1 Temmuz Haberleri

1 Temmuz Haberleri

Heijan ve Muti Geri Sayımı Başladı

Heijan ve Muti, 31 Temmuz Pazartesi akşamı Revolution Night Club Fethiye'de sahne alacak.

Heijan ve Muti 31 Temmuz’da Revolution Night Club’da

Heijan ve Muti, 31 Temmuz Pazartesi akşamı Revolution Night Club Fethiye’de sahne alacak. 

Elektriğe yüzde 50'ye varan zam geldi!

1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle elektrik tarifelerinde değişikliğe gidildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından paylaşılanlara göre elektrik tüketiminde büyük bir zam yapıldı. Ay sonunda faturaya yansıyacak olan tutarlar paylaşıldı. 

Kaymakam Böke’den Kabotaj Bayramı Mesajı

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı mesajla kutladı.

Fethiye’de TCSG-911 Botu Ziyarete Açıldı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj  Bayramı etkinlikleri kapsamında Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı bağlısı TCSG-911 botu vatandaşların ziyaretine açıldı.

Kabotaj Bayramı Ölüdeniz'de Kutlandı

Türkiye’nin karasuları ve limanları arasında deniz taşımacılığı haklarını yabancıların kontrolünden kurtararak, bu hakları yalnızca Türk gemi ve vatandaşlarına tanıyan Kabotaj Kanunu'nun 97. yıl dönümünü Ölüdeniz’de de kutlandı. 

Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı 3 Temmuz'da Kutlanacak

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 97. yıl dönümü tören ve etkinlikleri 1 Temmuz’un Kurban Bayramı’na denk gelmesi dolayısıyla 3 Temmuz pazartesi gününe alındı.

Yapılandırmada son gün ne zaman?

Borç yapılandırması için son günler. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 2.000 TL’nin altında borcu olan 7.6 milyon kişinin borçları silinecek. Diğer borçlular ise düşük faiz oranları ile 48 ay vadede borcunu ödeyebilecek. Avantajlı düzenlemelerden yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz Pazartesi günü sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. 31 Temmuz’a kadar ise yapılandırmanın hem birinci hem de ikinci taksitlerinin birlikte ödenmesi gerekiyor.

Aysun Karasaçlı Sahne Aldı

Fethiye Belediyesi tarafından, 19 Haziran – 31 Temmuz tarihleri arasında sürecek 'Müzikli Fethiye Akşamları' açık hava konserleri dün akşam sanatçı Aysun Karasaçlı’nın 3.Etap Sahil Bandı’ndaki sahnesiyle devam etti.

Müzikli Fethiye Akşamları Başladı

Fethiye Belediyesi tarafından, 19 Haziran – 31 Temmuz tarihleri arasında sürecek 'Müzikli Fethiye Akşamları' açık hava konserleri sanatçı Adem Kazan sahnesiyle başladı.

Ücretsiz seyahat gelir desteği arttırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli ve yaşlı vatandaşlara sağlanan ücretsiz seyahat desteğinin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 artırıldığını bildirdi.

BERBER VE KUAFÖRLER İÇİN YENİ KARAR!

Ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde alınan karar 1 Temmuz 2023’e ertelendi.

İPTAL OLAN KPSS, YENİDEN YAPILDI

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Soruları (18 Eylül 2022) ÖSYM’nin 31 Temmuz 2022’de yaptığı 2022 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınavı kopya olaylarının ardından iptal olmuştu. İptal olan sınavın ardından adaylar yeni yapılacak sınav için hazırlanmaya başladı. İptal olan KPSS için yeni tarih 18 Eylül yani bugün olarak belirlenmişti.

SAĞLAM, “BU SÜRECİN TAKİPCİSİ OLACAĞIM”

ÖSYM Başkanı Ersoy'un yaptığı açıklamaya göre 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edilmesinin ardından Fethiyeli Hüseyin Sağlam sınav iptalinde yaşadığı mağduriyet nedeni ile ÖSYM’ye karşı hem maddi hem de manevi tazminat davası açtığını açıkladı.

MUĞLASPOR'UN MİNİKLERİ YENİLGİSİZ ŞAMPİYON

Kavaklıdere'nin Menteşe Mahallesi'nde 29-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen Yerküpe Yayla Cup Futbol Turnuvası bugün oynanan final mücadelelerinin ardından tamamlandı.

MUĞLASPOR U-11 TAKIMI YERKÜPE FUTBOL TURNUVASI'NA KATILACAK

Kavaklıdere'nin Menteşe Mahallesi'nde yapılacak olan Yerküpe Cup, yarın yapılacak maçlarla başlıyor. 29-31 Temmuz tarihleri arasında üç gün sürecek olan turnuvada 2010-2011-2012-2013 doğumlu sporculardan oluşan takımlar mücadele edecek. Turnuvada Muğla'nın yanı sıra İzmir, Aydın, Konya ve Denizli'den spor kulüpleri yer alacak.

FTSO TEMMUZ OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

FTSO Meclis Başkan Yardımcısı Erhan Tüfekçi başkanlığında 21 Temmuz 2022 Perşembe günü FTSO Likya Salonu’nda gerçekleştirilen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Temmuz Ayı olağan meclis toplantısında, gündemdeki konular ele alındı. Toplantıda FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Oda faaliyetleri hakkında Meclis üyelerine bilgi verdi.

“HAFIZLAR YAYLA ŞENLİĞİ” 31 TEMMUZ’DA

Üç yıldır Fethiye müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler için motivasyon şenliği olarak düzenlenen “Hafızlar Yayla Şenliği” bu yıl 31 Temmuz’da yapılacak.

MUĞLASPOR U11 TAKIMINA MANGAL MORALİ

2011 ve 2012 doğumlu futbolculardan oluşan Muğlaspor U11 takımı, 29-30-31 Temmuz tarihleri arasında Kavaklıdere'de yapılacak olan Yerküpe Çocuk Futbol Şenliği öncesinde mangal etkinliğinde bir araya geldi.

Kabotaj bayramı coşkuyla kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de düzenlenen değişik etkinlik ve yarışmalarla coşkuyla kutlandı.

ASGARİ ÜCRET 5.500TL

1 Ocak 2022 tarihinde yapılan zam ile 4.253TL olarak belirlenen asgari ücret yaşanan ekonomik kriz nedeni ile yapılan ara zammından sonra 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 5.500TL olarak belirlendi.

DENİZE ÇELENK BIRAKTILAR

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeni ile Fethiye’de düzenlenen etkinlikler kapsamında Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve protokol üyeleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile deniz şehitlerimiz için denize çelenk bıraktılar.

12 ADALAR TEKNE KOOPERATİFİ’NDEN ENGELLİLERE TEKNE GEZİSİ

Fethiye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde eğitim gören 48 engelli birey 12 Adalar Kooperatif Başkanı Güven Altuğ’un girişimleri ile tekne gezisine çıkarıldı.

KABOTAJ BAYRAMI FETHİYE’DE KUTLANDI

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeni ile Beşkaza Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni düzenlendi.

Karaca’dan Kabotaj Bayramı Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

KAYMAKAM ALPER BALCI’DAN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

Fethiye Kaymakam Alper Balcı, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı.

1 TEMMUZ 2023’E KADAR KONUT KİRA ARTIŞI YÜZDE 25

Kira artışlarına sınırlama getiren yeni yasal düzenleme 11 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçemeyecek.

MMA Antrenör, Hakem ve Sporcu Kampı’na yoğun ilgi

10-11 Temmuz 2021 tarihinde Arslan Fight Arena’da yapılan MMA federasyonu faaliyet programında yer alan MMA antrenör, hakem ve Sporcu Kampı’na yoğun ilgi oldu.

Fethiye’deki Otellerde Bayram Öncesi Doluluk Yaşanıyor

1 Temmuz itibariyle geçilen normalleşme sürecinde turizm sektörü hareketlenirken, Fethiye’de yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanıyor. Fethiye’deki otellerin neredeyse tamamında doluluk yaşanırken, artan turist sayısıyla beraber trafikte aksamalar da meydana geliyor. Türkiye’de tatile çıkmak isteyen misafirlerin sahil bölgelerine akın ettiğini belirten FETOB Başkanı Bülent Uysal, “Fethiye’de yıllardır en çok yerli misafirleri ağırlayan bölgeyiz. O yüzden şu dönemde çok ciddi yerli misafir akışımız başladı. Ancak malumunuz herkes tatile arabasıyla geliyor. Fethiye’de de tüm tatil bölgelerinde şu anda çok ciddi bir trafik sorunu var” diye konuştu.

Başkan Otgöz, Dünya Nüfus Günü'nü Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü dolayısıyla Seydikemer Nüfus Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışanların günlerini kutladı.