'Fethiye ve Göcek dünya'da bir marka'

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı olan İlkay Tugay değerlendirerek, 'Muğla deniz turizminin başkenti olup, Fethiye ve Göcek ise Dünya'da bir marka.' ifadelerinde bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Fethiye Otelciler Birliği Derneği’nin olağanüstü kongresinde denizcilik sektöründeki son durumu ise hem denizci ve otelci hem de İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı olan İlkay Tugay değerlendirerek, “Muğla deniz turizminin başkenti olup, Fethiye ve Göcek ise Dünya’da bir marka.” ifadelerinde bulundu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı İlkay Tugay üyesi bulunduğu Fethiye Otelciler Birliği Derneği’nin olağanüstü kongresinde turizmde denizcilik sektörünü değerlendirdi. Başkan Tugay, “Muğla, Dünya’da bulunmayan sahil yapısına sahip olması sebebiyle deniz turizminin başkenti haline geldi. Fethiye ve Göcek Dünya’da bir marka artık. Otelcilik ve deniz turizmi birbirini tamamlayan iki sektör. Deniz turizminin bölgemiz için olmazsa olmaz kategorisinde olduğunu düşünüyoruz. Bu sene sezon yağışlar ve deniz suyunun ısınmamasından dolayı geç başladı. Önce kuzey ısındı sonra güney ısındı. Ama şimdi her şey yolunda. Teknelerimiz iyi bir şekilde çalışıyor. Ticari yatlarımız pandemide çok iyi çalışmıştı. Ama şimdi guletlerde bir yavaşlama var. Bu da euronun yüksek olmasından kaynaklı bir durum. 15-20 gün için kiralanan bir teknenin maliyeti 600-700 bin TL’yi buluyor. Bu parayı verebilecek kişi sayısı da Türkiye’de sınırlı. Her zaman hepimizin hedefi sürdürülebilir bir deniz turizmi, denizlerimizi koruyarak kullanmaktır.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN