Büyükşehir'den Fethiye'ye Foça Çay Bahçesi

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Fethiye'de hayata geçirdiği Foça Çay Bahçesi açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün katılımı ile gerçekleştirdi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olan, açılış ve temel atmalara devam eden Büyükşehir Belediyesi Fethiye Foça Mahallesi’nde yapımı tamamlanan, vatandaşların aileleri, sevdikleri ile keyifli vakit geçirebileceği Foça Çay Bahçesi’nin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirildi.
Fethiye’ye kazandırılan yeni yaşam alanı Foça Çay Bahçesi 250 metrekare alan üzerine inşa edildi. Açık-kapalı oturma alanları, mutfak, servis alanı, çevreci yağmur suyu hasat sistemi, kaldırım ve peyzaj düzenlemeleri ile 2 Milyon 655 Bin TL’ye mal olan tesis tüm vatandaşların buluşma noktası olacak. 
Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Alim Karaca, “Büyükşehir Belediyemiz ile Birlikte Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Yatırımlarını Yaptık”
Beş yıllık süreçte Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Fethiye’ye Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yaptıklarını söyleye Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, kent için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Karaca, “Büyükşehir Belediyemizle birlikte iki uyumlu belediyenin birlikte neler yapılabileceğini gösterdik. Salı günü ürün pazarlama alanı ve şarap sirke üretim tesisinin açılışlarını yaptık. 5 yıldır Osman Başkanımla birlikte Fethiye tarihinin en büyük yatırımlarını yaptık. Foça Mahallesindeki vatandaşlarımız asbestli borulardan sağlıksız su içerken Büyükşehir Belediyemiz buradaki hatları değiştirdi ve bizde üst yapısını yaptık. Çalış sahilinde alt ve üst yapısında ciddi bir çalışma yaparak burayı cazibe merkezi haline getirdik. Daha sayamadığımız kadar hizmeti hayata geçirdik. Burada da Büyükşehir belediyesi anketlerinde de CHP adayları önde. Asla rehavete kapılmadan çalışacağız ve kazanacağız. Yıllardır bizim yanımızda olan yol gösterici olan Sayın Osman Gürün’e Fethiye’mize yapmış olduğu yatırımlardan dolayı teşekkür ederim” dedi.
Osman Gürün, “Fethiye’ye Yıllardır Beklenen Yatırımları Yaptık”
Açılış töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye’nin yıllardır beklediği yatırımları hayata geçirdikleri ve kentin doğasını korumak için çok büyük altyapı yatırımları yaptıklarını vurguladı. Gürün, “Fethiye’ye on yıllardır beklenen yatırımları yaptık. Bu değerli ilçemizde Hisarönü-Ovacık, Ölüdeniz Arıtma Tesisi, Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artışı gibi çok büyük altyapı yatırımlarını hayata geçirdik. Sağlık, sosyal, tarımsal alanda da önemli hizmetleri hayata geçirdik. Bu süreçte Alim Başkanımla uyum içinde çalıştık. Foça’da hizmete sunduğumuz bu tesis çok büyük bir yer değil. Ancak Foça’nın özel dokusu içinde insanların faydalanabileceği, doğal güzelliğin halka yansıtılabileceği şekilde yapımını tamamladık. Biz buranın yapımı için sizlere söz vermiştik ve bu sözümüzü yerine getirdik. Şimdiye kadar hiçbir kurum Muğla büyükşehir Belediyesi kadar yatırım yapmadı. Merkezi hükümet Muğla’nın verdiği verginin ancak yüzde 6-7’si kadarını Muğla’ya yatırım olarak aktardı. Biz kendi kendimize de yeteriz. Büyükşehir meclisinde diğer partilerde dahil %99 oranında ortak kararlar aldık. Biz hiçbir zaman ayrım yapmadık. İhtiyaçlar doğrultusunda hangi yatırımların öncelikli olduğunu belirleyip hizmet ettik. Bizim ayrım yapma hakkımız yok. Kurtuluş Savaşında herkes yan yanayken kazanılırken bizim de aynı yolda yürümemiz gerekiyor” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN