Muğla Ve İlçelerindeki 'Video Sahtekarlığı' Tepki Çekiyor

Muğla'daki bazı internet siteleri ve sosyal medya profillerinin, takipçi ve etkileşim kazanmak için sosyal medyada Muğla yada ilçe isimlerini kullanarak paylaştıkları bazı videoların, Muğla yada ilçelerinde çekilmediği ortaya çıktı. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, bu tutumun Muğla basınının güvenilirliğine zarar verdiğini belirterek kınama yayınladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Tıklanma ve izlenme kaygısı yaşayan bazı internet siteleri ve medya hizmeti sunduklarını belirten sosyal medya profilleri, sosyal medyada viral olmuş videoları Muğla ve ilçelerinin isimlerini kullanarak paylaşmaya başladı. Muğla’da yada paylaşılan ilçelerde kamuoyunu meşgul eden videoların doğruluğu sorgulandığında ise videoların Muğla dışında çekildiği ortaya çıktı. 
Türkiye’nin çeşitleri yerlerinden ve hatta yurtdışında çekilerek sosyal medyanın gündemine oturmuş olan bazı videolar, Muğla’nın Milas ilçesinde yayın yapan bazı yayın kuruluşları tarafından “Takipçi ve etkileşim” kazanmak amacıyla “Milas’ta yaşandı” gibi başlıklarla tekrar sosyal medyaya servis edildi. 
Et yiyen kuzu, çift başlı buzağı, seçim çalışması yapan gruptan oyuncak isteyen çocuk gibi videoların sosyal medyada Muğla’da yaşanmış gibi dolaşıma sokulması, kamuoyunda karışıklığa ve tepkilere neden oldu. 

“BU VİDEO SAHTEKARLIĞIDIR”
Bahse konu internet sitelerinin ve sosyal medya profillerinin "takipçi ve etkileşim" almak için yaptıkları manipülasyonun aynı zamanda sahtekarlık olduğunu ifade eden okuyucular, takipçiler, büyük kitleleri yalan ve yanlışla yanıltan bu internet sitelerinin tespit edilerek konuyla ilgili cezai işlem uygulanmasını talep etti.
Bilinçli sosyal medya kullanıcıları aynı zamanda söz konusu olan yayıncı kuruluşların yapmış olduğu sahtekarlığı CİMER’e şikayet etti.

BAŞKAN KÖKTENER’DEN UYARI VE KINAMA!
Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, tıklanma kaygısı ve etkileşim almak için viral olan videoları paylaşan sözde yayın kuruluşu hakkında açıklamalarda bulundu. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Son günlerde Muğla’da bazı internet sitelerinde etkileşim almak uğruna meslek etiğini hiçe sayarak Muğla dışında yaşanan olayları Muğla’da yaşanmış gibi gösteren haberlerin servis edilmesini doğru bulmuyoruz. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği olarak gerçekleşen bu tutumun Muğla basınının güvenilirliğine zarar vereceğini düşünüyor ve kınıyoruz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN