Yad Haberleri

Yad Haberleri

Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?

Saatcı: Bunun Adı Yapay Zeka Değil Yapay Aşağılıktır

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisi ile ilgili sosyal medyada dolaşıma sokulan yapay zeka ürünü ses kayıtları ile ilgili açıklama yaptı. Hukukçu kurmaylarının konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Saatcı, “Bunun adı yapay zeka değil, yapay alçaklıktır. Buna tevessül edenleri lanetliyorum.” dedi.

Muğla Ve İlçelerindeki “Video Sahtekarlığı” Tepki Çekiyor

Muğla’daki bazı internet siteleri ve sosyal medya profillerinin, takipçi ve etkileşim kazanmak için sosyal medyada Muğla yada ilçe isimlerini kullanarak paylaştıkları bazı videoların, Muğla yada ilçelerinde çekilmediği ortaya çıktı. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, bu tutumun Muğla basınının güvenilirliğine zarar verdiğini belirterek kınama yayınladı.

Otizm Parkının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Fethiye Belediyesi Niyazi Mete Otizm Parkı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, “Dünyada 38 bebekten birisi otistik doğuyor. Bölgemizde bin 500’e yakın otistik çocuğumuz var” şeklinde ifadeler kullandı.

Yürek Mahallesi’ndeki Oyun Parkı İçin Mahalle İmamından Açıklama

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’nın, Fethiye Belediyesi’ni eleştirdiği Söğütlü Yürek Mahallesi’ndeki inşaat halindeki çocuk oyun parkı için Mahalle İmamı sosyal medyadan bir açıklama yaptı. İmam İsa Oklu “Belediyemizden park için gerekli malzemeleri istedik, Belediye Başkanımız iyi niyetli davranarak gönderdi, geri kalanını ben ve köylüler ile beraber yapacağız dedik” dedi.

Kökten, HAYPET Üyeleri İle Toplantıda Buluştu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, sosyal medyada 10 bin takipçisi bulunan Fethiye Hayvanseverler Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu (HAYPET) üyeleri ile toplantıda bir araya geldi

Fethiyeli Öğrencilerden Şehide Vefa Anması

Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu Ortaokulu, Beşkaza’nın Yiğitleri kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlik kapsamında okullarının adını taşıyan Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu’nun önce ailesini daha sonrasında da mezarını ziyaret etti.

Başkan Adayı Ayaydın, Seydikemer’de Çoşkuyla Karşılandı

Cumhur İttifakı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Seydikemer’de coşkuyla karşılandı.

Şehitlerimiz Dualarla Yad Edilecek

‘’Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi’’ programı, 31 Aralık Pazar günü saat 20.00’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM B Salonu’nda gerçekleşecek.

Seydikemer'de Atatürk, Vefatının 85’inci Yılında Anıldı

Seydikemer’de, Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Harbi’nin Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’inci yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle yâd edildi.

Küçükbozbaş, istifa ettiğini sosyal medyadan duyurdu

Eski MHP Seydikemer İlçe Başkanı ve aynı zamanda 2022 yılından bu yana aktif olarak İyi Parti üyesi olan Avukat Abdullah Küçükbozbaş, istifa ettiğini sosyal mecralardan duyurdu.

Önder, “Savaşa başka ülkeler dâhil olduğu durumda döviz yükselmesi yaşanabilir”

Küresel piyasalarda savaş endişesi Küresel piyasalarda savaş etkisi hissediliyor. Petrol fiyatı bir anda yüzde 4 yükseldi, dünyada altın ve dolar da değerlendi. Bu arada İsrail, para birimindeki düşüşü önlemek için 30 milyar dolarlık döviz satış programı açıkladı. Türkiye ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, yaşanan bu durumu FRT TV aracılığıyla değerlendirdi.

Muğla’da Nitelikli Dolandırıcılar Yakalandı

 Muğla’da sosyal medyada mesaj yoluyla yüksek kazançlı iddia kuponu vaadiyle nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 3 şüpheli şahsa yönelik operasyonda şahıslar tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

Bedava Yemek Bulmak için Grup Kurdular

Günlük hayatın sosyal medyadan takip edilir hale gelmesiyle birlikte Denizli'den sonra Fethiye’de de sıra dışı bir paylaşım grubu kuruldu.

Başkan Karaca genç çifti yalnız bırakmadı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Yadigar Kıloğlu ve Hamdi Yavuz çiftini özel gününde yalnız bırakmadı.

Başkan Akdenizli: “15 Temmuz Dünyada Eşine Az Rastlanır Bir Direniş”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Akdenizli Gençlerle Buluştu

Göreve geldiği ilk günden itibaren vatandaşlarla bir araya gelmeye özen gösteren Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Kayadibi Mahallesi'nde Gençlik Buluşması gerçekleştirdi.

Fethiyespor’un paylaşımı heyecan yarattı

Fethiyespor kulübü, sosyal medyada yaptığı paylaşımla Fethiyespor’a gönül veren taraftarlarına heyecan yaşattı.

MEDYA SAHİBİ SERAP ÜLKÜ ÖZDEMİR ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Medya sahibi Serap Ülkü Özdemir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla AK Parti Muğla milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

MAG’DAN TEHLİKELİ KEÇİ KURTARMA OPERASYONU

Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi, 112 acil çağrı merkezinden gelen arama sonrasında Saklıkent Kayadibi mevkiinde 2 adet keçiyi, titizlikle yürütülen çalışma sonrası kurtardı.

KOMŞU ADALARDAN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Ülkemizin Güneydoğusunda peş peşe yaşanan büyük afetler sonrası ülkede ve tüm dünyada yardım seferberliği başlarken komşu adalarda toplanan yardım malzemeleri, Bodrum üzerinden deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor. 

“TÜRKİYE TEK YÜREK” OLDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Tek Yürek kampanyası için ünlü isimler televizyonların ortak yayınında bir araya geldi. "Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını", yurt içinden ve dışından ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla gerçekleşti. AFAD ve Türk Kızılay'ına bağışların toplandığı canlı yayını, test yayınları devam eden SÖZCÜ Televizyonu'nda da yayınlandı. Kampanyada 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşıldı, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Esenköy Şehit Er Asım Özdemir İlkokulu İsraf Avcıları Takımı, çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak için hazırladıkları çantaları boyadılar.

DEVASA SALATALIK GÖRENLERİ ŞAŞKINA UĞRATTI

Langa lingo adı verilen devasa salatalık, sosyal medyada vatandaşın ilgi odağı olmayı başardı.

BAŞKAN DAŞAR, KUMLUCA’DA YAŞANAN AFET İÇİN YARDIM İSTEDİ

Karaçulha Çiftçi Birliği Başkanı Halil Daşar sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Daşar yapmış olduğu paylaşımda Kumluca’da yaşanan afetten etkilenen çiftçiler için yardım istedi.

YENİ YIL PAZARI KURULDU

Fethiye Belediyesi, FETAV VE El Emeği Göz Nuru’nun işbirliğiyle gerçekleştirilen “Yeni Yıl Pazarı” Beşkaza Meydanı’nda açıldı. Hediyelik eşyadan yöresel lezzetlere kadar birçok şeyi bünyesinde barındıran stantlar, pazar akşam 18.00’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

KAZADAN KURTULDU AMA KAYADAN KURTULAMADI

Muğla’nın Dalaman ilçesinde uçuruma yuvarlanan aracın sürücüsü hafif yaralı olarak araçtan çıktı ancak kazanın etkisi ile yuvarlanan kayanın altında kalarak hayatını kaybetti.

ESKİ MİLLETVEKİLİ DEMİR’İN BABASINA SON YOLCULUK

Eski Milletvekli Nurettin Demir, babasını kaybettiğini sosyal medyadan yaptığı açıklama ile duyurdu.

ZAFER PARTİSİ'NDEN ENGELLİLER GÜNÜ ÖNCESİNDE ENGELLİ HAKLARI ÇALIŞTAYI

Zafer Partisi Muğla İl Başkanlığı, her yıl 3 Aralık’ta tüm dünyada çeşitli etkinliklerle farkındalık yaratılmaya çalışılan Engelliler Günü nedeniyle, "Engelli Hakları" konulu bir çalıştay düzenledi. 

“SOSYAL MEDYADAN SOSYAL MEYDANA” PROJESİNE İLGİ BÜYÜK

Gençlik ve Spor Bakanlığı  tarafından sosyal medya ve teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek, gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımını sağlayarak hayatın içinde aktif bir şekilde yer almalarını sağlamak amacıyla 81 ilde başlatılan "sosyal medyadan sosyal meydana" etkinliği Fethiye’de de büyük ilgi gördü.