Babadağ yolu neden temizlenmiyor

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız teleferik kullanmadan karayolu ile Babadağ'a çıkmak isteyenlerin kullandığı yolun kar yağışından sonra kaderine terk edildiğini ve insanların zorla teleferiğe binmesi için yönlendirildiğini ifade etti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız birileri para kazanacak diye insanların ulaşım hakkı engelleniyor diye konuştu. Babadağ’a yağan kardan sonra yolların karla kaplı olduğunu ve Babadağ’ına karayolu ile çıkmak isteyenlerin yolun belli bir yerinden sonra gidemediğini ifade etti.
Sadet Kansız “Fethiyemiz sahipsiz mi kaldı? Dünya harikası Ölüdeniz’i en güzel seyredebileceğiniz yer ve ilçemizin en güzel noktalarından birisi olan Babadağ’ına vatandaşlarımızın karayolu ile çıkması engelleniyor. Geçtiğimiz günlerde yağan kardan sonra Babadağ Yolu hala karla kaplı. Kardan sonra kapalı yolumuz kalmadı diye açıklama yapan yetkililer burayı görmüyor mu? Hem Fethiye’de yaşayan hem de dışarıdan gelen misafirlerimiz Babadağ’a çıkmak için 140 TL vererek teleferiğe binmek zorunda bırakılıyor. Zaten ekonominin kötü gittiği vatandaşlarımızın geçimini sağlamakta zorlandığı şu günlerde biraz hava almak için dışarı çıkan vatandaşlarımızın Babadağ’a çıkmak için 140 TL vermek zorunda bırakılmasına kim müsaade ediyor. Ülkenin değişik noktalarında  karın 1 metreye ulaştığı yerlerde bile yollar en kısa sürede kardan temizlenerek ulaşıma açılırken kısa süreli bir çalışma ile kardan temizlenerek ulaşıma açılabilecek olan Babadağ Yolu’nu  neden temizleme çalışması yapılmıyor” dedi.

Haber
Babadağ’a giden yolun  kardan temizlenmediği için burayı görmek isteyen vatandaşların teleferiğe yönlendirildiğine dikkat çeken Sadet Kansız “ Babadağ Yolu’nda geçmişte daha çok kar yağdığı zamanlar oldu. O zaman bile yollar kısa sürede açılıyordu. Şu anda  Babadağ’a sadece  KIRTUR’un  arazi araçları çıkabiliyor. Vatandaşların arabaları çıkamıyor. Diğer taraftan teleferiği kişi başı 140 TL yapmışlar. Öğrenci ücreti de kişi başı 105 TL olmuş. Ben anlamıyorum bu yolun sorumluluğu kimdeyse onlarda KIRTUR’a mı çalışıyorlar?. Bu kadar mı sahipsiz kaldık?” dedi. 
Sadet  Kansız turizm için önemli bir yatırım olan teleferiğe karşı olmadığını ama vatandaşın da ulaşım hakkının engellenmesinin de doğru olmadığını ifade ederek “Turizm açısından önemli bir yatırım olan teleferiğe elbette ki karşı değiliz. Fakat vatandaşlarımızın karayolu ile gidip görebileceği , vakit geçirebileceği bir yere gerekli çalışmaları yapmayarak yolun trafiğe kapalı kalmasına neden olanlar suç işlemektedir.Buraya karayolu ile gidemeyen vatandaşlarımız teleferiğe binmeye mecbur bırakılmaktadır. Biz buna karşıyız. Bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyorum.Bu konuda ihmali olanlar ile ilgili gerekli yerlere gerekli başvurularımız da yapacağız” dedi.

Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN