keyifli anlar yaşadılar.

Valilik'ten Son Dakika Açıklaması

FERDİ YAVUZ- Muğla Valiliği; “Her ne kadar Muğla seyahat kısıtlaması kaldırılan iller arasında yer alsa da seyahat kısıtlaması devam eden illerden Muğla’ya hiçbir şekilde giriş yapılamayacaktır."

Osman Gürün 'Gıda ve Hijyen Paketi Desteğimiz Valilik Kararıyla Durduruldu'

FERDİ YAVUZ- Muğla Büyükşehir Belediyesi, Korona virüs (kovid-19) salgını nedeniyle mağdur olan vatandaşların gıda ve hijyen malzemelerinin karşılanması için başlattığı ‘Gıda ve hijyen paketi’ desteği sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle valilik kararıyla durduruldu. Konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ve Osman Gürün isminin yer aldığı bir açıklama yapıldı.

Sokak Hayvanlarına Yem Takviyesi

Korona virüs tedbirleri kapsamında birçok işletmenin kapatılması sonrası yiyecek sıkıntısı çeken sokak hayvanları için valilik ve yerel yönetimler yem takviyesini sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığı, Valiliklere Ek Genelge Gönderdi

İçişleri Bakanlığı, araç giriş kısıtlaması getirilen büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak’ta hangi durumlarda “seyahat kısıtlaması için istisnalar” getirileceği ile ilgili valiliklere ek bir genelge daha gönderdi.

Valilik 'Nüfus Artışı Olduğu İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor'

Muğla Valiliği tarafından Muğla'ya yoğun nüfus artışı olduğuna dair paylaşımlara yönelik açıklama yapıldı. 

Mete 'Cumhurbaşkanımıza Şehirlerarası Yolculuk Sınırlandırılması Talebimizi İlettik'

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün il başkanları ile yaptığı videolu toplantıda, özel araçlarla gerçekleşen şehirlerarası yolculuğun da sınırlandırılması talebini gündeme getirdi. İl Başkanı Mete toplantıya ilişkin açıklamasında, iller arası otobüs seferlerinin valilikler izni ile yapılmasına yönelik kararını hatırlattı. 

İçişleri Bakanlığı '39 Yerleşim Yerinde Karantina Uygulanıyor'

FERDİ YAVUZ- Valiliklerden alınan kararlara göre, toplum sağlığı ve vatandaşların güvenliği nedeniyle şüpheli durumlarda ilçeler, köyler ve mahalleler karantinaya alınıyor. Peki, karantinaya alınan köyler, mahalleler, ilçeler hangileri? Muğla’da da karantinaya alınan yerler var mı? Corona Türkiye hangi illerde var? Koronavirüs karantinasına alınan yerleşim yerlerinin detayları haberimizde.