Büyükşehir Kütüphaneleri'ni 200 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisindeki kütüphaneler, derslikler vatandaşlar ve öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı en önemli yatırımlardan olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesindeki kütüphaneler, derslikler bilginin merkezi olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile yaklaşık 36 bin 500 yazılı esere ev sahipliği yapan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi dijital olarak da okuyuculara bilgiye erişim imkanı veriyor. Kütüphanelerden tüm vatandaşlar yararlanırken kayıtlı üye sayısı da 4 bin 494. Bugüne kadar yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanelerden 68 bin 745 kitapta üyeler tarafından ödünç alındı.

Ara Tatilde de Öğrenciler İçin Derslik ve Kütüphaneler Hizmette
Okulların ara tatile girmesiyle Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi ve derslikleri gençlerin verimli bir tatil geçirmesi için çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. 9-12 yaş grubu için felsefe atölyesi, Çocuk Kütüphanesi’nde Perşembe günü etkinlikleri, Tiyatro Atölyesi gibi farklı etkinliklerin yanı sıra kütüphaneler ve derslikler tam kapasite ara tatilde de vatandaşlara hizmet verecek. 

Başkan Gürün; “Okuyan, araştıran gençler ülkemizin geleceğidir”
Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin fikri, vicdanı, irfanı hür nesillerle Atatürk’ün izinde geleceğe yürümek olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Atatürk’ün çok güvendiği gençler için birçok projeyi hayata geçirdiklerini, bunlardan en önemlisi kütüphane ve dersliklere gençlerin yoğun ilgi göstermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 
Başkan Gürün; “Öncelikle ara tatile giren tüm öğrencilerimizin verimli bir tatil geçirmelerini diliyor, onları geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum. Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması Atatürk’ün izinde fikri, vicdanı, irfanı hür nesillerle mümkündür. Ülkemizin her köşesinde fedakarca çalışan öğretmenlerimiz çok önemli bir görev icra ederken bizlerde yerel yönetimler olarak gençlerimiz için birçok projeyi hayata geçirdik. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde kurduğumuz farklı özelliklerdeki kütüphanelere gençlerimiz büyük ilgi gösteriyor bu da bizi çok mutlu ediyor. Gençlerimiz okuyor, bilgileniyor ve araştırıyor. Ara tatilde de gençlerimizi kütüphanelerimize bekliyorum.” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN