AK Parti İl Başkanı Akça, '' Yatağan'daki Çalışmalar Eziyete Dönüştü''

AK Parti İl Başkanı Avukat Gültekin Akça, Yatağan, Menteşe ve Dalaman'da Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından caddelerde yapılan altyapı ve yol çalışmalarının uzun sürmesine tepki gösterdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

AK Parti İl Başkanı Avukat Gültekin Akça, Dalaman, Yatağan ve Menteşe’de Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından caddelerde yapılan altyapı ve yol çalışmalarının uzun sürmesine tepki göstererek, “Yıl bitti yollar bitmedi. Yağışlı havalarda caddeler çamur deryasına dönüşüyor”  dedi.

“Menteşe Düğerek yolu, Muğla’daki mevcut CHP belediyeciliğinin en bariz örneği”
AK Parti Muğla İl Başkanı Akça, yaptığı yazılı açıklamada, her yerleşim yeri için alt yapı ve yol çalışmalarının bir zorunluluk olduğuna işaret ederek, “Daha önceki açıklamalarımda da ifade ettim. Düzenli bir altyapı çalışması kentin yaşam kalitesini olumlu yönde etkiler. Ancak, yapım çalışması aşaması kentte yaşayan insanların günlük yaşamını olumsuz etkileyecek kadar uzun sürmemeli. Yerel yönetimler, çalışma yapılacak güzergah ile ilgili planlama ve koordinasyonu önceden planlayarak çalışmanın hızlı bir şekilde tamamlanması sağlamalıdır. Bu süreçte mesai kavramı aranmaksızın 7/24 çalışma usulü uygulanmalı” diye kaydetti.

Düğerek’teki Yol Çalışmaları 
Menteşe ilçesinin Düğerek mahallesindeki yol çalışmalarının ise bir türlü tamamlanamadığına işaret eden AK Parti Muğla İl Başkanı Akça, “Düğerek yolunda sürekli çökmeler meydana geliyor, tamir edildikten sonra yol trafiğe açılıyor ve ilk yağış sonrasında yolda tekrar çökmeler yaşanıyor. Düğerek yoluna sürekli yapılan yamalar, Muğla Büyükşehir Belediyesinin ulaşım ve alt yapı çalışmaları konusundaki başarısızlığının en güzel örneği. Her yağış sonrasında tekrar çöken Düğerek yolu, Muğla’daki mevcut CHP belediyeciliğinin en bariz örneği” dedi.

Bitmeyen Yollar Çileye Dönüştü
İl Başkanı Gültekin Akça, Muğla’nın farklı ilçelerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ana caddelerde yapılan altyapı ve yol çalışmaları ile ilgili son günlerde vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını anlatarak, şu ifadelere yer verdi:
 “Yıl bitti Muğla Büyükşehir’in altyapı ve yol çalışmaları bitmedi. Muğla Büyükşehir Belediyesince alt yapı çalışması yapılan ana caddeler yağışlı havalarda çamur deryasına dönüyor. Örneğin Dalaman İlçemizde Seyfettin İnce Caddesinde 3 ay önce tamamlanan yol tekrar kullanılamaz hale geldi ve yolda çökmeler yaşandı ve yol kullanılamaz hale geldi. Yol çalışması tekrar başladı. Özellikle son 1 aydır bölgemizde etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında alt yapı çalışmasının devam ettiği ilçelerimizde yaşayanlar adeta çamur deryasına dönen caddelerden şikâyetçiler. Çamur deryasına dönen caddeler nedeniyle ulaşımda zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor, özellikle esnaf iş yapamamaları sebebiyle bu durumdan oldukça şikayetçi” 

Yatağan’daki Çalışmalar Eziyete Dönüştü
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan'da yapılan çalışmaların yaya ve araç trafiğinin felç duruma getirdiğine işaret eden Gültekin Akça, kazılan 450 metrelik kısımda aylardır tamamlanamadı ve önemli bir ilerleme sağlanamadığını anlatarak, şunları söyledi:
"Muğla Büyükşehir Belediyesinin geleneksel bir hale gelen “yol yapamama” çalışmaları Yatağanımızda “eziyet” halini almıştır. İçerisinden çamur derelerinin aktığı Yatağan’ın ana caddesi olan Atatürk Caddesi’nin polis karakolu önünden başlayan ve Yatağan Belediyesi Hizmet Binası’na kadar kazılan 450 metrelik kısım hala bitirilemedi. Acil bir durumda ambulans ve itfaiye ulaşımı imkansız hale gelmiştir.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN