İlkokula akıl ve zekâ oyunları odası

Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu'na çocukları teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak adına Akıl Ve Zekâ Oyunları Odası açıldı. Açılışı Fethiye Kaymakam Vekili Hayrettin Balcıoğlu yaptı. Balcıoğlu oyun odasını yerinde inceleyerek okul dışarısında bulunan lokma dökümünde misafirlere ve vatandaşlara lokma dağıttı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu’na çocukları teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak adına hayırsever Ramazan Küçük ve Hamide Koç tarafından Aysel Küçük ve Şevki Koç hayrına  yaptırılan Akıl Ve Zekâ Oyunları Odası açıldı. Fethiye Kaymakam Vekili Hayrettin Balcıoğlu’nun yaptığı açılışa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Boleli, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, İlçe Tarım Müdürü Şaban Sarıkaya, AKP İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Menteşeoğlu Mahalle Muhtarı Ramazan Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Bozyer Mahalle Muhtarı Osman Balcı katıldı. Balcıoğlu açılıştan sonra oyun odasını gezdi. Balcıoğlu sonrasında okul girişinde bulunan lokma dağıtımına katılarak kendi elleriyle vatandaşlara lokma dağıttı.
Açılış öncesi konuşan Fethiye Kaymakam Vekili Hayrettin Balcıoğlu,’’ Mahalle muhtarının ve devletin katkısıyla birlikte burası hoş bir okul olmuş. Okulda 1000 öğrenci ve 45 öğretmen var. Vatandaşlarımız ve evlatlarımız için devletimiz her şeyi hazır tutuyor. Şehit Orçun Manyas evladımız 17 Şubat 2015’de Ankara’da şehit edildi. Annesi ve babası hayattalar. Devletimiz aldığı kararla Menteşeoğlu Şehit Orçun Manyas ismini vermiş. Derdimiz şehidimiz ve Menteşeoğlu’nun isimlerini yaşatmak. Eğitim ve öğretim yolunda hep beraber mücadele edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyor’’ ifadelerini kullandı.

Haber
SON 15 20 YILDA TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI GİBİ BİR SIKINTI VAR
Teknoloji bağımlılığı hakkında konuşan Fethiye Kaymakam Vekili Hayrettin Balcıoğlu,’’ Son 15- 20 yılda teknoloji bağımlılığı gibi bir sıkıntı var. Milli Eğitim Müdürlüğümüz okullarda bu teknoloji bağımlılığını bertaraf etmek adına Cumhurbaşkanımızın başlattığı bir projeye  devam ediyor. Okulumuzda da böyle bir odaya ihtiyaç duyulmuş. Okul müdürümüz ve hayırseverler birlikte olup böyle güzel bir ortam hazırlamışlar. Okul müdürü ve 45 öğretmenimden bu oda için güzel çalışmalar bekliyorum. Çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından kurtarmış oluruz diye düşünüyorum’’ dedi.

Haber
“MENTEŞEOĞLU MAHALLEMİZ’DE BÖYLE BİR SINIFA İHTİYACIMIZ VARDI”
Mahallesinde böyle güzel bir eserin yapılmasından dolayı mutluluğunu dile getiren Menteşeoğlu Mahallesi Muhtarı Ramazan Küçük “Okul müdürümüzle eksikler hakkında konuşuyorduk. O anda karar verdik. Akıl ve zeka oyunları sınıfının eksik olduğunu fark ettik. Zaten Menteşeoğlu Mahallemizde böyle bir sınıfa ihtiyacımız vardı. Bunu da rahmetli annemin ve de Şevki Koç ağabeyimizin adına yapmaya karar verdik. Böyle güzel bir eseri Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlköğretim Okulu’na kazandırdığımız için çok mutluyum. Zaten genelde Menteşeoğlu Mahallesi’nde etkinliklerimiz devam ediyor. Bundan 1 yıl önce çocuklarımız için 120 adet bisiklet kampanyamız vardı. Çocuklarımıza bisiklet dağıttık. Benim yaptığım bütün çalışmalarım çocuklarımız üzerine. Çocuklarımızı seviyoruz. Başarılı yerlere gelmesini istiyoruz” dedi. 

Haber
“ODAMIZDA SATRANÇ, AKIL OYUNLARI, TRAFİK EĞİTİMİ VS. BİR ÇOK MATERYAL BULUNUYOR”
Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu’na çocukları teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak adına Menteşeoğlu Mahalle Muhtarı Ramazan Küçük  ve Hamide  Koç’a  Akıl Ve Zekâ Oyunları Odası’na yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eden  Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlköğretim Okulu Müdürü Alim Kılçar “Okulumuza akıl ve zeka oyunları odasını yaptıran hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Odamızda satranç, akıl oyunları, trafik eğitimi vs. bir çok materyal bulunuyor. O anlamda çocuklarımızın mental, strateji zekalarının gelişmesi adına çok kazançlı bir oda oldu. Hayırseverlere teşekkür ediyoruz” dedi. 


“İNŞALLAH BAŞKA PROJELER DE YAPACAĞIZ”
Bundan sonra da bu tür projelere katkı sağlamaya  devam edeceklerini ifade eden Şevki Koç’un eşi Hamide Koç  “Eşim  rahmetli olunca bir şeyler yapmayı düşünüyordum. Ramazan bu fikirle gelince birlikte yapmaya karar verdik. Allah razı olsun ikimiz yaptık. İnşallah başka projeler de yapacağız” dedi. 
Rahmetli babasınında her zaman eğitime büyük önem verdiğini ifade eden Şevki Koç’un oğlu Yasin Koç “Akıl ve zeka oyunları, satranç sınıfı açtık. Rahmetli babam da her zaman eğitime çok önem verirdi. Bu anlamda da hem onu anmış olduk hem de ismini yaşatmış olduk. “İnsan ne zaman ölür” diye bir soru vardı. O sorunun cevabı şu “insan, seni en son hatırlayan kişi öldüğünde ölür”. O yüzden biz de adını uzun yıllar yaşatmak anlamında annemin ön görüsüyle bir sınıf açtık” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN