MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GELECEĞİMİZ SAĞLIĞIMIZ PROJESİ

MELSA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Geleceğimiz Sağlığımız Projesi kapsamında okul öğrencileri Çalış Plajı'nda sloganlar atarak yürüyüş yaptılar. Ardından Çalış Sahili'nde temizlik yapan öğrenciler çalış Plajı'nın girişinde vatandaşların tansiyonlarını ölçtüler.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

MELSA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hazırladığı projeler ile müfredat eğitiminin yanı sıra öğrencilerine değişik konularda farkındalık yaratacak eğitimlerde veriyor. Farkındalık yaratmak ve toplumda bilinçlendirmeyi arttırmak amacı ile Geleceğimiz Sağlığımız Projesi hazırlayan MELSA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay’ın da katkıları ile Çalış Sahili’nde sloganlar atarak yürüdüler. Ardından Çalış Sahili’nde temizlik yapan öğrenciler kendi hazırladıkları yiyecekleri misafirlerine ikram ettiler. Okulun sağlık bölümü öğrencileri ise talepte bulunan vatandaşların tansiyonlarını ölçtüler.
MELSA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Geleceğimiz Sağlığımız Projesi’ne destek olan Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay yaptığı açıklamada “Çocukların ve öğrencilerin olduğu yerde her şey çok daha güzel. Şu anda bizim hissettiğimiz enerjiyi bizi seyredenlerin de hissetmesini isterim. Böyle güzel bir projeyi Çalış Plajı’nda gerçekleştirdiği için Müdürüme teşekkür ediyorum. Böyle güzel çocuklar yetiştirdiği içinde teşekkür ediyorum. Biz hep buradayız. Böyle organizasyon yapmak isteyen okullara da kapımız açık. Elimizden geldiğince de destek olmaya çalışıyoruz” dedi. 
Proje hakkında bilgiler veren MELSA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bilim Yörük “Projemizin amacı gezegenimiz sağlığımız kapsamında turizm haftası etkinlikleri yapıyoruz. Ve bununla ilgili Çalış Plajında geri dönüşüm ve çevre temizliği ile ilgili öğrencilerimizi bilinçlendirmek. Temiz çevre bilincini oluşturmak. Ben projeye katkıda bulunan Çalış turizm geliştirme derneği başkanımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Değerli katılımcılar;
Atılan her çöp suyumuzu, toprağımızı, havamızı ve yaşadığımız dünyamızı hızla kirletmekte, bizler için hayati öneme sahip kaynaklarımız hızla tükenmektedir. 
Teknolojinin hızla gelişmesine bağlı olarak artık üretim çok hızlı bir şekilde yapılabilmekte, buna bağlı olarak pek çok ihtiyacı karşılanan bizler daha çok tüketim yapar konuma geldik.
Her tükettiğimiz ürün,  üretiminden tüketimine kadar geçen süre içinde ambalaj, paket, koli gibi saklama ortamlarda saklanmakta,  ürünlerin raf ömrünün uzatılması için kullanılan koruyucu malzemeler ile saklanmaktadırlar. 
Ürünün tüketilmesine müteakip ne yazık ki doğaya bilinçsizce bırakılmakta ve yeni ürünler için yeni yeni saklama paketleri üretilmekte bu hem doğal kaynaklarımızı hızla tüketmekte hem de çevremizi hızla kirleterek bizlerin ve berabere bu dünyayı paylaştığımız diğer canlıların sağlığını tehdit etmektedir.

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GELECEĞİMİZ SAĞLIĞIMIZ PROJESİ
Oysa bu ürünlerin pek çoğu geri dönüştürülerek yeniden kullanılabilecek ürünlerdir. Bu ürünleri doğaya bırakmak yerine, eğer geri düşürümlerini sağlayabilirsek hem kaynak israfını önlemiş, hem de çevre kirliliğinin önüne geçerek başta kendi sağlığımız olmak üzere bu dünya üzerinde yaşayan tüm canlıların sağlığını korumuş oluruz.
Bu yolla dedelerimizden emanet aldığımız bu dünyayı torunlarımıza ve gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir şekilde bırakırız. 
Canlıların sağlığına etki eden en öneli unsur yaşadığı çevredir. Temiz bir çevrede sağlıklı bir canlılık olur, sağlıklı ürünler yetişir, bizler temiz gıda ile belenebilir, pek çok sağlık sorunlarımızı daha ortaya çıkmadan önleyebiliriz. 
Kirlenmiş bir dünyada ancak ve ancak kirli bir çevre, ürün yetişmeyen bir toprak parçaları ve sağlıksız canlılık olur.  Bu anlamda sağlığımızı korumak amacı için önce bulunduğumuz çevreyi temiz tutmalı, kullandığımız ürünlerin geri düşüşümünüm sağlamalıyız.
Kullandığımız ürün bir gıda ise artan bozulan gıdaları doğaya atmak yerine kompos çukurlarında bitkilerimiz için faydalı bir gübreye dönüştürebilir,  aynı zamanda oluşan gazı da enerji olarak kullanabiliriz. 
Yine plastik, cam, kağıt, ahşap, metal gibi malzemeler birden çok kez kullanılabilmektedir. Bu malzemeleri de doğaya atmak yerine toplayıp ayrıştırıp yeniden kullanabiliriz.
Böylece bu malzemelerin üretimi için doğaya daha az zarar vermiş olur,  kaynaklarımızın israfını önleyebiliriz. 
Dünyamız hiç durmadan bizim için üretim yapan bir sistemdir, ancak bizlilerin tüketimi bu üretiminin üstünde oluşursa ne yazık ki gelecek nesiller kıtlık çekeceklerdir.
Bundan dolayı gelecek nesillerin sağlıklı yaşayabileceği bir dünya bırakmak için çevremizi temiz tutalım, atıklarımızı doğaya bırakmayalım, geriş dönüşüm konusunda elimizden gelen tüm gayreti gösterelim, israfı önleyelim.
Bu anlamda sağlık haftası da “GEZEGENEMİZ SAĞLIĞIMIZ” temalı bu etkinliğimizin amacı çevre temizliğinin insan sağlığı açısından önemini vurgulamak,  geri düşüşüm konusunda dikkatleri çekmek,  gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünyayı nasıl bırakabiliriz sorusunu yeniden hatırlamaktır.
Bu anlamda;  etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen başta okulumuz kimya öğretmeni Nurşen ARIKÖK’e, Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete AY beye, Etkinliğe katılan okulumuzun diğer öğretmenlerine,  Sevgili öğrencilerime ve tüm katılımcılara okulum ve şahsım adına teşekkür eder saygılarımız sunarım” diye konuştu.

 MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GELECEĞİMİZ SAĞLIĞIMIZ PROJESİMESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GELECEĞİMİZ SAĞLIĞIMIZ PROJESİMESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GELECEĞİMİZ SAĞLIĞIMIZ PROJESİMESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GELECEĞİMİZ SAĞLIĞIMIZ PROJESİMESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GELECEĞİMİZ SAĞLIĞIMIZ PROJESİMESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GELECEĞİMİZ SAĞLIĞIMIZ PROJESİ
  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN