Verildi Haberleri

Verildi Haberleri

Kızılcık Şerbeti Nilay bakın ne yaptı! Polislerin yanında uyuşturucu..

Polisin radarına takılan motosikletten indirilen Selçuk Ç.’nin üzerinde uyuşturucu çıktı. Polis arama yaparken yanlarına gelen Feyza Civelek, torbacıya “Getirdin mi malzemeyi” diye sorunca uyuşturucu alışverişi yaptığı anlaşıldı. Torbacıya dava açıldı, Civelek hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

FTSO'da ihracatçı üyelere bilgi verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen toplantıda, Ege İhracatçı Birlikleri uzmanları, ihracatçı üyelere ihracata yönelik devlet destekleri hakkında bilgi verdi. 

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

FTSO Çalışanlarına, Kvkk Eğitimi Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) çalışanlarına Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) uygulamalarında yapılan değişiklikler hakkında eğitim verildi.

Muğla Çiftçisi Her Geçen Gün Daha Da Bilinçleniyor

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Fethiye’de Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Arda Apaydın Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Çiftlik Mahallesi’nde dün 20.30 sularında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 20 yaşındaki genç motosiklet sürücüsü Arda Apaydın, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Başkan Akdenizli'nin Seçmen İletişim Merkezi Açıldı

Seydikemer Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhur İttifakı AK Parti Seydikemer Belediye Başkan Adayı Önder Akdenizli’nin seçmen iletişim merkezi törenle açıldı. Yoğun bir katılımın olduğu programda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

İlçe Eski Başkanı Cura, İl Disiplin Kurulu’na sevki kararlaştırıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı Abdulkadir Tekin yaptığı yazılı açıklamada, MHP Fethiye İlçe eski Başkanı Osman Cura’nın kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verildiğini ifade etti. 

13 bin 152 ameliyat, 19 organ nakli gerçekleştirildi

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre geçtiğimiz yıl 112 ambulansı ile 118 bin 971 hastaya müdahale ederek acil sağlık hizmeti verildiği belirtildi.

SED Medya 4 Ödüle layık görüldü

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetinin "Meslek Ödülleri" sahiplerini buldu. Menteşe Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde düzenlenen törende, 11 kategoride 45 gazeteciye ödül verildi.

Milas’ta Zeytine Sahip Çıkılıyor

Milas Belediyesi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası ve Zeytincilik Araştırma Enstitüsü arasında imzalanan protokol kapsamında ilk çalışma budama eğitimleri verildi. Belediye personeli ile Kırcağızlı üreticilerin katıldığı eğitimde, belediye mülkü olan zeytin bahçesinde budama uygulamalı olarak gösterildi.

Menteşe Mutfak Atölyesi’nde Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

FTSO'dan 'Finansal yatırım araçları ve bunlara yatırım yapma' eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından organize edilen ‘Finansal Para Yatırım Araçları ve Bunlara Yatırım Yapma Yöntemleri Eğitimi’ yoğun katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Yusuf Kaderli ve Doç. Dr. Ali Petek’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde finansal yatırım araçlarının kullanımı ve yatırım yapma konularında detaylı bilgiler verildi.

Menteşe Belediyesi kurslarına 3 bin kursiyer katıldı

Menteşe Belediyesi bünyesinde 2023 yılında açılan karateden yogaya, resimden gitara, örgüden öz savunmaya kadar toplam 35 adet kursla, çocuk ve yetişkin kategorilerinde 3 Bin 269 kursiyere eğitim verildi.

“UEFA Kriterleri Uyum Süreci” eğitimleri verildi

Fethiyespor Futbol Akademisi ve Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile yapılan işbirliğiyle, “UEFA Kriterleri Uyum Süreci” eğitimleri verildi.

FTSO'dan dijital pazarlama eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yapılan ‘Dijital Pazarlama Eğitimi’nde satış ve pazarlama yapan şirketler için dijital reklamcılık ve pazarlama konularında kapsamlı bilgiler verildi.

Muğla’da Yaşam resim yarışmasında ödüller verildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı anısına plastik sanatlar alanında Cumhuriyet’in yetiştirdiği sanatçıların çalışmalarını desteklemek ve sergilemek amacıyla düzenlenen, 57 sanatçının 69 eserle katıldığı “Muğla’da Yaşam” temalı resim yarışması ödül töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çatalarık’ta kentsel arama kurtarma eğitimi verildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde AKUT ekiplerinin koordinesinde Çatalarık’ta kentsel arama kurtarma eğitimi verildi.

Başkan Akdenizli: “Hasan Ağabeyimizin İsmini Ölümsüzleştirdik”

Seydikemer Belediye Meclis Üyesi iken hayatını kaybeden merhum Hasan Şimşek’in anısını yaşatmak için Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir caddeye “Hasan Şimşek Caddesi” adı verildi. 

Fotoğraf Yarışması Ödülleri Verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi 6.Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödül töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlendi.

‘Cinsel İstismara Karşı Koruyucu Önleyici Yaklaşım’ konulu eğitim

Menteşe Belediyesi ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği işbirliğiyle belediye personeline ‘Cinsel İstismara Karşı Koruyucu Önleyici Yaklaşım’ konulu eğitim verildi.

Teorik ve Uygulamalı Yangın Eğitimi

Fethiye Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı bünyesinde Göcek Balıkçılık Kooperatifi üyelerine teorik ve uygulama yangın eğitimi verildi.

FTSO'dan Orta ve İleri Seviye Excel Eğitimi Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyeleri ve çalışanlarına ‘Orta ve İleri Seviye Excel Eğitimi’ verildi. 

Fethiye'de Enduro heyecanı

Fethiye’de düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonasının 3. ayak magazin startı verildi.

Hayıtlı’dan Start Verildi

Milas merkezde, konutlar da dahil olmak üzere 12.000 binayı kapsayan Ücretsiz Yapı Durum Tespiti çalışmaları, Milas Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında başladı.

Milli Sporcu Eda Erdem’in ismi Göcek’teki evinin sokağına verildi

Fethiye Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında beş tanesi gündem dışı olmak üzere toplam onsekiz madde görüşüldü. A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı, Milli Gururumuz Eda Erdem Dündar’ın Göcek’te evinin bulunduğu sokağa, Fethiye Belediyesi Meclis üyelerinin oy birliği ile ‘Eda Erdem Dündar’ ismi verildi.

Seydikemer’de durmak yok, yola devam!

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Belediyesi AK Partili Meclis Üyeleri ile bir araya geldi. Birlik ve beraberlik mesajının verildiği buluşmada, Başkan Akdenizli; “Seydikemer’de daha güzel işlere, hizmetlere imza atacağız” dedi.

Okul Öncesi Öğretmenlerine Lego Eğitimi Verildi

Muğla’da Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘’Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi’’ kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik “Lego Eğitimi” başladı.

84 Bin 682 Seferle 17 Bin 637 Nakil Hizmeti Verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar hasta ve engellileri sağlık kuruluşlarına güvenle ulaşmaları için nakil hizmetlerini sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri bu kapsamda bugüne kadar 84 bin 682 seferle 17 bin 637 kişiye nakil hizmeti verdi.

19 Eylül Gaziler Günü Seydikemer’de Törenle Kutlandı

Seydikemer’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği günün 102’nci yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.