Aşka Getiren Festival - Emine Direk

Aşka Getiren Festival


Şubat ayı bölgemizde, aşkın en güzel haliyle dile geldiği baharın başlangıcıdır. Bu bağlamda Datça’da da baharın müjdecisi olan badem çiçekleri açtı. Datçalı ve Datça severler Badem Çiçeği Festivali ile baharın gelişini karşıladı. Festivalin başından sonuna kadar her karesinde kadınlar vardı. Kadınlar stand ve gösterilerde performanslarıyla festivale çiçek açtırdı. Yaşanan eksiklikleri de katılımcılara hissettirmedi. Zira açılış seremonisi ve organizasyonunda ciddi eksiklikler vardı.
Ciddi adımlarla açılışın gerçekleşeceği tören alanına ilerleyen protokol ne yapacağını bilemezken, meydanda ata binmiş gelin ile karşılaştı. Protokol şaşkın, katılımcılar şaşkın, kenara çekildi. Tam da bu noktada hoşgeldiniz ve bilgilendirme konuşması eksik kaldı. Hazirun şaşkın, birbirine baka baka kalabalıktan ürken atın üzerindeki gelini izledi.
Şaşkın bakışların eşliğinde Datça geleneklerine has olan ‘gelin alması’ canlandırıldı, çok hoştu. Layıkıyla yapıldı. Ata binen gelin protokolün önünde arz-ı endam etti. Belki de unutulmaya yüz tutmuş olan bu gelenek çok güzel bir şekilde ifa edildi.
Arkasından Hızırşahlı kadınlar grubu geleneksel kıyafetleri ile geleneksel oyunlarını sergiledi. Derken protokol ve katılımcılar dağıldı.
Hal böyle olunca festivali anlatan ve ev sahipliğini yapan Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar soğuk havanın da etkisiyle boşluğa konuştu. Çünkü zamanlama sorunu yaşandı. Neyse, kalanlar dinledi. Sayın Uçar, bademi ve Datça’yı övdü, bademin kalbe iyi geldiğini, Datça ve bademden sonra her yaşta herkesin eşlerine bundan sonra ‘aşkım’ diye hitap edeceğinin garantisini verince katılımcılar badem standlarının önünde kuyruk oluşturdu… oluşturduk… bakalım…
Organizasyondaki eksikliklere rağmen Datçalı ve Datça severlerin güzelliğiyle çiçek ve aşk tadında bir festival yaşandı. Her standda ilmek ilmek işlenen emekler sergilendi. Her standda kadınlar vardı, bütün enerji ve güzellikleriyle.
Hızırşahlı kadınlar grubu eğlenceli gösterilerinin yanı sıra kadına ve çocuğa karşı şiddete tepkilerini sergileyerek duygusal anlar yaşattı ve festivale damgasını vurdu. Tebrik ediyoruz.
Organizasyondaki eksiklerin yanında kafamızda soru işareti oluşturan MUTSO’nun (Muğla Ticaret ve Sanayi Odası) standı oldu. Aynı zamanda festivale sponsor olan MUTSO’nun standında herhangi bir proje tanıtımı, üyelerini bilgilendirmeyi amaçlayan herhangi bir yayın, dergi, araştırma vesaire göremedik. Göremediğimiz gibi MUTSO’nun standında paketlenmiş Muğla Saraylısı 20 TL’ye satılıyordu. Yine tarhana ve baklagillerin paketler halinde satışa sunulduğunu gördük. 
Üyelerinin 400 TL ödeyip stand açtığı Badem Çiçeği Festivaline sponsor olan MUTSO üyelerine rakip mi oldu?
Neden satış yaptı?
MUTSO’nun misyonu ve vizyonu nedir?
Sponsor olması mı satış hakkını doğurdu?
Bilemedik…
Datçalıların ve gelen katılımcıların büyük keyif aldığı Datça Badem Çiçeği Festivalinin üçüncüsü layıkıyla tamamlandı. Organizasyondaki eksiklikleri deneyim olarak değerlendirip önümüzdeki yıl daha planlı bir festival bekliyoruz Datça Belediyesi'nden.
Kalbinde sevgi olan herkese selam olsun…
Badem ve aşkla kalın…
Sevgiyle...
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Haz

İthalatı Bırak Üretime Bak

27May

Kanayan Yaramız; İşsizlik…

20May

Eşit Doğuyoruz Ama…

06May

Sadeleştik

29Nis

Bizi Tarım Kurtaracak

saniye sonra kapatılacak. REKLAMI GEÇ
DENİZATI