Yetenekli çocuklar belirleniyor

Gençlik Spor Bakanlığı'nın 81 il de uyguladığı Türkiye Sporcu Yetenek Testi ve Spora Yönlendirme programı Fethiye'de gerçekleşti. Programda ilkokula giden çocukların çeşitli testlerden geçerek branşlara yönlendirilmesi planlandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Muğla Gençlik Spor Müdürlüğü’nden çeşitli eğitimcilerin katıldığı, 81 ilde uygulanan Sporcu Yetenek Testi ve Spora Yönlendirme programı Fethiye’de de gerçekleştirildi. Yaklaşık 60 ilkokula giden sporcunun katıldığı test, gözetmenler eşliğinde başarılı bir şekilde tamamlandı. Belirlenen aşamalardan başarılı sonuç alan öğrencilerin, gerekli spor merkezlerine yönlendirilerek branşlarında en iyi seviyeye gelmesi hedefleniyor.

Haber
Muğla Gençlik Spor Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Erkan Okur, “Gençlik Spor Bakanlığı’mızın 81 ilde uygulamış olduğu Türkiye Sporcu Yetenek Testi ve Spora Yönlendirme programı kapsamında Fethiye ilçemizdeyiz. Burada amacımız ilkokula giden bütün çocuklara alanda görmüş olduğunuz test bataryalarıyla ölçümler gerçekleştirerek, bakanlık tarafından yetenekli çocuklarımızın belirlenmesi. Proje aslında 5 aşamadan oluşuyor. Ara ölçüm yapıyoruz. Ara ölçümde çocuklarımızı farklı branşlarda deniyoruz. Böylelikle yönlendirilmesi sağlanıyor. Gerek müdürümüz, gerekse spor kulüpleri, Türkiye Olimpiyat Merkezleri vb. çocukları yönlendirerek milli sporcu olmaları yolunda başlangıç oluyor” dedi.
Okur, “Öncelikle çocuklarımızın boy ve kilo ölçümü yapılıyor. Bizim için en önemli değerlerden birisi. Çünkü çocuk yıl içinde farklı testlere tabii olacağı için gelişimi bizim için önemli. Esneklik ve kulaç ölçülüyor yönlendirici branşlarda. Bizim için önemli bir parametre. Daha sonra dikey sıçrama örneği alıyoruz. Onun ardından bir cihaz vasıtasıyla el pençe kuvveti ölçülüyor. Durduğu yerden patlayıcı kuvvet ölçümü alıyoruz. Ardından çeviklik testimiz var. Durduğu yerden koşarak çevikliği ölçülüyor. En son 20 m. koşu ile sürat ölçümü alınıyor” diye konuştu.
Spora Yönlendirme programına katılan 12 yaşındaki lisanslı basketbolcu Rüzgar Mert ise, “Bahçeşehir Okulları’nda okuyorum. Ali Acar Spor Okulları’nda lisanslı basketbolcuyum. Bugün burada olacağım için çok heyecanlıyım, testleri merakla bekliyorum.” İfadelerini kullandı. 

HaberHaber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN