Kansız 'Akaryakıt zammına çare vergi indirimidir'

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız son günlerde yükselen akaryakıt fiyatlarının vatandaşa taşıyamayacağı bir yük oluşturacağını belirterek geçici süreliğine de olsa akaryakıt fiyatları üzerindeki vergilerin azaltılması gerektiğini söyledi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız son zamanlarda yükselen akaryakıt fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yükselen akaryakıt fiyatlarının vatandaşın omzuna taşıyamayacağı bir yük oluşturduğunu ifade eden Sadet Kansız “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından sonra tüm Dünya’da enerji fiyatları yükseldi. Buna bağlı olarak ta artık akaryakıt zamları da günlük olarak yapılmaya başladı. 2O TL seviyelerini aşan akaryakıt fiyatları tüm vatandaşlarımızın omzunda bir yük oluşturdu. Vatandaşımız bu yükü artık taşıyamıyor. Akaryakıta yapılan bu zamlar tüm kesimleri derinden etkiliyor.  İktidarın bir an önce buna çare bulması lazım. İktidar mazeret üretme yeri değil çözüm yeri olması lazım. Şu anda akaryakıt fiyatlarının düşürülmesine yönelik yapılacak tek şey akaryakıt fiyatları üzerinde ki vergilerin azaltılmasıdır. Şu kriz zamanında bu yapılırsa akaryakıt fiyatları düşer ve esnafımız, çiftçimiz, emeklimiz, işçimiz nefes alır”  dedi.


“ÇİFTÇİMİZİ YENİDEN TOPRAKLA BARIŞTIRMAMIZ LAZIM”
Rusya ve Ukrayna Savaşı’ndan birçok konuda ders çıkarılması gerektiğini ifade eden Sadet Kansız “Bu savaş bizim ekonomi politikalarımızın, enerji politikalarımızın, tarım politikalarımızın ne kadar kötü idare edildiğini gözler önüne sermiştir. Ülkemiz açısından üretimin ne kadar önemli olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır. Siz zamanında destek olacağınıza önüne engeller çıkararak üretim yapan çiftçiyi tarımdan soğutursanız, Dünya’ya yetecek arpayı, buğdayı, mısırı, ayçiçeğini yetiştirecek imkanınız varken bunların üretimine destek olmak yerine kolaya kaçıp ithal ederseniz yaşanan en ufak krizde yaşadığınız sıkıntıların bedelini vatandaş öder. Son zamanlarda yaşanan krizlerden ders çıkarmamız lazım. Çiftçimizi yeniden toprakla barıştırmamız lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Her zaman kendi yağıyla kavrulmasını bilmelidir. Hemen bugün ile topraklarımız içerisinde tarıma elverişli bir karış bile toprak kalmaması için çalışmalar yapılması lazım” diye konuştu.


“YAPILACAK İLK SEÇİMDE VATANDAŞLARIMIZ BU İKTİDARA GEREKEN CEVABI SANDIKTA VERECEK”
20 yıldan bu yana ülkeyi yöneten AKP iktidarının ülkeyi getirdiği noktanın ortada olduğunu söyleyen Sadet Kansız “Yapılan akaryakıt zamlarından sonra   “trafik sorununa çare oldu” , sıvı yağlara yapılan zamlardan sonra “vatandaşın sağlığı açısından zaten sıvı yağ zararlı”  gibi açıklama yapan AKP yandaşları açık açık vatandaş ile alay ediyorlar. Ülkenin sorunları ortadayken, çözüm yolları belliyken sorunu çözmek için çalışacaklarına sorunları dile getiren muhalefete laf yetiştirerek vatandaşı kandırmaya devam ettiklerini sanıyorlar. Ama vatandaşlarımız artık her şeyin farkında. Son günlerini yaşayan AKP’ye gereken cevabı vermek için dört gözle sandığın önlerine konulmasını bekliyorlar. Ülkemizin üzerine çöken kara bulutların dağılmasına az kaldı. Yapılacak ilk seçimde vatandaşlarımız bu iktidara gereken cevabı sandıkta verecek. Ülkemiz yeniden tüm vatandaşları ile tüm Dünya’da adından söz ettiren, sözü dinlenen bir ülke konumuna gelecek. Vatandaşlarımız merak etmesin GELECEK bir gün GELECEK” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN