Yıl Dönümünde Haberleri

Yıl Dönümünde Haberleri

Akdenizli; “Seydikemer’e Hizmet Etmek Gurur Verici”

Cumhur İttifakı Seydikemer İlçe Teşkilatı, Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B.Önder Akdenizli’ye göreve gelişinin birinci yıl dönümünde sürpriz hazırladı.

THK Yıl Dönümünde Çelenk Programı

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Tayyare Cemiyeti adı ile kurulan Türk Hava Kurumu'nun kuruluşunun 99. yılı Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Hamdi Özbay Türkülerle Anıldı

TRT radyosu Türk halk müziği bağlama sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün yedinci yıl dönümünde türkülerle anıldı.

Hamdi Özbay İçin Anma Töreni Yapıldı

Fethiyeli usta sanatçı Hamdi Özbay, 7. ölüm yıl dönümünde özlem ve dualarla anıldı.

Seydikemer'de Atatürk, Vefatının 85’inci Yılında Anıldı

Seydikemer’de, Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Harbi’nin Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’inci yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle yâd edildi.

Başkan Akdenizli'den 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, vefatının 85. Yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andı.

“Cumhuriyetimize İkinci Yüzyılda da Sahip Çıkacağız”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl dönümünde yayımladığı yazılı mesajında, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında da Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yürümeye devam edeceklerini kaydederek, “Bizler var oldukça Cumhuriyetimize sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Zülfü Livaneli İle Halikarnas Balıkçısı Anma Programı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Bodrum’da Anıldı

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül Pazar günü, çeşitli etkinliklerle anıldı.

‘Sanat Güneşimiz’ Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anılacak

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşimiz Zeki MÜREN, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül 2023 tarihinde, Bodrum’daki evinde halka açık mevlit okutularak, Antik Tiyatro’da konser düzenlenerek anılacak.

CHP 100 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. kuruluş yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile sona erdi. 

Başkan Gürün Lozan’ın 100. Yılını Kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 24 Temmuz 1923’de imzalanan Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Otgöz,  23 Nisan Ulusal Egemenlik vе Çocuk Bayramı Mesajı Yayımladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103  yıl dönümünde, ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

FATMA GİRİK, ÖZLEMLE ANILDI

Türk sinemasının büyük yıldızı, usta oyuncu Fatma Girik, vefatının birinci yıl dönümünde yapılan törenle mezarı başında anıldı.

HAMDİ ÖZBAY TÜRKÜLERLE ANILDI

Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 6. yıl dönümünde düzenlenen konser ile anıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde gerçekleşen organizasyonda Özbay'ın derlediği türküler seslendirildi.

HAMDİ ÖZBAY’I ANDILAR

Fethiyeli Usta Hamdi Özbay, 6. ölüm yıl dönümünde mezarı başında özlem ve dualarla anıldı.

UNO CLUB’TAN 09.05 PROGRAMI

Uno Club Fethiye tarafından yapılan programda Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde 2 dakika boyunca saygı duruşunda duruldu.

KURUCU BAŞKANIN HAYRINA LOKMA DAĞITILDI

Seydikemer Belediyespor Kurucu Başkanı Mehmet Günay, vefatının 14’üncü yıl dönümünde Seydikemer’de anıldı. 

BAĞIMSIZLIĞIN 31. YILINI KUTLADILAR

Ukrayna’nın 31. bağımsızlık yıl dönümünde Fethiye’de yaşayan Ukraynalılar Zentera Beach’de bir araya gelerek doyasıya eğlendiler.

Düzce depreminin yıl dönümünde afet farkındalık eğitimi verildi

Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Mag Amesar (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi) işbirliği ile AFAD adına ‘’Birey ve Aileler için Afet Farkındalık Eğitimi’’ verildi. Mahalle Afet Gönüllüleri içindeki Afet Farkındalık Eğitmenleri, Ercan Kolcu, Nilüfer Kolcu, Servet Kara, Yıldırım Mutlu ve Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi M. Serhat Karagöz tarafından Düzce depreminin yıl dönümü ve 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık günü olması münasebetiyle afet farkındalık eğitimi verildi.

Seydikemer Ata’sını andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83’üncü yıl dönümünde Seydikemer’de minnet, özlem ve saygıyla anıldı.

Muğla Ülkü Ocakları 1071 adet Türk Bayrağı dağıtıyor

Muğla Ülkü Ocakları, Türklere Anadolu'nun kapılarının açılmasına vesile olan 1071 Malazgirt Zaferinin yıl dönümünde, 1071 adet Türk bayrağını 1071 aileye ulaştıracak.

Şehit Yasin Ağır’ın ölüm yıl dönümünde Mevlid-i Şerif yemeği verildi

Hakkâri merkez kırsalında İl Jandarma Komutanlığınca 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda Şehit düşen Uzman Çavuş Süleyman Yasin Ağır’ın ölüm yıl dönümü münasebetiyle Karaçulha Kapalı Pazar yerinde Mevlid-i Şerif yemeği verildi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Şehidimiz Süleyman Yasin Ağır adına düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı.

Başkan Gümüş’ten 15 Temmuz Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yazılı bir mesaj yayımladı.

Amiral Turgut Reis 456. anma etkinliği gerçekleştirildi

Türk denizcilik tarihinin yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan Amiral Turgut Reis, doğduğu topraklarda anıldı. Bodrum Turgutreis doğumlu Kaptan-ı Derya Amiral Turgut Reis şehit oluşunun 456’ıncı yıl dönümünde Turgutreis Atatürk Meydanı'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Türk Kızılay’ı 153. Yaşını kutluyor

Fethiye’de Türk Kızılay'ın 153. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile çelenk koyma töreni yapıldı. 1868 yılında kurulan Türk Kızılay’ı Yardım Kuruluşu 153. yıl dönümünde çelenk sunma törenine Fethiye Kızılay Şube Yöneticileri ve gönüllüler katıldı. Kızılay’ın kapılarının sonuna kadar açık olmasını vurgulayan Türk Kızılay’ı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, “Türk Kızılay’ın 153. yıl dönümünü kutuluyor, hayırlara vesile olmasını ve bu kapının sonuna kadar açık olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bodrum’dan Nazım geçti

Dünyaca ünlü şairimiz Nazım Hikmet, aramızdan ayrılışının 58. yıl dönümünde Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan ve 2 gün süren dolu dolu bir programla anıldı. Etkinliklerde konuşan Başkan Aras, “Bu büyük insanlar varlıklarıyla, geçmişte yaptıkları katkılarla bizleri bir araya getirebilen insanlar. Bu mücadelemiz sürecektir.” Dedi.

Nazım Hikmet şiirler ve şarkılarla anıldı

Türk Edebiyatının unutulmaz şairi ‘Mavi Gözlü Dev’ Nazım Hikmet Ran ölüm yıl dönümünde Milas Belediyesi tarafından gerçekleştirilen özel bir etkinlikle anıldı.

Nazım Hikmet anma etkinlikleri başladı

Dünyaca ünlü şairimiz Nazım Hikmet, aramızdan ayrılışının 58. yıl dönümünde Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan ve 2 gün sürecek dolu dolu bir programla anılıyor.

Bodrum Belediyesi'nden Nazım Hikmet anma etkinlikleri

Dünyaca ünlü şairimiz Nazım Hikmet, aramızdan ayrılışının 58. yıl dönümünde Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan ve 2 gün sürecek dolu dolu bir programla anılıyor.