Yörüklerden keşkek günü

Fethiye ve Seydikemer Yörük ve Türkmen Dernekleri tarafından Çalış Plajı'nda bulunan Kerimoğlu Yörük Çadırı'nda 'Keşkek Günü' düzenlendi. Gelen misafirlere keşkek dağıtımıyla başlayan etkinlik şehitler ve askere gidenler için dualar okunarak devam etti. Ardından şarkılar ve türküler söylenerek etkinliğe gelen bayanlar bol bol dans ettiler. Bu özel etkinliğe Fethiye Belediye Başkan Vekili Gözde Hoşafcı, Kültür Müdürü Halime Ok, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve birçok vatandaş katıldı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye ve Seydikemer Yörük ve Türkmen Dernekleri Kadınlar Günü’ne özel ‘Keşkek Günü’ düzenledi. Çalış Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırlarında düzenlenen keşkek gününde kadınların kıymeti bir kez daha dile getirildi. Düzenlenen keşkek gününe katılım yoğun oldu. Konuklar delbekçi kadınların çaldığı Fethiye yöresi türkülerle karşılandı. Keşkeklerin ve lokma tatlısının yenildiği etkinlikte şarkılar ve türküler eşliğinde oynayan bayanlar bol bol stres attılar.

Haber
BU ETKİNLİĞİ ARTIK GELENEKSEL HALE GETİRDİK
Etkinlik hakkında konuşan Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu,’’ Biz bu etkinliği artık geleneksel hale getirdik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde her sene Seydikemer Yörük Türkmen Derneği, Fethiye Yörük Türkmen Derneği ve Anadolu Federasyonu olarak Fethiye Çalış Plajı’nda bulunan Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırı’nda her sene kadınlarımıza keşkek pişirtip lokma döktürüyoruz. Bedava keşkek veriyoruz. Kadınlarımızdan oyun ekipleri ve delbek ekipleri geliyor. Türküler ile kadınlarımızı burada eğlendiriyoruz. Allah ömür verdiği sürece bunu devam ettireceğiz’’ dedi.

Haber
BUGÜN GÜZEL BİR GÜN
Güzel bir gün olduğunu dile getiren Fethiye Yörük Türkmen Derneği Kadın Kolları Başkanı Halime Karagöz,’’ Bugün güzel bir gün. Fethiye Yörük Türkmen Derneği, Seydikemer Yörük Türkmen Derneği’nin ortaklaşa hazırlamış olduğu Kadınlar Günü için yapmış olduğumuz bu programa tüm dostlarımızı davet ettik. Katılımlarımız gayet güzel. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müz kutlu olsun diyorum. Bugün burada keşkek ve lokma ikramımız olacak. Ölmüşlerimizin ruhuna Yasin okutacağız. Yöresel sanatçılarımız, delbeğimiz, sazımız ve sipsimiz olacak. İyi eğlenceler diliyorum’’ ifadelerini kullandı.


GÜZEL BİR ETKİNLİK HAZIRLADIK
Güzel bir etkinlik hazırladıklarını söyleyen Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, “Geleneksel olarak yaptığımız Kadınlar Günü nedeniyle keşkek günümüzde Anadolu Türkmen Federasyonu bünyesinde olan Fethiye Yörük Türkmen Derneği, Seydikemer Yörük Türkmen Derneği ve Kadın Kollarımızın el birliği ile güzel bir etkinlik hazırladık. Lokmalarımız keşkeklerimiz var. Askere gidenlere, şehitlerimize dualar okunacak. Eğlencemiz de olacak. ‘’Yörükler ölü yerinde ağlar, düğün yerinde oynar, dua yerinde kuran okur’’ Biz hepsini bir günde yapabiliriz. Tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun. Kadına insan gibi değer verilsin. Biz kadınlarla yan yana yürümeyi severiz’’ diye konuştu.
Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN