Maske zorunluluğu kaldırıldı

Maske yasağı kaldırıldı mı, sorusu 2 Mart itibarıyla gündeme geldi. Sağlık Bakanı Koca'nın maske yasağı için Bilim Kurulu Toplantısı'nı işaret etmesinin ardından maske yasağı ile ilgili son dakika açıklamalarına gözler çevrildi. Bakan Koca son açıklamasında, 'Bundan sonra artık açık alanda maske yok,' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Maske zorunluluğu kalktı mı, kalkacak mı soruları ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Maske zorunluluğu uygulaması ile ilgili merak uyandıran açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Maske zorunluluğunun bazı Avrupa ülkelerinde açık alanda kaldırılmasının ardından Türkiye’deki uygulamanın değişip değişmeyeceği merak konusu haline gelmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, "Artık açık hava da maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve sosyal mesafe uygunsa maske takmak şart değil." dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, şunları ifade etti;
Artık açık hava da maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve sosyal mesafe uygunsa maske takmak şart değil. Yeni dönemde HES uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ya da kuruluşta girilişte HES kodu uygulaması yapılmayacak. Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek. Okullarda 2 vakanın çıkması durumunda karantina uygulaması olmayacak.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN