Elçin, 'Bizim Davamız İslam Davasıdır' 

Yeniden Refah Partisi Muğla İl Teşkilatı birinci olağan kongresi, Genel Başkan Fatih Erbakan'ın katılımı ile Menteşe Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Yoğun katılımın olduğu programa il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer katılım sağlıyor. Yeniden Refah Partisi Muğla İl Başkanı Yılmaz Elçin’in tek aday olarak yer aldığı genel kurul coşkulu bir ortamda geçiyor. Salondaki kalabalığa seslenen İl Başkanı Elçin, “Değerli dava arkadaşlarımız; bizim davamız hayra motor, şerre fren diyenlerin davasıdır. Bizim davamız gecesini gündüzüne katıp yorulmadan çalışanların davasıdır. Bizim davamız doğruyu, iyiyi, adil olanı haykıranların davasıdır. Bizim davamız savunan adam, her zaman doğruyu gösteren Necmettin Erbakan hocamızın davasıdır. Kısacası İslam davasıdır” dedi. 
Alkışlar eşliğinde konuşmasına devam eden Elçin, “Bizler bu yola çıkarken hiçbir zafere çirkin yollardan çıkılmayacağının, varılmayacağının bilinciyle çıktık ve bu bilinçle, aynı azimle zafere varmak için çabalıyoruz. Bizler Muğla teşkilatımız olarak Sayın Genel Başkanımız Doktor Fatih Erbakan’ın bizlere gösterdiği hedef doğrultusunda 2023 seçimlerini Muğla’mızı köy köy, ilçe ilçe, mezra mezra gezerek partimizi halkımıza en güzel şekilde tanıttık ve oy istedik. Bu bağlamda bizimle birlikte yorulmadan, usanmadan çalışan milletvekili adaylarımıza, tek tek ilçe başkanlarımıza, kadın kolları teşkilatımıza ve gençlik kolları teşkilatımıza, il teşkilatımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Sağ olun, var olun. Muğla ilimizde istenen sonucu elde edemesek de Necmettin Erbakan hocamızın dediği gibi, ‘Emekle kazanılan bir oy emeksiz kazanılan bin oydan daha hayırlıdır’ bilinciyle hareket ediyoruz. Partimizi teşkilatımızın genelinde aynı bizlerin yaptığı gibi yorulmadan, durmadan kendi alın teriyle Allah’ın izniyle 5 milletvekilimizi anlımızın akıyla gazi meclisimize yollamış bulunmaktayız. Bizlere bu yola çıkarken söyledikleri ilk şey, ‘Yapamazsınız, başaramazsınız. Sıfır virgül oy bile alamazsınız.’ olmuştu. Fakat bugün Yeniden Refah Partimiz göstermiş oldu ki, Türkiye genelinde 1 milyon 530 bin oy ile Türkiye’de seçimde en yüksek oyu olan parti olarak bizlere bu sözleri söyleyenlerin yüzlerini kızarttı. Çünkü hesaba katmadıkları bir şey vardı. Yeniden Refah Partisi ikna edilmişlerin değil, inanların partisiydi” ifadelerini kullandı.  
Yeniden Refah Partisi Muğla İl Başkanı Yılmaz Elçin, “Bu bağlamda bizlerin başarısındaki en büyük faktör olan Genel Başkanımız Doktor Fatih Erbakan’a teşekkürü bir borç olarak biliyorum. Sağ olsun, var olun sayın genel başkanım.  Bendeniz 26 Ekim 2019 tarihinde sayın genel başkanımızın tensipleriyle Muğla kurucu il başkanı olarak atandım. Bugüne kadar görevimi eksiksiz ve kusursuz bir şekilde getirmek için elimden gelen her şeyi yaptım. Sayın genel başkanım; umuyorum ki görevimi bugüne en uygun şekilde getirerek sizlerin şerefine nail olmayı başarabilmişimdir. Şükürler olsun ki bizler, kimsenin olmadığı yerde ben varım diyebilenlerdeniz ve demeye devam edeceğiz. Ve diyoruz ki, ‘Hodri meydan, hodri meydan, hodri meydan!’ Bizlere diyorlar ki, ‘Kongre yapmak için neden bu kadar geç kaldınız?’ Bizler de tabi ki il teşkilatı olarak görevimizi yapmakta geç kaldığımızın farkındayız. Fakat düşüncemiz şudur; bir işin geç olması hiç olmamasından daha iyidir. Biliyoruz ki bir işin başarıya ulaşması ve birtakım engellerin ortadan kalkması için fazla zaman harcamanın ziyanı yoktur. Çünkü biz toprağa değil, kayaya tohum ekenleriz. Şükürler olsun ki kayaya ekmiş olduğumuz tohumlar yeşermeye devam etmektedir. Bugün burada bulunan, bu salonu dolduran sizler bunun en büyük kanıtıdır. Bildiğiniz üzere önümüzde çok önemli bir seçim olan 2024 Yerel Seçimleri bulunmakta. Bu seçimler için teşkilatımız olarak canla başla, yorulmadan çalışmak zorundayız. Çünkü bildiğiniz üzere özellikle Muğla’mız, belediye konusunda çok şanssız ve mustarip olan bir ilimiz. Bizler Muğla’mızı bu bataklıktan kurtarmak için çalışmalıyız” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN