Fethiye'de yaşayan Ukraynalılardan savaşa tepki

Fethiye'de yaşayan Ukraynalılar Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyona tepki göstermek amacı ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Önü'nde bir araya geldiler. Ukraynaca ve Türkçe basın açıklaması yapan Ukraynalılar ' Savaşa Hayır' çağrısı yaptılar.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de yaşamlarını sürdüren yerleşik Ukrayna vatandaşları Rusya’nın  Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyona tepki göstermek adına Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Önü’nde toplanarak Ukrayna Dili’nde ve Türkçe olarak açıklama yaptılar. 
Hazırlanan basın açıklamasını Türkçe olarak Valentina Kadıoğlu okurken Ukrayna Dili’nde Olesa Ulaşlı okudu. Yapılan açıklamada “Değerli yurttaşlar ve tüm dünya vatandaşları. Bizim ülkeye büyük bir üzüntü geldi. Saldırıya uğradık. Biz küçük ve sıcak Ukraynalılar topluluğu olarak bizim ülkeye destekçi olarak bu meydanda toplandık. Bizim yürükler acıdan üzüntüden parçalanıyor. Ukrayna ağlıyor, inliyor. Biz onunla beraber ağlıyoruz. Çünkü orada bizim çocuklar, anneler, babalar ve arkadaşlar. Onlar güvende değildir. Hiç kimse düşünmüyordu ki barışçıl zamanda bizim ülkede öyle bir üzüntü olacak. Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm Ukrayna vatandaşları sizden panik olmamanızı istiyoruz. Ukrayna askerleri elinden gelen yardımı yapmayı istiyoruz. Psikolojik destek için beraber duralım. Birbirimize destek verelim. Biz tüm dünyaya sesleniyoruz. İnsanlar lütfen kendinize gelin ve savaşı durduralım. Biz barış içinde yaşamak zorundayız. Bizim yakınlarımıza emniyet sağlamak zorundayız. Geceleri rahat mışıl mışıl uyumak zorundayız. Yarın gününden emin olmak zorundayız. Savaşmak değil. Susmayın lütfen. Ukrayna için bir şeyler yapın. Üzüntü bugün bize geldi yarın size gelebilir. Dışarıya çıkın. Biz bu üzüntüde yalnız olmadığınızı gösterin. Fethiye şehrinde yaşayan Ukraynalılar. 
Bugün kız kardeşim ile görüştüm. Kolay değil. Şuan yavaş yavaş sığınaklara gidilmeye çağırılıyor ama sakin olacağız. Başaracağız, biz güçlüyüz. Bizi kimse yıkamaz. Ayakta duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz Allah’ın izniyle. Başka ülkelerin desteğiyle inşallah başaracağız” denildi.
HaberHaberHaberHaber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN