Seydikemer'de Kadınlar Günü'ne özel konser düzenlendi

Seydikemer Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen halk konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatan TV'den de canlı yayınlanan konsere katılan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, kadına yönelik şiddetin bitmesi için caydırıcı cezaların biran önce yasalaşması temennisinde bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara yönelik konser düzenledi. Seydikemer Kapalı Spor Salonunda düzenlenen halk konserinde sevilen yöresel sanatçılar Ümmü Erbil, Armağan Arslan ve Fatih Üstün sahne aldı. Konser programı kapsamında Ümmü Erbil'ın sunuculuğunu yaptığı ‘Bizim Türkülerimiz’ programı Vatan TV’den canlı olarak yayınlandı. Yaklaşık 3 saat süren canlı yayında sanatçılar bir birinden güzel türküleri seslendirip oynadılar. 
Canlı yayın konserine; Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Ramazan Kaynak ile Mustafa Ali Türkan, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, AK Parti Seydikemer İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Zeynep Yalçınsoy, Seydikemer İl Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Başkanları, Seydikemer Kurum Müdürleri, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Vatan TV’de yayınlanan Bizim Türkülerimiz programının canlı yayın konuğu olan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Kadının önemi bugünden itibaren değil, geçmişimizden bugüne, atalarımızdan beri çok önemli bir yeri vardır. Bugün elleri öpülesi annelerimiz bizleri büyüttü, bugünlere kadar getirdi. Bizler Kurtuluş Savaşını annelerimiz, bacılarımız sayesinde kazandık. Ülkemiz için sonuna kadar mücadele ettiler. İnşallah bundan sonrada birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma içerisinde bugünleri de atlatacağız.”


“SAVAŞ HİÇBİR ŞEY KAZANDIRMIYOR”
Konuşmasında Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Başkan Otgöz; “Tabi ki ülke olarak zor günler geçiriyoruz.  Savaşın etkisi yok dersek yanılırız. Savaşın sadece Ukrayna ve Rusya’ya zararı yok, tüm dünyaya zararı var. Savaş hiçbir şey kazandırmıyor. Hep götürüyor,  götürmeye de devam edecek. İnşallah savaş en kısa zamanda biter ve bu ülke ve bu dünya huzura kavuşur” dedi.


“İNŞALLAH CAYDIRICI CEZALAR GELİR!”
Kadına karşı şiddetin biran önce bitmesi dileğinde bulunan Başkan Otgöz; “Dünya kadınlar günü 1857 yılında Amerika’da bir tekstil fabrikasında çıkan yangında 120 tekstil işçisinin ölmesi ile bütün dünyada kutlanıyor. Bizler yaklaşık 165 yıldır bu günü kutluyoruz. Biz isteriz ki; kadına şiddet bitsin. Kadınlarımız özgürce yaşasın. Kadınlarımız ölmesin. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 6’ncı Yargı Paketi çıkacak. İnşallah daha çok caydırıcı cezalar gelir ve kadınlarımız ölmez. Kadınlarımızın olduğu yerde; temizlik var, huzur var, mutluluk var, dayanışma var. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tekrar kutluyorum. Sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Ahmet Durmuş kardeşimize, oğlu Gökhan’a ve ailesine teşekkür ediyorum. Karadere Belediye Başkanlığı döneminden beri kendisiyle çalışıyoruz ve bir dediğimizi iki etmedi” ifadelerini kullandı. 


TEKERLEKLİ SANDALYELER BAŞKAN OTGÖZ’E TESLİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından Başkan Otgöz sanatçılara tek tek çiçek takdiminde bulundu. Daha sonra program sunucusu Ümmü Erbil, hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan 2 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi ailelere verilmesi için Başkan Otgöz'e teslim etti. Tekerlekli sandalyeleri Başkan Otgöz’e teslim eden Ümmü Erbil; “Bizim programımızın böyle güzel bir yanı var. İhtiyacı olan kim varsa bizim aracılığımızla iletirseniz çok mutlu oluruz” dedi.
Tekerlekli sandalyelerin en doğru adrese gideceğini kaydeden Başkan Otgöz de; “İhtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştıracağımız konusunda şüpheniz olmasın. En doğru yere gidecektir. Sizlere ve Vatan TV ekibine teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırdınız”  diye konuştu. 
Konuşmaların ardından program sevilen türkülerle devam etti. Konser sonunda ise vatandaşları sahneye davet eden Ümmü Erbil, vatandaşlarla karşılıklı oynayıp bol bol eğlendiler.
HaberHaberHaberHaber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN