Aras, 'EMITT'de bulunmak keyif verici'

Bu yıl 27. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonuna katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, 'Muğla'yı çok iyi tanıyoruz' diye konuştu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

EMITT Fuarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, “Her yıl biz Muğla olarak çok güçlü yer alıyoruz. Artık fuarlar dijital medyanın, sosyal medyanın gelişmesi ile beraber bazı kesimler tarafından ne kadar etkili olmadığını söyleseler de burada yüz yüze iletişiminin önemini görüyorsunuz. Yani bire bir insan insana dokunduğu zaman iş çok farklı oluyor.

Bugün ve dün tabi ki de katılım çok yüksek seviyede bu bizi mutlu etti. Türkiye turizm de çok önemli bir ülke, Türkiye turizmi bacasız bir sanayidir. Türkiye’ye döviz girişi tamamen kemiksizdir. Turizm sektöründe tamamen kendi üretimimizi, kendi yerli ürünlerimizi kullanıyoruz. O yüzden dışarıdan bir şey ithal etmeden ürettiğimiz çok önemli bir sektör ve Ülkenin döviz girişinde çok önemli bir yeri var turizm sektörünün. O yüzden turizmin her zaman önceliklendirilmesi lazım” dedi.

“Muğla’yı çok iyi tanıyoruz”
Konuşmasını sürdüren Aras, “Bu fuarlarda da turizmin öneminin anlaşılması açısından aynı zamanda operatörlerin, otelcilerin ve turizm profesyonellerin bir araya geldiği kamu yöneticilerinin, yerel yöneticilerin bir araya geldiği ve tamamen turizm gündemli, turizm konuştuğu bir alan. Bu senede beklentimiz çok yüksek Sayın Bakanımız zaman zaman sayıları, oranları açıklıyor zaten. Bizim turizmdeki beklentimiz çok yüksek. Bende hem Bodrum Belediye Başkanı Olarak hem de yeni dönemde Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım biliyorsunuz.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım İnşallah Allah’ın izniyle. O zaman da özellikle Muğla’yı turizm de Dünyada tanınan marka bir hale getireceğiz. Evet, ilçeler tanınıyor Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça, Köyceğiz ama asıl Muğla bir bütün olarak kent kimliği ile Dünyada parlayacak, tanınır hale gelecek. Bunun için çalışacağız ama tabi ki de biz Türkiye sevdalısıyız. Vatan, millet evladıyız. Ülkemizde turizmin gelişmesi için her türlü çalışma yapmaya hazırız. Çünkü böyle bir geçmişimiz var, böyle bir potansiyelimiz var. İyi çalışacağız, çok çalışacağız. Ülkemizi ve Muğla’yı lider hale getireceğiz.

Eğer bir yerde bir sorun varsa herkesle alakası vardır. O yüzden biz sorunları biliyoruz, Muğla’yı çok iyi tanıyoruz. Bundan sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi Organizasyonu bütün bu sorunları çözmek için hem merkezi hükümet ile hem diğer yerel dinamikler ile meslek odaları ile yine esnaflarımız ile iş adamlarımız ile halkımız ile hep birlikte oluşturacağımız karar destek mekanizmaları ile beraber sorunların üstesinden geleceğiz.

Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz çalışmaya, hizmet için geliyoruz. O yüzden o sorunları biliyoruz, turizmin sorunlarını da biliyoruz. Zaten Bodrum’dan gelmemizin önemi de burada. Yani Bodrum Belediye Başkanı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan’ lığına taşınması demek Muğla’nın tamamen turizm ile buluşması anlamına gelir. O yüzden turizmin sorunlarını da gelişme yöntemlerini de en iyi biz biliriz. Bunu uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN