Başkan Karaca'dan Dünya Barış Günü Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda dünyanın her yerinde kalıcı barış sağlanması için herkese önemli görevler düştüğünü belirtti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Başkan Karaca; "Türk ulusu olarak Yurtta Barış, Cihanda Barış cümlesini 20 Nisan 1931'de kuran ATATÜRK gibi bir başkomutana ve devlet adamına sahip olmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.
"Savaş Hiç Kimsenin Kabul Edebileceği Bir Durum Değildir"
Başkan Karaca mesajında şu ifadelere yer verdi: "Tarih sayfalarına baktığımızda, maalesef insanlığı utandıran pek çok savaş ve katliam yaşandığını görüyoruz. Savaşların, çatışmaların insanlığa yaşattığı tahribat ve dehşet hiç unutulmaması gerekirken, maalesef her yıl sadece 1 Eylül günü yeniden dile getirilmektedir. Oysa savaş, terör, acı, kan ve şiddet hiç kimsenin, ne sebeple olursa olsun kabul edebileceği durumlar değildir.
"Savaşlara Karşı Yurtta Sulh, Cihanda Sulh Anlayışı"
Dünya Barış Günü'nde bugün yine dünyanın dört bir yanında savaşlar, katliamlar ve çatışmalar yaşanıyor. Savaşın kaçınılmaz sonucu olan kan, gözyaşı, açlığı ve yoksulluğu yok etmek için tüm dünyada toplumsal barışı tesis etmek gerekiyor. Bunun için ömrünü savaş alanlarında tüketmiş olan eşsiz komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" anlayışı, her zaman yol göstericimiz olmalıdır.
"Dünya Barış Günü Kutlu Olsun"
Barışın olmadığı yerde hem çocuklar, hem analar gözyaşı döker. O acılar yıllar geçse de hiç dinmez. Barışın ve huzurun olmadığı yerde çocuk kahkahaları yoktur. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde bile dünyada ana gündemin savaş olması ne kadar acıdır. Bitsin artık bu savaşlar, bitsin artık bu öfkeler ve gözyaşları! Kolay olan sevgidir, kardeşliktir.
Bu duygu ve düşüncelerle;  barışın, sevginin, hoşgörünün egemen olduğu, savaşların, şiddetin, terörün kalmadığı bir dünyada, rengârenk uçurtmaların barış güvercinleri ile birlikte gökyüzünü süslediği, sokakların çocukların oyun alanı olduğu, barış türkülerinin hep bir ağızdan söylendiği, sevgi dolu günler diliyorum.
1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun!
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN