Sadet Kansız 'Bir kriz daha atlatacak halimiz kalmadı'

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından devam eden çatışmalar üzerine açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Yazılı olarak açıklama yapan Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine tepki gösterdi. Kansız, "Rusya’nın Uluslararası Hukuka, BM kararlarına ve bütün ilgili belgelere aykırı olan bu işgalini kınıyoruz ve kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi.
Rusya’nın Ukrayna’ya fiili askeri müdahalede bulunması, 2. Dünya savaşından bu yana Avrupa’da güvenlik ve istikrar ortamı açısından en riskli dönemin başlaması anlamına geldiğini ifade eden Sadet Kansız “Bu soğuk savaş döneminde dahi süren Helsinki sürecinin ve AGİT sürecinin de etkisini fiilen kaybetmesi sonucunu doğurabilir. Türkiye, Ukrayna’nın ve Rusya’nın doğrudan komşusu olarak bu durumdan en fazla etkilenecek ülkelerin başında gelmektedir” dedi.
Hem Rusya’nın hem de Ukrayna’nın Türkiye’nin ticaret yaptığı ülkeler olduğuna dikkat çeken Sadet Kansız “2 yıldan bu yana devam eden pandemi süreci ile ülkemizde ve bölgemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların bu yaz turizmin başlaması ile bir nebze olsa azalacağını düşünüyorduk. Pandemi döneminde hükümetin yanlış yönetimleri sonucunda esnafımız, çiftçimiz, memurumuz, işçimiz çok zor günler geçiriyor. Yaz ayları ile bölgemizde başlayacak turizm sezonuna bel bağlamıştık. Ama şimdi çıkan savaş turizme de büyük darbe vuracaktır. Şimdiden buna önlemler alınması gerekmektedir. Napalım savaşı biz mi durduracağız? Yapacak bir şeyimiz yok demek kolaycılığa kaçmak olacaktır” dedi.
Yaş sebze meyve ihracatı yaptığımız önemli ülkelerden olan Rusya ve Ukrayna’nın savaş içerisinde olması ihracatı a önemli ölçüde etkileyeceğine dikkat çeken Sadet Kansız “Bir an önce bu savaşın bitmesini diliyoruz. Çiftçimizin bir kriz daha atlatacak hali kalmadı. Hükümetin çıkacak olan yeni krizleri öngörerek buna göre önlemler alması gerekiyor. Yoksa geri dönülemez yıkımlar kaçınılmaz olacaktır “dedi.
 Fethiye ve bölgesinin turizm ve tarım ile hayatını idame ettirdiğini ifade eden Sadet Kansız “Savaş çıkmış ne halleri varsa görsünler diyecek durumda değiliz. Tarım da ve diğer yaptığımız her türlü üretimde dışa bağımlı olmamız Dünya’da yaşanacak en ufak gelişmelerden etkilenmemize neden oluyor. Yapılacak çalışmalar ile en kısa sürede üretimde dışa bağımlılığımızı bitirmemiz lazım. Anadolu gibi bir coğrafyada bile arpayı buğdayı dışarıdan alarak hayatımızı sürdürüyorsak. Şimdi çıkan savaşta ithalatta yaşanan sıkıntılar nedeni ile soframızda ki ekmeğin bile etkilenmesini oturup düşünmemiz gerekir” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN