FTSO'NUN YAPACAĞI GEMİ İNŞA HANGARI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde 1700 metrekare alanda yapılacak gemi yapım hangarı için geri sayım başladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FTSO’nun proje okulu Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulunan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu üyelerine, hangarın yapımı ve eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Ahmet Atmaca, “Gemi yapımı hangarını inşa edeceğimiz alanda Oda Başkanımız Osman Çıralı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte incelemelerde bulunduk. FTSO, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB işbirliği ile Fethiye’ye bir de anaokulu kazandıracak. FTSO yönetimine eğitime katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası,  Fethiye ve Seydikemer’deki kalifiye eleman sorununa kalıcı çözüm için düğmeye bastı. Öncelikle Oda üyelerinin ihtiyaçlarına yönelik nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla harekete geçen FTSO, önce Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hamiliğini üstlendi ardından gemi inşa sektörünün talebi doğrultusunda için proje okulu bünyesinde gemi yapım hangarı için ilk adımı attı.

FTSO’nun proje okulu Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde hangarın yapılacağı alanda gerçekleştirilen inceleme gezisine, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Erdem Ramazan Dim, Halil İbrahim Öztürk, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşcu, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ile okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
İncelemeler sırasında değerlendirmelerde bulunan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, FTSO yönetimine eğitime katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Okulumuzun bahçesinde hangarın inşa edileceği alanda incelemelerde bulunduk. Odamız ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB işbirliği ile Fethiye’ye bir de anaokulu kazandıracak. Anaokulunun yapılacağı alanla ilgili yer netleşmek üzere. Önümüzdeki günlerde bu konuda kamuoyuna açıklama bulunacağız. FTSO Başkanı Osman Çıralı başta olmak üzere FTSO yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.” diye konuştu. 

HANGAR 1700 METREKARE ALANDA YAPILACAK
Gemi yapım hangarının 1700 metrekare alanda yapılacağını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da eğitime yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu vurguladı. Çıralı, “Yetişmiş, alanında uzman, kalifiye eleman üyelerimizin en önemli sorunu. Dolayısıyla mesleki eğitim, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz adına bizim olmazsa olmazımız. Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili yaptığımız protokolle üyelerimizin bu önemli sorunun çözülmesi için çok önemli bir adım attık.” dedi.  

FTSO’nun sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetiştirilmesi için Mustafa Kemal Teknik Anadolu Lisesi’nin hamiliğini üstlendiğini kaydeden Osman Çıralı şunları söyledi:
“Bölgemizin en önemli sektörlerinden gemi yapımı sektörümüzün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere, proje okulumuzun bahçesinde 1700 metrekare alanda gemi yapım hangarı inşa edeceğiz. Diğer sektörlerele ilgili olarak da okulumuzun makine ve teçhizat eksikleri giderilmesi için Odamızdan bütçe sağlayacağız. Öğrencilerimiz üyelerimizin yanında staj yapacak. Ayrıca başarılı 5 öğrenciye burs vereceğiz. Sonuç olarak; 28 öğretmeni ve 928 öğrencisi olan Okulumuzda eğitim şartları iyileştirilecek ve öğrencilerimize kaliteli staj imkanı sağlanacak. Üyelerimiz de bu okuldan mezun olan öğrencilerle mesleğini seven ve sahiplenen başarılı çalışanlara kavuşacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuza talep artarak 348 yeni öğrenci kayıt olmuş. Bu çok memnun edici bir gelişme. Bölgemiz ekonomisine yeni bir dinamik getirecek, üyelerimizin ihtiyaç duyduğu yetkinlikte elemanların yetiştirilmesini sağlayacak işbirliğimizin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ANAOKULU İÇİN HER ŞEY HAZIR
81 ile 81 okul kampanyasında son noktaya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin eğitime verdiği desteği bir üst noktaya taşıyarak, 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçtiğini kaydeden Çıralı, “Bu kapsamda, Odamızın girişimleriyle Fethiye’ye yeni bir anaokulu kazandırıyoruz. Anaokulumuz 8 derslikli olacak. Anaokulu ile ilgili yapılacak bütün çalışmaları, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde gerçekleştireceğiz. Okulun mimari projeleri hazırlandı.
Ülkemizin öncelikli meselesinin eğitim olduğu bilinciyle hareket ediyor ve çağını yakalayabilen nesillerin yetişmesi için kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak da Babadağ’ın işletilmesinden gelecek gelirle de eğitime desteğimizin sürdüreceğiz.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN