FTSO Başkanı Çıralı, 'Fethiye, il olması gereken ilçeler arasında yer alıyor'

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, gündemde yerini koruyan Fethiye'nin il olma ihtimali hakkında konuştu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Cumhuriyet'in 100. yılında 100 il kapsamında hangi ilçelerin il statüsünü kazanacağı merak ediliyor. İddialara göre tatil cenneti Fethiye'nin de il olacağı konuşuluyor. Gündemi meşgul eden bu konuyla ilgili Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı FRT TV aracılığıyla açıklamalarda bulundu.

“Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında il olmak çok yakışacak”

Fethiye’nin Cumhuriyet’in yüzüncü yılında il olmanın çok yakışacağını söyleyen Çıralı: “Fethiye’miz, gerek ürettiği katma değer, gerekse tarım, ticaret, sanayi, en çok da turizm kapasitesi ile birçok ilden çok daha büyük bir ekonomiye sahip. Fethiye’mizin son yıllardaki hızlı nüfus artışına paralel, turizm, tarım ve ticaret dinamikleri de değişti ve ekonomisinin hacmi arttı. Ancak Muğla’ya 135 kilometre uzaktayız ve zorunlu işlemler ve hizmetler için il merkezine gidip gelmek 1 günümüzü alıyor. Bu da ciddi anlamda zaman ve emek kaybına yol açıyor. Hatta bazı hizmetlerin yeterince ve zamanında Fethiye’mize ulaşmamasına neden oluyor.

İl olmak için gerekli en az 100 bin nüfus ve il merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta olması kriterlerine göre de Fethiye, il olması gereken ilçeler arasında yer alıyor. Sadece ülkemiz turizminin değil dünya turizminin de çekim merkezi olan Fethiye’nin il olmasıyla ilgili süreç bir turizm kenti olduğu unutulmadan hassasiyetle yürütülmeli. Fethiye’mizin gerekli alt yapı yatırımları en kısa sürede tamamlanarak, il olması için gerekli çalışmaları başta belediyemiz olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarımızın koordinasyonu ve el birliği içinde gerçekleştireceğine inanıyorum.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Fethiye’nin il olmasını istiyor ve bunun için yapılan girişimlere tam destek veriyoruz. Kent kültürünü tarihinden alan ve il olmayı uzun yıllardan beri hak eden Fethiye’mize, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında İL olmak çok yakışacak.” İfadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN