BİK yönetim kurulu üyesi Gülebak, olağanüstü durumlarda gazetecilerin yanındayız

Anadolu Gazeteciler Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, Mardin'de gazetecilerin katılımı ile düzenlenen toplantıda basın ve medya kuruluşlarına verilen destekler hakkında bilgilendirme yaptı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik’in ev sahipliğinde düzenlenen Mardin-Anadolu Basın Buluşmasına katılan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, ve Anadolu Gazeteciler Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

ÇALIŞANLAR, ÖZLÜK HAKLARINA KAVUŞTU
“2023 yılında internet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınarak resmi ilan ve reklam yayınlamalarının önü açıldı. Çalışanlar özlük haklarına ve basın kartına kavuştu.

900’e yakın gazete ile 300’ü aşkın internet haber sitesine resmi ilan ve reklam, 500’ün dergi ile 300’ün üzerinde internet haber sitesine reklam desteği veriyoruz” dedi.

2 MİLYAR TUTARINDA RESMİ İLAN VE REKLAM YAYIMLATILDI
2023 yılında süreli yayınlarda yaklaşık 2 milyar TL tutarında resmi ilan ve reklam yayımlatıldığını ifade eden Gülebak: “Sektörde görev yapan 10 bine yakın fikir işçisi ile 30 binin üzerindeki sektör çalışanının istihdamının korunmasına destek oluyoruz” dedi.

BASINA HER YIL 14 MİLYON TL FAİZSİZ BORÇ VERİLİYOR
Her yıl basın mensuplarına 14 milyon TL tutarında faizsiz borç verdiklerini hatırlatan Gülebak: “Muhtaç durumdaki gazeteciler ile vefat edenlerin ailelerine maddi yardımda bulunuyoruz.

Basın işletmelerine daha önce 3 ilde verilen düşük faizli kredi desteği ülke genelindeki resmi ilan yayımlayan gazeteler ile haber sitelerini kapsayacak şekilde genişletildi” ifadelerini kullandı.

OLAĞANÜSTÜ DURUMLARDA GAZETECİLERİN YANINDAYIZ
Deprem başta olmak üzere tüm afetlerde olağanüstü durumlarda basın işletmelerinin hak kayıplarını önlemek ve faaliyetlerini sürdürebilmelerini sağlamak üzere kolaylaştırıcı idari tedbirler aldıklarını belirten Gülebak: “Kahramanmaraş depreminde 10 ilde asgari satış şartı aramadık, internet haber sitelerine ek süre verdik” diye konuştu. 

Basının sorun ve taleplerini dinlemek amacıyla bölgeleri ziyaret edeceğini belirten Gülebak, verilen desteklerden ötürü Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN